Autor |
Zpráva |
Mike.M
|
Ja mam podobne Fa rok 91, lak je vcudu to jo, ale ma nalitano 95tis, motor jako novy prede.vymeneno vse na motoru. vyvareno vse nove prahy podbehy. Interier z noveho Fa. Tapecirung, koberce sedacky. letni hlinikove kola 185/70 zimni na plech discich 165/70, vzorek jeste prez 3mm a zimnich 4mm sibr, central. Odhlucnene. Pokud se zapne radio na poslouchani, neni slyset motor, cca do 3tis otacek. Menene rozvody rozdelovac. Je to sice 43kW ale 150 to da. Bylo by k tomu autoradio panasonic 4x50 na CD s mp3, menene brzdy hadicky, proste v richtigu, jen nekdy pri startu jde prez zuby, a ten jak je desny. pate dvere bez koroze.
_________________ Skoda favorit 91 karburator
|
20.11.06, 16:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Warman
|
Sadra17 píše: Warman píše: A já bych proti těm fábiím i něco měl, ale to je fuk já jenom proti 1,2 htp (ho*no to pojede)
Tak přesně tohle jsem měl na mysli ) K fobiím mám i jiný výhrady, ale tenhle motor je ta nejšílenější záležitost, co tam kdy vymysleli, to se musí nechat ) ( Nemluvím o tom, že ten samej strkají taky do Roomsteru... )
|
20.11.06, 17:22 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
roomster je celkově nejhorší co vymysleli
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.11.06, 17:23 |
|
|
Warman
|
Tak zas až takhle bych to netvrdil, myslím si, že to není zas až tak zlá koncepce...jenom mi trochu mrzí, že na to, co to má umět, jsou v nabídce tak přitroublý motory, že přitroublejší už bejt asi nemůžou...chybí mi tam benzin 1,8 a 2,0, to jsou podle mě motory, se kterejma už by to auto dávalo větší smysl než nedejbože s 1,2 notabene HTP )
|
20.11.06, 18:07 |
|
|
Jarda S.
|
no ono i to htp jede 170 Ale na roomstru se mi nelíbí ty zadní dveře
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.11.06, 18:20 |
|
|
jizíček
|
co to vubec znamena HTP ???
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
20.11.06, 18:25 |
|
|
Jarda S.
|
jizíček píše: co to vubec znamena HTP ???
ho**o To Pojede
|
20.11.06, 18:26 |
|
|
Thobiash
|
jizíček píše: co to vubec znamena HTP ???
http://news.auto.cz/aktuality/skoda-pro-rok-2003.html
...je to tam vysvětlený...
_________________ Škoda "Julia alias Černá" 120L 89´ R.I.P. http://www.youtube.com/watch?v=VYLFkT5jMZI
|
20.11.06, 19:21 |
|
|
jizíček
|
ho**o To Pojede, to je dobrý přirovnání ... ale skutečný význam zní docela děsivě - High Torque Performance
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
20.11.06, 20:33 |
|
|
Warman
|
Co že jede s HTP 170??? A to myslíš jako jenom karosérii, že jo, a z kopce a s větrem v zádech, že jo? )))
Jo jo, jak už tu někdo psal, tak je to o tom, že motor sice dává poměrně slušnej výkon, na to jakej je to objem a nemýlím-li se/ tady mi prosím opravte, jistej si tím nejsem snad nikdy/ trojválec, ale ve vysokejch otáčkách...takže výsledek je ten, že když chceš mít výkon, tak je míň děsivý zapnout vysavač, protože se v určitejch otáčkách htp dost podobá zvuku výše zmíněného... Osobně si myslím, že tenhle motor není nejšťastnějším kouskem, ale proti gustu žádnej dišputát...
