| Autor |
Zpráva |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
takto to vyzera ak je clovek vedeny spravnym smerom pod taktovkou dobreho ucitela
http://www.youtube.com/watch?v=roCFoKaUf1A
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 3.1.08, 21:25 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Marra
|
se 742 mám asi tak tři rady : nejhorší je led - zatáčky bez plynu, co možná nejpomaleji, netočit prudce volantem a prudce nebrzdit - jen motorem.. mokrý sníh, taky svinstvo, naštěstí předek už sedí mnohem lépe, čili leze více s volantem manévrovat - zde se vyplatí dělat abs efekt... zmrzlý sníh, je super na vyblbnutí, pokud je vrstva sněhu, je to supr, ale bacha, jak se urveš a vezeš , tak taky průser.... každopádně zimáky!!! a jezdit co nejplynuleji, bez výrazných brždění v bloku atd, prostě držet odstup a počítat s tím, že se ti může auto urvat.. a pokud chceš blbnout na parkovišti, tak základ malých driftíků, je těsně před zatáčkou a v první fázi zatáčky na 2q prošlápnout spojku a přidat plyn, pak ji pustit a kontrovat volant... a popřípadě ubrat plyn...pro zkušenější do fáze se sešláplou spojkou zatáhnout za ručku...
|
| 6.1.08, 22:23 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Já mám taky radu, 742, na samém pokraji zatáčení volantem silně ubrat plyn, nebo prudce podřadit s co nejmenším meziplynem na nižší kvalt a ve chvíli kdy se zadní kola utrhnou tak prudce šlápnout na plyn dohnat to k jízdě bokem a pak už jen korigovat plynem délku smyku, pozor!!!!!!! při jízdě smykem nikdy nesundávat nohu z plynu úplně, neb absolutně změníte požadovaný směr jízdy. V případě že při nájezdu do zatáčky nepomůže k utržení kol podřazení je potřeba donutit vůz ke smyku ruční brzdou.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Autor nenese žádnou zodpovědnost za případně způsobené škody či zranění osob, doporučuje se trénink na velkém a hlavně prázdném parkovišti. I jedna lampa uprostřed může mít trvalé následky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Příště: Video dokumentace s předokolkou (pokud bude sníh  )
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 6.1.08, 22:40 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Kristensen píše: Příště: Video dokumentace s předokolkou (pokud bude sníh  )
Snih uz pada tak se tesim 
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 6.1.08, 22:49 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
DRYVER píše: Kristensen píše: Příště: Video dokumentace s předokolkou (pokud bude sníh  ) Snih uz pada tak se tesim 
Ajo ty voe tak to je bomba, tak to si myslím že zejtra odpoledne dopadne, škoda že dnes nikdo neměl kameru do Čenkovic, to bylo žrádlo
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 6.1.08, 22:51 |
|
 |
|
Dawid130
|
Já teď s předohrabem dělám smyky tak že zatahnu ruční brzdu a na dvojku tam došlapávám plyn..... Auto se nepřetočí ale je pod kontrolou bokem..... N teď jsem jel do Ledče a vono sem skončil v poli. Zatáčka doprava z kopečka a ono tam jelo auto a při přibrždění jse jel rovně ( z důvodu zamezení havarie, to jsem neměl šanci dotočit.)
|
| 7.1.08, 16:20 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
Jo panáček nám vylítnul z vozovky 
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
| 7.1.08, 17:14 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Dawid130 píše: Já teď s předohrabem dělám smyky tak že zatahnu ruční brzdu a na dvojku tam došlapávám plyn...
Tak jsem se párkrát vyblbnul taky. Zkoušel jsem i otočku "jízda vpřed - 180° - jízda vzad", jde to, akorát je třeba mít během smyku sešlápnutý pedál brzdy při řazení z 2 na R nebo naopak, jinak hodně trpí synchrony na dvojce nebo zuby na zpátečce. Na dost dlouhém parkovišti se dá hodit i 180 + 180. Otočka 360° se mi zatím nepovedla, nepodařilo se mi auto dostatečně rychle roztočit.
V normálním provozu se snažím držet adheze, projet smykem zatáčku a nevyletět mimo cestu je mnohem těžší, než udělat pár víceméně neřízených smyků na parkovišti. I když se občas přistihnu, že ve slabším provozu pokouším fyzikální zákony. 
|
| 7.1.08, 17:41 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 7.1.08, 18:02 |