Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 17:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Nové povinné ručení 
Autor Zpráva

Příspěvek Nové povinné ručení
Zdravím, potřebuju nutně ještě dnes uzavřít nové povinné ručení, protože jedna pojišťovna má super akci za skvělé ceny a nevím si rady s tímto:

1. Dosavadní povinné ručení je na mne, můžu nové udělat na svou manželku? (je to totiž levnější)

2. Když si sjednám po internetu nebo přes telefon nové povinné ručení - musím nějak kontaktovat ještě dnes starou pojišťovnu a nahlásit, že u nich ruším pojišťení?

Díky moc!!

22.5.08, 09:46
Profil ICQ
Pspvek Reklama

rejpal

Příspěvek 
1. Pokud máš bonus za bezeškodní průběh pojištění, asi o něj přijdeš, je to vázáno na auto i na pojistitele.
2. Nevím, zkusil bych hotline 0800.

22.5.08, 09:49
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jediná možnost jak se ještě dnes ihned zbavit jednoho pojištění a uzavřít nové je že do stávající pojišťovny nedoneseš žádné doklady od vozidla ale jen a pouze kartičku od pojišťovny a kupní smlouvu (samozřejmě falešnou ale sepsanou tak že bude jako pravá, jméno kupujícího si vymysli, nebo tam napiš souseda jim je jedno komu jsi to prodal) že jsi to auto prodal, na základě toho oni okamžitě s tebou ukončí smlouvu a ty pak můžeš utíkat do jiné pojišťovny, jinak tam je myslím že teď nevim jestli měsíční nebo dvouměsíční výpovědní lhůta

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

22.5.08, 09:54

Příspěvek 
fatal píše:
1. Pokud máš bonus za bezeškodní průběh pojištění, asi o něj přijdeš, je to vázáno na auto i na pojistitele.
2. Nevím, zkusil bych hotline 0800.

Ale zase spousta pojišťoven ti navrhne podepsat čestné prohlášení že jsi neměl za určitou dobu žádnou hlášenou škodní událost a uznaj ti normálně bonus.

22.5.08, 09:56
rejpal

Příspěvek 
Kristensen píše:
Ale zase spousta pojišťoven ti navrhne podepsat čestné prohlášení že jsi neměl za určitou dobu žádnou hlášenou škodní událost a uznaj ti normálně bonus.

V ČSOB se mi to tak nepodařilo zařídit... (Nevím proč, neběhám po louce za prázdným žigulem ujíždějícím na zpátečku... :roll: )

Jinak k zrušení povinného ručení je něco málo i zde: http://www.mesec.cz/clanky/jak-zrusit-povinne-ruceni/

22.5.08, 10:00

Příspěvek 
Kristensen píše:
Jediná možnost jak se ještě dnes ihned zbavit jednoho pojištění a uzavřít nové je že do stávající pojišťovny nedoneseš žádné doklady od vozidla ale jen a pouze kartičku od pojišťovny a kupní smlouvu (samozřejmě falešnou ale sepsanou tak že bude jako pravá, jméno kupujícího si vymysli, nebo tam napiš souseda jim je jedno komu jsi to prodal) že jsi to auto prodal, na základě toho oni okamžitě s tebou ukončí smlouvu a ty pak můžeš utíkat do jiné pojišťovny, jinak tam je myslím že teď nevim jestli měsíční nebo dvouměsíční výpovědní lhůta

No a když v klidu ukončím dnešním dnem pojištění písemně, tedy k dnešnímu dni a manželka v klidu uzavře na sebe od dnešního dne nové, tak to by šlo ne? Ty bonusy oželím...děla to jen dvě stě ročně...

22.5.08, 10:49
Profil ICQ

Příspěvek 
miomio píše:
Kristensen píše:

No a když v klidu ukončím dnešním dnem pojištění písemně, tedy k dnešnímu dni a manželka v klidu uzavře na sebe od dnešního dne nové, tak to by šlo ne? Ty bonusy oželím...děla to jen dvě stě ročně...

