Rychlá pomoc...teď zase čidlo teploty
| Autor |
Zpráva |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
Sadra17 píše: kolik máte provozní teplotu ? já mam přesně na tej čárce uprostřed 
tak nějak, lehce pod, když sem měnil termostat...předtim sem to měl cca 2mm pod čárkou....sahara (co sem slyšel) zapíná teď někde kolem 110° na budíku prostitutka  , ale voda neletěla, tak nevim...(cca 2 dny zpátky zasekanej hradec)...asi dám termočidlo na 120tku 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 28.9.09, 14:11 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já mam někdy tak 3mm pod někdy zase přesně na 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 28.9.09, 18:27 |
|
 |
|
Jura
|
Já mám normálka cca 2mm pod tu čárku a když v kooně zastavím hned po chvilce je zase cca 2mm nad a tam sepne větrák a nechal sem zapojený tohle čidlo prtotože to nový mi ukazovalo nějak moc nahoru a to se mi nelíbí když sem vkoloně a na budíku je to kousek od červenýho:(
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 28.9.09, 21:59 |
|
 |
|
Ondras83
|
Jura píše: Já mám normálka cca 2mm pod tu čárku a když v kooně zastavím hned po chvilce je zase cca 2mm nad a tam sepne větrák a nechal sem zapojený tohle čidlo prtotože to nový mi ukazovalo nějak moc nahoru a to se mi nelíbí když sem vkoloně a na budíku je to kousek od červenýho:(
tak mám asi v háji termočidlo na větrák 
|
| 28.9.09, 22:15 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
Registrován: 10.1.06, 20:49 Příspěvky: 1246 Bydliště: Písek, v Plzni bylo krásně
|
Já měl při chladnějším počasí přesně na rysce uprostřed, přes léto tak 1,5 mm nad ryskou. Všechno fungovalo ok, až na to spínání sahary při 110°C dle budíku - vyzkoušeno teď v neděli v rakouských Alpách na dálnici, kde jsme 40 minut popojížděli na jedničku tunelem...
Teď jsem už ale nasral, dal tam staré čidlo z tátovo Felcky, které bylo ještě originál z fabriky a najednou po problému - při jízdě 2mm pod čárkou, chladí jede, bomba! By mě teda zajímalo, co je za druhovýrobní srágory...  přitom byly koupený jako origo ve škodovce.
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
| 29.9.09, 16:57 |
|
 |
|
Jura
|
Přesně...mám to stejné a taky sem nechal to staré origo... teda mám je tam v tom tělese termostatu dané obě místo té záslepky... Ale co by mě zajímalo co je tedy správně, protože jedno to čidlo to staré ukazuje při sepnutí sahary 94 stupnu a to druhe při sepnutí sahary 97 stupnu... Takže mezi těma čídlama je rozdíl tři stupně dle vagu, ale podle budíku co ukazuje je rozdíl asi 10-15 stupnu viz. jak jedno spíná 2mm nad čárkou a druhé až na 110 stupnich na čarce...no je v tom bordel. Mě by nejvíc zajímalo na jaký to čidlo felda pojede líp vzhledem k rozdíli těch třech stupnu, ale asi je to zanedbatelný a jde jen o to si vybrat čidlo podle toho kde kdo chce mít ručičku:)
|
| 29.9.09, 18:33 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
Registrován: 10.1.06, 20:49 Příspěvky: 1246 Bydliště: Písek, v Plzni bylo krásně
|
Jura píše: a jde jen o to si vybrat čidlo podle toho kde kdo chce mít ručičku:)
 Asi tak no, jinej rozdíl v tom nebude, ve funkci už vůbec. Jen tohle působí lepším dojmem, ta rádoby "nižší teplota".
