Co se stane s benzínem....?
Autor |
Zpráva |
Serifus
>>Ing. Ředitel Zeměkoule<<
|
Co se stane s benzínem....?
Zdravím! Mám takovej dotaz. Dejme tomu, že bych dostal 600 litrů benzínu. Narval bych ho do sudů a kanystrů. Jak dlouho by vydržel? A co by se mu po čase stalo? Než to projedu, tak zestárnu Jakou má trvanlivost? Jednalo by se o N95, jestli to na to má vliv
_________________ ŠKODA 105L, r.v.1984 - NEJLEPŠÍ KÁRA
EX ŠKODA FAVORIT 136L, r.v.1991
BMW E34 525i, r.v.1994 Plná Palba 11,6l/100km
|
4.6.07, 23:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
co já vím, to neřeš, za prvý šáde zežere všecko a za druhý to za rok zmizne ani nebudeš vědět jak...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
4.6.07, 23:44 |
|
|
Serifus
|
CROWACK píše: co já vím, to neřeš, za prvý šáde zežere všecko a za druhý to za rok zmizne ani nebudeš vědět jak...
No já neříkal, že to bude jen do Škůdky
|
5.6.07, 00:39 |
|
|
Dave_Pv
|
Vím že jsi říkal, že to není do šáde,ale... Já jsem jezdil v Elišce na benzín + nafta (2l benzínu ku 1l nafty) A škodovka jela úplně normálně Benzín bude dle mě v poho. Teď jsem startoval auto ,ve kterém byla nafta 3 roky a chytlo bez problémů A dle mě je nafta nachylnější na "časové vyčpění"
_________________ ALFA ROMEO 146 1,9 TD - parádička
AUDI COUPÉ QUATTRO 2,3 20V = pořádná strojovna ( 125 kw )
ŠKODA 120LS, rv 81 - po STK = Už není-totálka , ale né mou vinou
|
5.6.07, 01:19 |
|
|
Drak
|
Benzín po čase zvodnatí, pohlcuje vodu z okolí, takže bych se to snažil vyjet do zimy, mohlo by se ti to někde přicpat ledovým špuntem, v létě to jenom tak sem tam cukne.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
5.6.07, 05:25 |
|
|
Peter50kw
|
Drak píše: Benzín po čase zvodnatí, pohlcuje vodu z okolí, takže bych se to snažil vyjet do zimy, mohlo by se ti to někde přicpat ledovým špuntem, v létě to jenom tak sem tam cukne.
600 litrov benzinu vystaci na najazdenie maximalne priblizne 10000 km. Rok, pripadne dva pre uskladnenie benzinu nieje problem. Prinajhorsom tam mozes pridat denaturak, ktory vodu pohlti (asi 1/4 litra na nadrz). Skor, ked mas stare kanistre v ktorych bol predtym olovnaty benzin, mozes si poskodit katalyzator.
Ako najvaznejsi problem vidim, ze skladovanie 600 litrov benzinu a manipulacia s nim predstavuje urcite riziko poziaru. Ziadna poistovna ti taketo skody nezaplati. Pri sude sa to moze klasifikovat ako trestny cin vseobecneho ohrozenia. Minimalne zaisti miesto dobre vetrane, dostatocne daleko od obytnych budov.
|
5.6.07, 07:21 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nejlepsi by bylo to skladovat ve 3 sudech misto mnoha kanystru Zabere to min mista, do sudu das kohoutek a OK takhle deda prevazel naftu a benzin za komancu, pro ruzny pracoviste kdyz staveli silnice a tak. Obcas se mu nakej soudek zakutalel na chatu, jo to byly casy, kamna na naftu ... A s vodnatenim nebyl problem, ani beno do auta
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
5.6.07, 07:48 |
|
|
Luboš
|
Asi bych ty sudy navalil někam do stínu, minimálně do zimy by to pak určitě vydrželo v dostatečné kvalitě.
|
5.6.07, 10:20 |
|
|
euromen
|
benzín sice vodnatí..ale když je dobře uskladněnej neřešil bych to.. vojáci měli v nouzovejch vozidlech benzín dva roky a nic... v dobře uzavřenym kanystru(nebo sudu) vydrží dost dlouho na to aby si ho vyjezdil.. i třeba sekačkou
_________________ život je boj, bohudík
|
5.6.07, 10:53 |
|
|
Serifus
|
Toho horka bych se nebál. Benál má přeci jen velkou teplotu vznícení... narozdíl od nafty Měl jsem strach toho vodnatění. Ale jak říkáte, když to dobře uskludním, tak by neměl snad bejt problém
|
5.6.07, 13:08 |
|
|
Nepér
|
No nevim, benzín chytne dřív, než nafta...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
5.6.07, 13:11 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Správně chytne dříve, ale mrzne později...proto se ty vozidla na horách dělaj jenom na benal...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
5.6.07, 13:15 |
|
|
michalkatka
|
Martin 007 píše: Správně chytne dříve, ale mrzne později...proto se ty vozidla na horách dělaj jenom na benal...
napr. ZIL, UAZ a pod? (alebo ako sa to do čerta píše)
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.6.07, 13:27 |
|
|
CROWACK
|
michalkatka píše: Martin 007 píše: Správně chytne dříve, ale mrzne později...proto se ty vozidla na horách dělaj jenom na benal... napr. ZIL, UAZ a pod? (alebo ako sa to do čerta píše)
Nebo takovej autotank KAMA3, že?...spotřeba 100 na 100 žádný sibiřský blata pro něj nejsou překážka...Nafťáky to extrémních podmínek mají vyhřívání nádrže přece....tatra dělala i speciální verzi a vyhřívánim korby (aby to tam nezamrzlo nebo co...)
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
5.6.07, 13:36 |
|
|
Serifus
|
Martin 007 píše: Správně chytne dříve, ale mrzne později...proto se ty vozidla na horách dělaj jenom na benal...
To bych se asi hádal. Bod vzplanutí nafty je daleko níž, než u benzínu... teda.
|
6.6.07, 00:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|