|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
cezar
|
 kurenie,pomoc!
zdravim hosi, maam velky problem,uz sa to vlece neviem kolko asi aj dva mesiace,tece mi kurenie! origos kurenie co som mal mi tieklo tam na tej klapke kde sa reguluje kurenie na radiatore,mam favorita 136l,tak som tam vymenil tesnenie,pocase to zase tieklo ,a zistil som ze tie sroby co drzia ten kryt kde su napojene hadice kade prudi alycol ,tak tie sroby boli moc dlhe a mali zakoncenie so spicku ktora spravil dovnutra dieru a tieklo to okolo srobov,tak som to cele rozebral a zvnutra letovacku zalepil,skoro ma porazilo ked som videl ze to tecie znovu,dal som kratsie sroby ,len ze tie sa uz nedali dotahnut pretacali sa,tak som zohnal od kamosa kurenie co mal on z favorita nahodil som to a presakuje mi to zase,ide ma roztrhnut ked viem kolko prace to da,vsetko rozebrat a tie lanka ,kolko som to steloval a zas je to na piiiip,neska som to povolil a prekvapilo ma co som videl,to tesnenie nebolo take ako mi predavala tetula v shope,ono ma profil trojuholnika lepsie zapasuje na to kuzelove odlahcenie toho radiatora ,ja som kupil ze vraj origos nato tesnenie a to malo profil kruhu,tak skusim kupit nove tesnenie to trojuhol. a ked to nepomoze tak uz neviem,povecte kde moze byt chyba??ja som uz zufaly  dufam ze ste ztoho pochopili oco ide,ja som taky laik
|
| 15.10.07, 21:00 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
 Re: kurenie,pomoc!
cezar píše: zdravim hosi, maam velky problem,uz sa to vlece neviem kolko asi aj dva mesiace,tece mi kurenie! origos kurenie co som mal mi tieklo tam na tej klapke kde sa reguluje kurenie na radiatore,mam favorita 136l,tak som tam vymenil tesnenie,pocase to zase tieklo ,a zistil som ze tie sroby co drzia ten kryt kde su napojene hadice kade prudi alycol ,tak tie sroby boli moc dlhe a mali zakoncenie so spicku ktora spravil dovnutra dieru a tieklo to okolo srobov,tak som to cele rozebral a zvnutra letovacku zalepil,skoro ma porazilo ked som videl ze to tecie znovu,dal som kratsie sroby ,len ze tie sa uz nedali dotahnut pretacali sa,tak som zohnal od kamosa kurenie co mal on z favorita nahodil som to a presakuje mi to zase,ide ma roztrhnut ked viem kolko prace to da,vsetko rozebrat a tie lanka ,kolko som to steloval a zas je to na piiiip,neska som to povolil a prekvapilo ma co som videl,to tesnenie nebolo take ako mi predavala tetula v shope,ono ma profil trojuholnika lepsie zapasuje na to kuzelove odlahcenie toho radiatora ,ja som kupil ze vraj origos nato tesnenie a to malo profil kruhu,tak skusim kupit nove tesnenie to trojuhol. a ked to nepomoze tak uz neviem,povecte kde moze byt chyba??ja som uz zufaly  dufam ze ste ztoho pochopili oco ide,ja som taky laik
je to na mrtvici já bych to řešil druhým radiátorem s ventilem čína funguje dobře i thajvan kolem pětistovky, a dej si pozor jestli to taháš ven na ten molitan, jinak ti to bude foukat bokem studený vzduch miloš
|
| 15.10.07, 21:17 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Dej tam topeni z Feldy a mas na dosmrti pokoj. Pasuje tam uplne presne, lip to topi, lip to mozna i vypada a co je hlavni - uz nikdy ti ta kapalina nepotece, protoze tam zadny takovy ventil neni.
