Martin 007 píše:
OHV jo...blok sem tam něco...ale ne výztuhy, válce a jejich rozteče, vačka, jiná klika, ventily, hlava ( ??? zůstalo tam něco stejního ??? ), výfuk, převodovka, podvozek, řízení, brzdy atd...navíc tam pro mě není moc místa...atd...proto sem si koupil COUPE kde udělám hají a je to bez chyby
Nemam nic proti temto luxusnim vozům...sám sem tento topic zalozil takže se mi teze libi...ale nemam na to bunky s tim jezdit...

Viděl jsem agregáty Spartaka, eMBéčka, 120, Favorita, Felicie. Zatímco motor MB se od Spartaka liší výrazně, rozdíly mezi dalšími jmenovanými jsou jen v detailech. Některé detaily jsou zlepšením, jiné zhoršením, ale prakticky je to pořád stejný motor. Pokud bych měl dát příklad motoru, který považuju za konstrukčně odlišný, byl by to například objemově a dobově srovnatelný VAZ1200.
Další zlepšení, které jsi vyjmenoval, jsou nezpochybnitelné, ale také jsou to jen detaily. Podvozek Rapida je prakticky stejný jako podvozek eMBéčka, jen se trochu změnily brzdy, rozchod, zadní ramena...
Nemám nic proti Rapidům, ale nevidím na nich žádné převratné změny oproti eMBéčkům.