Na okamžité zrušení je možné použít pouze důvody jako je prodej vozidla nebo dočasné vyřazení vozidla s evidence a nebo trvalé vyřazení vozidla z evidence, pokud chceš smlouvu ukončit kvůli přechodu jinam tak tam je normální výpovědní lhůta.

22.5.08, 11:05

Příspěvek 
fatal píše:
Kristensen píše:

V ČSOB se mi to tak nepodařilo zařídit... (Nevím proč, neběhám po louce za prázdným žigulem ujíždějícím na zpátečku... :roll: )

Jinak k zrušení povinného ručení je něco málo i zde: http://www.mesec.cz/clanky/jak-zrusit-povinne-ruceni/

Jak to? Právě oni mě navrhovali ať si namaluju nějakou kupní-prodejní smlouvu že auto koupil někdo jinej a ať přejdu k nim že mě uznaj i bonus kterej mám doteď u jinej pojišťovny

22.5.08, 11:06
rejpal

Příspěvek 
Kristensen píše:
Jak to? Právě oni mě navrhovali...

No bonus od jiné pojišťovny uznají, to ano, ale čestné prohlášení jim nestačí. :roll:

22.5.08, 11:10

Příspěvek Re: Nové povinné ručení
Prý stačí dočasně vyřadit auto z evidence...jde to i na jeden den? Nebudu vypadat jako blb??? Není v tom pak ještě nějaká finta,abych něco neudělal špatně...

22.5.08, 12:26
Profil ICQ

Příspěvek 
Já jsem tohle řešil před rokem... koupil jsem nové (starší) auto a v bazaru se mnou uzavřeli hypervýhodnou pojistku u české podnikatelské pojišťovny... hypervýhodná znamená že za staré auto jsem platil asi 3500,- a za nové už 5500,- informoval sem se teda u známé, která pracuje v pojišťovně, a ta mi pojistku na nové auto spočítala u nich na 3400,- (nebo nějak tak prostě ještě méně než za staré auto no)

U stávající pojišťovny (u mě čpp) je třeba přečíst smlouvu. Například já v ní měl že do dvou měsíců od uzavření lze od smlouvy odstoupit s desetidenní výpovědní lhůtou což jsem udělal. V jiném případě byla výpovědní lhůta tři měsíce.

A s bonusem to bylo tak že v nové pojišťovně (u mě kooperativa) jsem podepsal čestné prohlášení (o bezeškodním průběhu pojistky 2roky a že potvrzení dodám do 30-ti dnů) a oni mi udělali smlouvu, zaplatil jsem pojistku (s bonusem 10%) a následně jsem šel na starou pojišťovnu (u mě čp) kde jsem požádal o potvrzení o bezeškodném průběhu, to mi poslali do 14dnů poštou, donesl jsem to do nové pojišťovny a konec.

22.5.08, 12:27

Příspěvek Re: Nové povinné ručení
miomio píše:
Prý stačí dočasně vyřadit auto z evidence...jde to i na jeden den? Nebudu vypadat jako blb??? Není v tom pak ještě nějaká finta,abych něco neudělal špatně...

To je komplikovaný, prostě vem manželku, sepište Kupní smlouvu, ty jako prodávající ona jako kupující, vymysli nějaký jméno, Já nevim třeba Růžena Nováková, U Plotu 478, Praha 10 Narozená 24.12. 1960 , manželka ať to podepíše napiš tam typ auta VIN spz a ty kraviny kolem toho manželka ať to podepíše a tradá do pojhišťovny

22.5.08, 12:42

Příspěvek 
Prostě něco takovýho a je to:

Kupní smlouva
uzavřená podle §588 a násl. zák. č. 40/1964 Sb. ve znění pozd. předpisů

