Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 05:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Stojí za přečtení 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Mogul.... Měnil sem tu olej na vektre 1,8i Starej osmiventyl.... 4erstvě to koupil tak sem mu říkal že uděláme olej.... On že mogul... na nic jinýho neslyšel.... A jak se to natočilo, tak začli po chvilce bejt slišet hydrošteli a už nezmlkly.... ( už najeto na mogul tuším druhou výměnu...

Ale co v práci měníme, tak cca 60% jsou prodloužený intervaly.... A nikdy sem neregistroval že by se něco stalo.... A to není problém 200 000km i víc... A většinou nafta... No chtěj třeba i tři litry do kufru....

Nejhorší je to, že oni vědí akorád co se s tim motorem stalo ve výsledku, ale už nevidí, že ten člověk do toho naleje cokoli.... nejen výrobce ale i specifikaci.... long life nebo ne.... Jednou byl frajer zaraženej že so olej musí dát i s filtrem!!! Že do toho každej den ráno skočí a za studena popojede ve 4 000 ot/min ( s dieslem v turbu) pět kilometrů a večír to samý zpátky... to už nikdo nevidí.....
Za všechno ani olej nemůže....
Taky sem znal jedno prase co dokázalo z auta zákazníka vyšetřit i novej filtr.... A pak to vzniká....

Jediný kde vzniká karbon sám o sobě je superb 1,8 turbo.... Když dá někdo malej filtr oleje... má to malou vanu kvuli nápravě... jsou tam 4 litry oleje... a dá tomu někdo čočku... tak se ten olej neuchladí a máš tam takýho karbonu že to můžeš škrábat.... jednou to přestalo i mazat... ( rosvítila se kontrolka...)

21.11.07, 13:00
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Jo tak takovejch expertů je víc co se ptaj jestli se musí měnit filtr když měněj olej a někteří by ho i dokonce vymyli v benzínu a dali zpět.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

21.11.07, 13:51

Příspěvek 
Tak to jsem přesně slyšel... jako jak ho vymejt... to by předsi muselo nějak jít vyprat... Atd...

21.11.07, 15:29

Příspěvek 
FerdikF píše:
cyz píše:
FerdikF píše:
Já dokonce kvůli LPG měním už po nějakejch 8 max 9 tisících. Raději tam dám levnější olej a měním ho častěji a né jak si někteří myslí, že když koupí olej za 300/l, že tam vydrží 30tisíc.

No já dávám olej za 300,-/l a stejně ho budu radši měnit po těch 10 000....taky jsem vypozoroval že do těch 10 000 olej dolívat nemusím a po 10 000 se ta spotřeba zvedne tak že podledně jsem za těch 5 000 dolíval snad 2x

Já mám tady kousek prodejnu parama a kupuju Mogul GX PRO 15W-40 (API SL/CF) za necelých 90kč/l, myslím že pro favo motor je dobrej až až a za výměnu oleje dolejvám tak kolem litru. Jasně čím je olej horší, tím rychleji mizí, u 120 mi to pak žralo skoro litr na tisíc :roll:

Ja menim intervaly zkracene - po 10tis, ale z duvodu ze mam auto na LPG. Jinak pro stare konstrukce motoru staci 15 t km nebo 1 rok podle toho co prijde driv.
"Horsi" olej - myslis mineralni? Naopak, drive zmizi "lepsi" ktere by se do starsich aut nemeli davat. Prece jen v dobe kdy se vyvojari konstruovali tyto motory byly oleje na uplne jine urovni nez ted 8)

21.11.07, 16:14

Příspěvek 
utia píše:
FerdikF píše:
cyz píše:
FerdikF píše:
Já dokonce kvůli LPG měním už po nějakejch 8 max 9 tisících. Raději tam dám levnější olej a měním ho častěji a né jak si někteří myslí, že když koupí olej za 300/l, že tam vydrží 30tisíc.

No já dávám olej za 300,-/l a stejně ho budu radši měnit po těch 10 000....taky jsem vypozoroval že do těch 10 000 olej dolívat nemusím a po 10 000 se ta spotřeba zvedne tak že podledně jsem za těch 5 000 dolíval snad 2x

Já mám tady kousek prodejnu parama a kupuju Mogul GX PRO 15W-40 (API SL/CF) za necelých 90kč/l, myslím že pro favo motor je dobrej až až a za výměnu oleje dolejvám tak kolem litru. Jasně čím je olej horší, tím rychleji mizí, u 120 mi to pak žralo skoro litr na tisíc :roll:

Ja menim intervaly zkracene - po 10tis, ale z duvodu ze mam auto na LPG. Jinak pro stare konstrukce motoru staci 15 t km nebo 1 rok podle toho co prijde driv.
"Horsi" olej - myslis mineralni? Naopak, drive zmizi "lepsi" ktere by se do starsich aut nemeli davat. Prece jen v dobe kdy se vyvojari konstruovali tyto motory byly oleje na uplne jine urovni nez ted 8)

Tím horším jsem nemyslel druh oleje, ale jak je olej opotřebovanej.

21.11.07, 16:34

Příspěvek 
Ales M píše:
Tak to jsem přesně slyšel... jako jak ho vymejt... to by předsi muselo nějak jít vyprat... Atd...

Jo filtr kterej stojí 80,- budeš vymejvat jo? A čím aby jsi ušetřil? Technickej benzín něco stojía když k tomu vemeš strávenej čas a ve výsledku je stejně ta účinost toho filtru snížená tak tě to pak vyjde se všema škodama dráž na dalších 5 let dopředu.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

21.11.07, 17:57

Příspěvek 
Ale to jim nevysvětlíš.... By to vzali vodou.... no možná snad i teplou..... :?:

21.11.07, 18:03
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2