Autor |
Zpráva |
CROWACK
|
Tekuté stěrače
Jaké máte zkušenosti s tekutými stěrači? Je to k něčemu? Co používáte?
A nějaké ty srajdy, co se patlají zevnitř na skla aby se nemlžily - co se oplatí použít a funguje to vůbec?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
8.11.10, 11:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Petr105
|
Mám za to, že oboje funguje. Pokud máš ale kvalitní stěrače v dobrém stavu, netřeba těch tekutých Ten protizamlžovač trochu znát je, ale nefunguje to tak skvěle, jak jsem čekal...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
8.11.10, 11:57 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
nejlepsi pripravek proti mlzeni okna zevnitr je poradna hadra
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
8.11.10, 11:58 |
|
|
Petr105
|
Asi tak. Voz kvalitní čistý bavlněný hadřík a měj stěrače v dobrém stavu a není tu co řešit
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
8.11.10, 12:00 |
|
|
MATTESS
|
"Tekuté" stěrače používám docela dlouho. Nejdříve jsem měl nějaký Flash, teď si nevzpomenu na značku, co mám nyní (doma se juknu). Používal jsem je na boční skla, od 50km/h výše jsou kapky ze skel pryč. Na přední jsem si troufnul až loni. Na dálnici při 130 nebylo třeba stěrače používat. Při jízdě po vesnicích se tomu nevyhnu, ale ne nesetřené části se drží méně kapek. Řekl bych, že i námraza šla lépe ze skla.
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
8.11.10, 12:05 |
|
|
ventYl
|
ja mam nie priamo tekute stierace, ale koncentrat kvapaliny do ostrekovacov s nejakou takou rainoff funkciou a musim povedat, ze v meste je rozdiel nerozoznatelny, ale mimo mesta a na dialnici to ma ten efekt, ze kvapky odlietaju z okna prec, nemaju tendenciu sa donho vsakovat a tak je mozne pouzit pomalsi cyklus na stierace.
ked sa to kupuje ako koncentrat (flasticka podobna, ako castrol TDA / castrol TBE), nie je to ani omoc drahsie, ako obycajna kvapalina do ostrekovacov, riedenie to ma 1:100. ale netreba cakat zazraky. ak ma clovek mrtve gumicky na stieracoch a hodne prsi, tekute stierace uz nepomozu. naopak ale trocha zlepsia efekt stieracov, ak je starsie okno.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
8.11.10, 12:06 |
|
|
Nepér
|
Tenhle koncentrát 1:100 na léto mám taky, funguje to líp, než voda, rozpouští to trochu mouchy, trochu lak a míň na tom drží voda. Do Favorta to kvůli opravovanému laku nepoužívám ale ve Focusu mi to funguje. Okno zevnitř čas od času vezmu Clinem a novinama.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
8.11.10, 12:12 |
|
|
CROWACK
|
no uvažuju o tom právě na boční okna + odmlžovač na zadní sklo, vyhřívání funguje sotva na 50%
kamarádovi to zachránilo kůži, má citráka ZX - jeden stěrač - a to jediný stírátko mu na státovce v dešti prostě uletělo tak dojel s tím, že jel dostatečnou rychlostí a kapky z toho sjížděly
co se vám teda nejlíp osvědčilo?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
8.11.10, 12:17 |
|
|
Nepér
|
CROWACK píše: co se vám teda nejlíp osvědčilo? Stisknout tlačítko A/C a přitopit
|
8.11.10, 12:21 |
|
|
paži
|
Jo tohle tlačítko mám rád
|
8.11.10, 12:26 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
8.11.10, 12:37 |
|
|
MATTESS
|
To je ono, to používám taky (jak jsem si na to nemohl vzpomenou? )
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
8.11.10, 12:39 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
8.11.10, 12:43 |
|
|
gokralik
|
Na odmlžovači čelního skla se dá ušetřit. Stačí v autě před dojetím do cíle vypnout topení a k tomu třeba otevřít trochu okýnko. Po zaparkování ještě chvíli nechat větrat a zavřít topení. Samozřejmě taky musíte občas čelní okno zevnitř vyčistit.
A když už se sklo zamlží, tak na něj pustit studený vzduch, a ne teplý, jak to má v oblibě mnoho řidičů - zamlží se ještě víc. Jsem úchyl na čistotu čelního skla, takže mazat zamlžené okno hadrou je pro mě nepředstavitelné a když se mi vůbec někdo v autě dotkne skla holou kůží, tak si pomalu vystupuje.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
8.11.10, 12:49 |
|
|
Nepér
|
Já na okno zevnitř taky nesahám. Ale myslím, že je jedno, jestli studený či teplý, důležité je větrat. Hodně udělá klimatizace, která ze vzduchu odebírá vlhko (voda se zrazí už na výměníku a neletí dál).
|
8.11.10, 12:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|