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
| 29.9.09, 19:46 |
|
 |
|
Ondras83
|
tak zaprvé...sou dva typy, lišej se odporovejma parametrama, pozná se to podle barvy kroužku, sou žlutý a modrý...a větrák nespíná tohle čidlo, ale čidlo dole na chladiči 
|
| 29.9.09, 23:00 |
|
 |
|
Jura
|
Tak za prvé....obě čidla jsou žlutá a i tak se to liší podle toho co to ukazuje a za druhé jsem psal, že PODLE VAGU to spíná u jednoho čidla teploty pri 94 stupnich a u druhého VAG ukazuje 97 stupnu. Takže závěr je ten, že čidla jsou sice žlutá, ale liší se od toho co je z výroby a od toho co se dá koupit ted jak fyzicky provedením, tak i to co měří (udává o tri stupne vyšší teplotu než to z výroby - zatím jsem teda zkoušel jen při stání na místě při spínání větráku) a taky to co ukazuje budík (nové čidlo ukazuje ručička o centimetr výše jak u toho starého).
Jinak samozřejmě vím, že to čidlo na termostatu nespíná větrák prostě sem jen byl před barákem s noťasem v aute se zahřátým motorem a spínal větrák - měl sem zapojené origo čidlo z výroby teplota 94 stupnu a ručička 2mm nad prostřední čárkou...chcípnul sem motor a přehodil konektor na čidlo vedle... nastartoval nechal bežet a teplota 97 stupnu a ručička na čárce 110 stupnu. Tak asi tak...snad už je to jasné píšu to snad potřetí. Jinak ještě dodám že to na ten volnoběh na každé to čidlo beželo snad 15 minut a prostě 3 stupne rozdíl dle VAGu
|
| 30.9.09, 00:12 |
|
 |
|
Ondras83
|
ok 
|
| 30.9.09, 09:33 |
|
 |
|
mir77
|
Ahoj, mám dotaz. Dneska jsem měnil čidlo teploty, poprvý a trochu tekla voda, tak jsem spíš jednal, než myslel  Každopádně původně jsem měl tohle:
a dneska jsem koupil tohle:
Kam přijde těsnění na tom novým? Prodal mi k tomu kroužek, já spěchal, tak jsem ho narazil na tu hliníkovou hlavu zespodu (mám ho vlastně pod tím sériovým čísle či co to je; jak končí ta zúžená část kovová), bo co to je za materiál, čidlo zamáčknul, nasunul svorku, připojil kabel a zajistil. Pak jsem ale koukal na to starý a vidím tam těsnění hned pod tím žlutým kroužkem a začalo mi vrtat, jestli jsem to tam dal dobře. Jako čidlo sedí, má trošku vůli do stran, ale to přikládám spíš tomu, že je tam nově daný a ještě třeba pořádně nesedlo. Voda kolem neteče ani nejde pára a teplotu ukazuje  Tak se chci jen ujistit, že jsem vše udělal dobře a pokud ne, tak kam jinam s tím těsněním
Díky za všechny rady 
|
| 22.10.09, 18:04 |
|
 |
|
Jarda S.
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
co máš za motor ? to barevný značení je kvuli motoru žlutý =1.3 modrý = 1.6 a zelený=1.9
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 22.10.09, 18:07 |
|
 |
|
mir77
|
1.3 MPI 1997. Bral jsem to přímo ve Škodovce, je to na 1.3.
|
| 22.10.09, 18:08 |
|
 |
|
Jarda S.
|
tak to ti kecali na 1,3 má mít žlutej proužek jako má to starý 
|
| 22.10.09, 19:28 |
|
 |
|
mir77
|
Nedávno jsem se o tom bavil se známym, ty žlutý už nejsou k sehnání. Navíc to čidlo funguje. Potřebuju jen vědět, jestli jsem tam správně dal to těsnění
//ještě jsem to teď hledal a vpozmínal, co mi tenkrát ten známej říkal. Ve zkratce bych řekl, že to bylo něco ve smyslu, že modrý a žlutý jsou zaměnitelný a že žlutý už neni k sehnání. Ale s jistotou to nevim. Teplotu ale odečítá dobře.
|
| 22.10.09, 19:29 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |