Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 00:14

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 sváření CO2 
Autor Zpráva

Příspěvek 
V práci máme CO2 i TIG. Při sváření COčkem se musí dát Argon, hliníkový drát a přece to není ono. TIG se používá Argon i na sváření oceli, takže není potřeba měnit. Hrot se používá zelený, na ocel zlatý nebo po novému červený. Je na konci asi 1cm barvy. Tig se musí ale přepnout na pulsní proud, nebo střídavý. Ocel se svařuje stejnosměrným proudem. Proud se nastavuje podle tloušťky materiálu, který chceme zavařit a podle tloušťky elektrody.

13.12.09, 13:15
Příspěvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
varok píše:
V práci máme CO2 i TIG. Při sváření COčkem se musí dát Argon, hliníkový drát a přece to není ono. TIG se používá Argon i na sváření oceli, takže není potřeba měnit. Hrot se používá zelený, na ocel zlatý nebo po novému červený. Je na konci asi 1cm barvy. Tig se musí ale přepnout na pulsní proud, nebo střídavý. Ocel se svařuje stejnosměrným proudem. Proud se nastavuje podle tloušťky materiálu, který chceme zavařit a podle tloušťky elektrody.

taky to vidím v tom pulsním nebo střídavém proudu, že vařit ceočkem hliník nejde,

mně právě někdo tak před dvěma lety nabízel klubo hliníku a že to jde i na ceočko, na ty moje potřeby, tehdy jsem to nepotřeboval svářeče jsem měl na počkání,

mám ještě triodyn a švajc, nakonec asi stejně skončím zas u lepení, co jsem zalepil se mi už nevrátilo tak nejsem schopen porovnat a zjistit jak lepení na olejových vanách drží miloš

13.12.09, 13:27

Příspěvek 
Né Miloši, nemáš pravdu. COčkem jde svařovat i hliník. Ve firmě kde jsem předtím pracoval, přišel chlapík, který učil chlapy svařovat TIGem hliník a ten říkal, že to jde i COčkem. Musí se jen přehodit plyn za ARGON, dát jiná tryska neboli průvlak v hubici a musí být čistý bovden. Ukazoval nám to, ale výsledek nebyl tak dobrý jako s TIGem. Svár byl takový nerovnoměrný a na pohled nebyl pěkný. U TIG svařování se musí přepnout svářečka na pulsní proud AC. Se stejnosměrný to nejde, v práci kde teď pracuji jsme to zkoušely.

31.12.09, 16:44
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2