1. Účastníci smlouvy
Smluvní strany této smlouvy, kterými jsou :
Prodávající :…………………………………………………………………………………
Bytem:……………………………………………………………………………………….
Datum narození:……………………………………………………………………………

Kupující :.……………………………………………………………………………………
Bytem:……………………………………………………………………………………….
Datum narození:……………………………………………………………………………

se dohodly, že spolu uzavřou tuto kupní smlouvu a projevily vůli řídit se všemi jejími ustanoveními. Otázky touto smlouvou neupravené se řídí právním řádem České Republiky.
2. Předmět smlouvy
Osobní automobil:……………………………………………………………………..
RZ:……………………………………………………………………………………..
VIN:…………………………………………………………………………………….
Cena:……………………………………………………………………………………

3. Prohlášení prodávajícího
I. Prodávající prohlašuje, že věc, která je předmětem podle této smlouvy je v jeho výlučném vlastnictví.
II. Prodávající prohlašuje, že na věci, která je předmětem podle této smlouvy včetně příslušenství neváznou žádné právní vady, ani nemá žádné faktické ani skryté vady.

4. Prohlášení kupujícího
I. Kupující prohlašuje, že mu je stav věci znám.
II. Kupující prohlašuje, že včas zaplatí kupní cenu a převezme věc do svého výlučného vlastnictví.
5. Ujednání o ceně
I. Kupní cena za věc, která je předmětem podle této smlouvy je …………… Kč.
II. Kupní cena bude prodávajícímu kupujícím uhrazena hotově a věc, která je předmětem podle této smlouvy kupujícímu předána ihned po podpisu smlouvy.
III. Pokud nebude kupní cena zaplacena nebo věc předána ihned po podpisu smlouvy, sejdou se smluvní strany na místě podpisu smlouvy do 10 dnů od podpisu smlouvy a naplní obsah smlouvy. Strana, která nezpůsobila prodlení je oprávněna od druhé strany požadovat náhradu ve výši 0,035% z kupní ceny za každý započatý den prodlení po dni od podpisu smlouvy.
6. Závěrečná ustanovení
I. Tato smlouva je vyhotovena ve dvou vyhotoveních; každé ze smluvních stran náleží jedno vyhotovení.
II. Tato smlouva je účinná od okamžiku podpisu.
III. Účastníci této smlouvy prohlašují, že si text smlouvy důkladně přečetli, s obsahem souhlasí a že tato smlouva byla uzavřena podle jejich skutečné, svobodné a vážné vůle, nikoli v tísni a za nápadně nevýhodných podmínek a na důkaz toho pod ni připojují své podpisy.

V ...................................................... dne:……………………..
Prodávající :……………….............. Kupující :……………………………
.............podpis................... ..............podpis................

22.5.08, 12:47

Příspěvek 
s tím dočasným vyřazením to by jsi se naběhal, auto musíš odstavit oddělat spz zajít na dopravku sepsat žádost o dočasné vyřazení vozidla z evidence, odevzdat spz zaplatit poplatek, na pojišťovnu zrušit pojistku, na druhou uzavřít novou a zpět na DI tam tě praštěj SPZkama po hlavě ať si z nich neděláš prdel, zase sepsání o vydání, musíš mít platnou TK a zaplacenou pojistku, no a zase to dát na auto? No to mám tu smlouvu na oko napsanou 5krát a pojistku zrušenou 6krát.

22.5.08, 12:52

Příspěvek 
Pak je zase druhej příklad, kamarád rozbil auto na šrot a aby nemusel platit pojistku protože papíry nadále má registrované, tak sepsal smlouvu na oko na kamaráda že mu auto prodal, pojistku zrušil ale auto ktere neexistuje je dále na něj registrované jen se na něj neplatí pojistka, což zase absolutně nechápu k čemu mu to je když papíry i se štítkama a spz mu ležej v šufleti a nechce je nikdo ani zadarmo.

22.5.08, 12:55
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další