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 15.10.07, 22:14 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
v prvom rade vymeň viečko expanzky, potom daj nové tesnenie pod ten ventil kúrenia, a máš pokoj. ak ti systém tlakuje viac ako je vhodné, najskôr to prerazí tam a potom praskne chladič, alebo hadica.
ja som sa stýmto tiež trápil, prestalo to tiecť až keď som dal pod ten kryt s ventilom dve tesnenia na seba, ale tlak v systéme ako bomba, výmena viečka, nakoniec aj tesnenie hlavy a od vtedy je pokoj.
zameraj sa na správny tlak v systéme.
inak komplet kúrenie Favo mám...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 16.10.07, 09:35 |
|
 |
|
cezar
|
DRYVER píše: Dej tam topeni z Feldy a mas na dosmrti pokoj. Pasuje tam uplne presne, lip to topi, lip to mozna i vypada a co je hlavni - uz nikdy ti ta kapalina nepotece, protoze tam zadny takovy ventil neni.
ako myslis ze tam pasuje presne ako z fava? hovoris ze tam taky ventil neni neviem ktory si presne myslel ale ked tam neni ako potom regulujes teply studeny vzduch ,lebo to lanko je napojene na toho motylika co uzaviera prietok vody
|
| 16.10.07, 09:58 |
|
 |
|
cezar
|
michalkatka píše: v prvom rade vymeň viečko expanzky, potom daj nové tesnenie pod ten ventil kúrenia, a máš pokoj. ak ti systém tlakuje viac ako je vhodné, najskôr to prerazí tam a potom praskne chladič, alebo hadica.
ja som sa stýmto tiež trápil, prestalo to tiecť až keď som dal pod ten kryt s ventilom dve tesnenia na seba, ale tlak v systéme ako bomba, výmena viečka, nakoniec aj tesnenie hlavy a od vtedy je pokoj.
zameraj sa na správny tlak v systéme.
inak komplet kúrenie Favo mám...
preco myslis ze by som mal menit viecko expanzky?ako si myslel tlak v systeme? vies ja som na toto dost laik,co tam uz len ja narobom s tlakom? 
|
| 16.10.07, 10:00 |
|
 |
|
cezar
|
 Re: kurenie,pomoc!
je to na mrtvici já bych to řešil druhým radiátorem s ventilem čína funguje dobře i thajvan kolem pětistovky, a dej si pozor jestli to taháš ven na ten molitan, jinak ti to bude foukat bokem studený vzduch miloš[/quote]
no uz som sa bol pytat na novy radiator stoji kole 900sk a ten typek v obchode povedal ze origos tesnenie tam ma byt kruhoveho profilu a nie ako tam mam to kuzelove vies take ako sa dava aj na sifon,povedal ze jemu to uz muselo tiect tak preto tam dal take...
teraz ta nechapem aky molitan myslis ved ten radiator je cely zakryty 
|
| 16.10.07, 10:07 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
cezar píše: preco myslis ze by som mal menit viecko expanzky?ako si myslel tlak v systeme? vies ja som na toto dost laik,co tam uz len ja narobom s tlakom? 
viečko expanzky udržuje pracovný tlak vody v systéme, ak sa časom zanesie kameňom, alebo prestane pracovať ako má tak za môže stať že prebytočný tlak neodpustí, ale tlakuje to až kým niečo nepovolí, napr tesnenie toho ventilu kúrenia, kamarátovi roztrhlo chladič  , takže zvyšujúcou teplotou sa voda rozťahuje (expanduje) a tým sa zvyšuje aj tlak  , k tomu môže prispieť aj netesné tesnenie hlavy kde sa tlak zo spalín pretláča do vody, ale to už je o inom...
|
| 16.10.07, 13:31 |
|
 |
|
DRYVER
|
cezar píše: DRYVER píše: Dej tam topeni z Feldy a mas na dosmrti pokoj. Pasuje tam uplne presne, lip to topi, lip to mozna i vypada a co je hlavni - uz nikdy ti ta kapalina nepotece, protoze tam zadny takovy ventil neni. ako myslis ze tam pasuje presne ako z fava? hovoris ze tam taky ventil neni neviem ktory si presne myslel ale ked tam neni ako potom regulujes teply studeny vzduch ,lebo to lanko je napojene na toho motylika co uzaviera prietok vody
Ten kohout topeni pod kterym to vzdy tece u felicie odpada, protoze se studeny a teply vzduch reguluje klapkou a pousti nasavany vzduchu bud pres radiator nebo se klapkou presmeruje jinak a proudi jinou cestou (studeny vzduch). Navic tech favoritackych topeni jsou myslim 3 druhy a kazde ma jine teseni (nikdy pak nevis co tam vlastne patri) To topeni z feldy vymenis i s ovladanim, takze tam budes mit v pristrojovce 3 kolecka jako ve felicii a uz nebudes mit to favoritacke ovladani. Komplet topeni felicie se da sehnat cca za 500kc a vymena trva max 2 hodinky.
O II kombi Look RS
|
| 16.10.07, 20:30 |
|
 |
|
cezar
|
DRYVER píše: cezar píše: DRYVER píše: Dej tam topeni z Feldy a mas na dosmrti pokoj. Pasuje tam uplne presne, lip to topi, lip to mozna i vypada a co je hlavni - uz nikdy ti ta kapalina nepotece, protoze tam zadny takovy ventil neni. ako myslis ze tam pasuje presne ako z fava? hovoris ze tam taky ventil neni neviem ktory si presne myslel ale ked tam neni ako potom regulujes teply studeny vzduch ,lebo to lanko je napojene na toho motylika co uzaviera prietok vody Ten kohout topeni pod kterym to vzdy tece u felicie odpada, protoze se studeny a teply vzduch reguluje klapkou a pousti nasavany vzduchu bud pres radiator nebo se klapkou presmeruje jinak a proudi jinou cestou (studeny vzduch). Navic tech favoritackych topeni jsou myslim 3 druhy a kazde ma jine teseni (nikdy pak nevis co tam vlastne patri) To topeni z feldy vymenis i s ovladanim, takze tam budes mit v pristrojovce 3 kolecka jako ve felicii a uz nebudes mit to favoritacke ovladani. Komplet topeni felicie se da sehnat cca za 500kc a vymena trva max 2 hodinky.
jaaaj tak to dik moc,ze ma to nenapadlo,jasne to by slo aj stym panelom,lenze kde zohnat to kurenie z feldy?u nas to vyjde asi drazsie
|
| 16.10.07, 20:52 |
|
 |
|
cezar
|
michalkatka píše: cezar píše: preco myslis ze by som mal menit viecko expanzky?ako si myslel tlak v systeme? vies ja som na toto dost laik,co tam uz len ja narobom s tlakom?  viečko expanzky udržuje pracovný tlak vody v systéme, ak sa časom zanesie kameňom, alebo prestane pracovať ako má tak za môže stať že prebytočný tlak neodpustí, ale tlakuje to až kým niečo nepovolí, napr tesnenie toho ventilu kúrenia, kamarátovi roztrhlo chladič  , takže zvyšujúcou teplotou sa voda rozťahuje (expanduje) a tým sa zvyšuje aj tlak  , k tomu môže prispieť aj netesné tesnenie hlavy kde sa tlak zo spalín pretláča do vody, ale to už je o inom...
ty vole tak som nevedel ze by to viecko mohlo zohrat taku ulohu,chapem spravne ze sa jedna o to viecko z tej nadrzky kde sa leje alycol?
|
| 16.10.07, 20:55 |
|
 |
|
DRYVER
|
cezar píše: jaaaj tak to dik moc,ze ma to nenapadlo,jasne to by slo aj stym panelom,lenze kde zohnat to kurenie z feldy?u nas to vyjde asi drazsie
No ja kdyz volal na vrakac a ruzne shanel tak za to topeni chteli od 1500 do 2000 kc. Nakonec sem ho sehnal tady na foru za 500 tady z toho inzeratu http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=5453
O II kombi Look RS
|
| 16.10.07, 21:04 |
|
 |
|
michalkatka
|
cezar píše: ty vole tak som nevedel ze by to viecko mohlo zohrat taku ulohu,chapem spravne ze sa jedna o to viecko z tej nadrzky kde sa leje alycol?
je to veľmi dôležitá vec, ak chytíš hadicu na zohriatom motore a je ako kameň je to jasné, pri správnom prevádzkovom tlaku sa musí dať trocha stlačiť...
áno je to viečko kde sa leje destilka a nemrznúca...
|
| 17.10.07, 08:43 |
|
 |
|
cezar
|
no hosi podarilo,len neviem dokedy, dal som tam tesnenie na to kamosove kurenie lebo on tam mal take trojuhol. tvaru tak som dal klasiku kruhove a zatal je to scuhe,vyzera ze to netece 
|
| 18.10.07, 13:45 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |