Autor |
Zpráva |
Exithus
|
Ako resetnut pocitac kilometrov
Otazka je rovnaka ako nazov topicu: zohnal som novy tachometer s funkcnym meracom kilometrov ale samozrejme hodnota ktora tam je ma vobec nezaujima, da sa to nejak resetnut na nulu alebo nejaku inu rozumnu hodnotu?
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
27.8.09, 22:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
myslis natocit nulu na tacho? robilo sa to vrtackou, ale ak sa nebojis, tak to rozober kolecka natoc na nulu a poskladaj. zalezi od toho kolko je tam natocene
pripadne vymen hriadelku (na99% prasknute kolecko) z funkcneho do pokazeneho a pokracujes v pocitani
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
27.8.09, 22:58 |
|
|
gokralik
|
Klidně to rozeber, natoč si kilometrů kolik potřebuješ a zase slož. Není to žádná věda.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
27.8.09, 23:09 |
|
|
Exithus
|
este jedna podobna otazka, stary pocitac uz dlllho nefunguje ale medzitym sa s autom najazdilo dalsich X milion KM. Da sa nejako zistit aspon priblizne kolko je v skutocnosti najazdene?
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
28.8.09, 21:42 |
|
|
gokralik
|
Nedá. Ale třeba si tam přidej pár tisíc km, podle toho, jak dlouho to to nefunguje.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
29.8.09, 00:56 |
|
|
Exithus
|
este otazka uz menej suvisiaca, po namontovani som zistil ze novy tachometer ukazuje o 5km menej ako stary, resp stary ukazoval o 5km viac ako novy. Ako jednoducho zistim co z toho je pravda?
|
29.8.09, 17:14 |
|
|
michalkatka
|
Exithus píše: este otazka uz menej suvisiaca, po namontovani som zistil ze novy tachometer ukazuje o 5km menej ako stary, resp stary ukazoval o 5km viac ako novy. Ako jednoducho zistim co z toho je pravda?
jedine presným meraním, či už radarom ( nechaj sa zmerať orgánom ), ale pri vjazdoch do obcí sú radary hocikde...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
29.8.09, 17:24 |
|
|
v.kalandra
|
michalkatka píše: Exithus píše: este otazka uz menej suvisiaca, po namontovani som zistil ze novy tachometer ukazuje o 5km menej ako stary, resp stary ukazoval o 5km viac ako novy. Ako jednoducho zistim co z toho je pravda? jedine presným meraním, či už radarom ( nechaj sa zmerať orgánom ), ale pri vjazdoch do obcí sú radary hocikde...
Nebo ještě rada odemně. Změř si to pomocí GPS (každá lepší navigace ti ukaže rychlost jakou se pohybuješ). Nebo pak radary no, hlavně to nepřepískni. Jinak pokud ti ukazuje o cca 5-10kmh navíc, tak je to OK, asi vsechny, i novy auta to maji ze to proste ukazuje vic než je real. Ja ve fáčku to "kalibroval" stylem že jsem přesadil ručičku o kousek. dalo to dost prace a zkoušení a prujezdů radarem a zpětně o srovnání s GPS, ale za odpoledne jsem to měl přesně
Ještě je další možnost o které jsem slyšel (ale bez záruky), že prej ve škodovce někde provádějí kalibraci tachhometru. Ale to asi jen napojí a kdyz jim to bude ukazovat spravně (tzn i +10kmh) tak řeknou je to OK. Ale nebude to zadarmo
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
30.8.09, 16:27 |
|
|
darklord
|
ak mas ine gumy tak to bude ukazovat inak 165/70/13 niesu na skodovku projektovane
ja som kalibroval skracovanim pruzinky aby to ukazovalo +-presne na 185/60/13, teraz mi to do 130-140 ukazuje dobre a potom zaostava
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
30.8.09, 16:58 |
|
|
john simple
|
tacho
taky se mi zdá, že po výměně tachometru mi to ukazuje mín, ovšem podle radaru na začátku obce to je aspon při 50km/h ok.
mě se podařilo už dvakrát "zadřít" mechaniku, přitom to vždycky bylo promazané.
jinak uprava stavu km , stačí povytáhnout tu hřídelku a natočit příslušná kolečka
|
6.9.09, 09:38 |
|
|
ferrari
|
merajte podľa GPS, ale pri ustálenej rýchlosti...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
6.9.09, 09:40 |
|
|
john simple
|
tacho
co takhle zkusit cyklopočítač?
nezkoušel to někdo?
GPSku každý ve škodárně nemá
|
6.9.09, 11:31 |
|
|
Petr105
|
Cyklopočítač se běžně používá. Třeba Tuner2 ho má místo analogového tachometru a funguje
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
6.9.09, 13:29 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Re: tacho
john simple píše: co takhle zkusit cyklopočítač? nezkoušel to někdo? GPSku každý ve škodárně nemá
To už se tady bádalo. U vlečky to lze celkem dobře provést tak jak to má právě Tuner2, ale u kyvky jen těžko.
|
6.9.09, 13:36 |
|
|
john simple
|
cyklo
a nemohlo by být čidlo na přední nápravě ?
tak jsem včera profrčel kolem radaru 90tkou, naměřilo 81.
při 50ti to souhlasí. přesnost jak prase teda
|
7.9.09, 06:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|