Autor |
Zpráva |
DRYVER
|
Antena na televizi
Tohle je otazka spis na elektortechniky a neni ohledne auta - kdzy chci k televizi dat antenu se zesilovacem (takova krabicka co dela 12 V) tak antenu staci dat pod strechu (strecha je podbita desklama a na tom jeste tasky) nebo musi prijit az nad strechu do volneho prostoru aby ji nic nestinilo?? Dik moc za odpovedi
|
10.5.07, 14:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
Anténa nemůže být pod hliníkem, pod taškama by to neměl být problém.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
10.5.07, 14:49 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
No na viditelnou přímou vzdálenost se elektromagnetické vlnění...tedy náš požadovaný TV signál nebo i radio šíří úplně nejlépe...
Takže můžu doporučit anténu na střechu...ideál je když je na vysílač vidět.
Jelikož je člověk tvor od přírody líný jakožto i já, tak má náš baráček anténu pod střechou...na střeše máme eternit.
Chodí to normálně...
A samozřejmě cokoli kovového způsobuje stínění - nedejbože když je to ještě uzemněné...to už vůbec nic neproleze.
Zatim čus...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
10.5.07, 15:13 |
|
|
Martin
|
Anténu můžeš dát kam chceš, vůbec to nesouvisí s tím, jestli bude se zesilovačem nebo ne. Doporučil bych dát anténu pod střechu, najít správný směr a pokud bude kvalita signálu dostatečná, nechat ji pod střechou. Pokud ne, bude potřeba ji dát na střechu a tady ji hlavně uzemnit a udělat podle předpisů jímač. V žádném případě nezanedbat, není to žádná sranda, tady jde o život. Teď v úterý říznul blesk sousedům do antény a byla to šlupa jako sviňa, jsem zrovna stál na zápraží a kochal se bouřkou (vzdušnou čarou asi 10). Mají hromosvod i uzemněný stožár na anténu, jinak by byly škody daleko větší. Kryt přípojnice antény přilítnul k nám na zahradu a byl řádně okouřený, předpokládám, že mají po televizi. Takže pokud možno, nechat anténu pod střechou, vyhneš se spoustě problémů. Nedávno jsem nastavoval jednu anténu i pod střechou z hliníkového plechu, celkem se podařilo chytit pěkný obraz, ale jsou (i když nepatrně) znatelné odrazy (v obraze jsou "duchové").
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
10.5.07, 15:54 |
|
|
Nepér
|
S příchodem DVB-T je to už úplně fuk, protože tam odrazy nehrají roli. Takže jí nech pod střechou, v nejhorším budeš pár let koukat na duchy a až bude všude pokryto DVB-T, bude po problému (ale musí byt dostatečně silný signál).
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
10.5.07, 16:05 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nejlepci sem se setkal s antenama z globusu za 200 bez zesiku ci za 400 se zesikem, jsou to obyc matrace. Driv sme meli asi 2 metry dlouhou colorku, obraz byl hroznej, 5 let sem tatu presvedcoval at koupime tu obyc za 200, od ty doby je signal OK
Kousek od vysilace Cukrak mame strasne silnej signal, antena skoro rosviti LEDku Na chate sou zase kopce, driv signal zadnej, sla jen nova. Ted se zesikem jde vse Jinak vsechny anteny z hlediska dobryho pristupu i bezpecnosti jsou pod strechou, eternitovy desky a na chate kanadsky sindele. Nou problem Nejlepci tady mame borce v okoli ktery maj na strese treba 3 hromosvody a antena jim trci asi metr a pul nad ne
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
10.5.07, 18:14 |
|
|
Martin
|
Matthes píše: ... Nejlepci tady mame borce v okoli ktery maj na strese treba 3 hromosvody a antena jim trci asi metr a pul nad ne
No jo, taky to často na střechách vídám.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
10.5.07, 18:16 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Martin píše: Matthes píše: ... Nejlepci tady mame borce v okoli ktery maj na strese treba 3 hromosvody a antena jim trci asi metr a pul nad ne No jo, taky to často na střechách vídám.
kdyz bude signal stacit, nech ji pod, jinak ji dej ven...alespon nebude korodovat
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
10.5.07, 19:36 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
co set top box bo jak se to menuje prostě karabička na příjem digitální tv to si klidně postavíš na televizi
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.5.07, 19:48 |
|
|
Nepér
|
Sadra17 píše: co set top box bo jak se to menuje prostě karabička na příjem digitální tv to si klidně postavíš na televizi
Čti, psal jsem o tom v 17:05...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
10.5.07, 19:51 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Nepér píše: Sadra17 píše: co set top box bo jak se to menuje prostě karabička na příjem digitální tv to si klidně postavíš na televizi Čti, psal jsem o tom v 17:05...
v 16:05
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
10.5.07, 19:59 |
|
|
Jarda S.
|
kachnis píše: Nepér píše: Sadra17 píše: co set top box bo jak se to menuje prostě karabička na příjem digitální tv to si klidně postavíš na televizi Čti, psal jsem o tom v 17:05... v 16:05
máš starej čas
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.5.07, 20:01 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
máš starej čas [/quote]
nemam starej cas, je tam i ted
|
10.5.07, 20:08 |
|
|
Jarda S.
|
kachnis píše: nemam starej cas, je tam i ted
jakože furt jedeš na zimní
|
10.5.07, 20:09 |
|
|
Bukaj
|
Sadra17 píše: kachnis píše: Nepér píše: Sadra17 píše: co set top box bo jak se to menuje prostě karabička na příjem digitální tv to si klidně postavíš na televizi Čti, psal jsem o tom v 17:05... v 16:05 máš starej čas
Tak jak je to s těma časama, já tu taky vidím Nepérův příspěvek v 16:05...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
10.5.07, 20:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|