Berte s rezervou prosím, nechci tím nikoho urážet, nebo napadat... )
|
20.11.06, 21:58 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jo HTP je trojvalec, klepe se to jak hovado a ho**o to jede. Je to levnej motor delanej na spotrebu a emise, ne na vykon. Mi prijde ze starej skodovackej motor je klidnejsi ... Jizdni vlastnosti stejny, akorat ta spotreba je polovicni
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
20.11.06, 22:03 |
|
|
Warman
|
Pozor... o jízdních vlastnostech bych si dovolil polemizovat )
Tak starej škodováckej motor je motor a ne výlisek plastu a trochu kovu podobnej vysvači A taky ještě nebyl dělanej na "zisk" na všech frontách, ale na to, aby to tomu autu prospělo...
No prostě a jednoduše ve zkratce HTP je ukryto celé tajemství tohoto motoru... a to jak v jejím originálním znění, tak i v české upravené verzi.
Někdy tak přemýšlím, co na takovýhle výplod lidové tvořivosti říká někdo nebo něco z představenstva Škodovky, nebo někomu z vyššího vedení...jestli jsou tam už jenom ty obchodníci, kterejm jde o to, co možná nejvíc a nejlíp prodat co možná nejvíc lidem, a nebo tam jsou ještě někde zastrčení nějací potencionální odborníci, který by mohli nějakou tu zpětnou vazbu učinit, nebo se o ní aspoň trochu snažit...
|
20.11.06, 22:41 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Njn, koncern VW, akorat vydelavat na lidech co si koupej takovej srot.
Kdybych chtel nabastlit lepci motor do 1xx tak HTP to nebude urcite, to je jasny, ale treba pumpe diese by to trhalo asfalt jako treba tento pekny, mnou obdivovany vuz:
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
20.11.06, 22:53 |
|
|
Pech.
|
HTP je tak supermoderní tříválec, že má ve dvouventilovej verzi zcela stejnej výkon, jako 120ls v roce 1976.... přičemž se víc klepe a zvuk má jak šicí stroj, tak kam se mi schovaly ty výhody.. no...... nějak je nenacházím.
fábie má zhruba 1200kg pohotovostní hmotnost, na což je 40kw málo, potom se neí čemu divit, když je živější favorit, felicie, ale i š105-120, protože poměr váha výkon je neúprosnej, což vím z vlastní zkušenosti, svezl jsem se htp, fávem, oběma druhy felcky a 105kou jezdím 6let, htp si dá.... tak kde je ta moderna a výhoda HTP. Motor ve fábii se mi jeví jako přijatelnej čtyřválec 1,4 16V, když se tzo vytočí takj to jede, žere to 7l (opět vlastní zkušenost,mám to v práci jako služebku). Pokud bych se rozhodl přes ostatní výhrady, který k ní mám koupit, tak by to htp nebylo ani náhodou, buď bych vzal nějakou starší 1,4OHV která má oproti htp větší objem i výkon, přestože není nijak závratnej tak je to čtyřválec jedí to potichu a má to zvuk jako auto, nebo když bych šel koupit novou, což asi neudělám, protože jsou lepší způsoby jak utratit 350tisíc.., tak by to byla 14 16v. Pořád mi u fóbie ale lezou krkem ty tvrdý sedačky a pérování a absence motoru 1,6, kterej by byl k váze auta asi nejvyváženější kombinace, protože dvoulitr na druhou stranu nepotřebuju, takový nároky zas nemám. I když na druhou stranu ručení se platí jednou za rok a přes 10litrů to žrát nebude.
dlouhodbě mi vychází spotřeba u škody 105 6,5-7l, přičemž jezdím svižnějším způsobem, u htp jsem se musel hodně držet abych se přes 6,5 nedostal.... jo váha je neúprosná...... opět se mi vytrácí výhody moderního cool kočáru fóbie.
jedninou výhodu novejch aut vidím v torchu lepší bezpečnosti, založený na třípísmennejch hlíačích a v tom že když o někam pošlu tak mi nafackujou airbagy a ¨ne volant....
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
21.11.06, 13:55 |
|
|
barton
|
Takže s fávem trhnu HTP? Jednou sem jedno potkal v kopci a stíhal jsem mu bez problému,tak nad tím už chvíli přemejšlim
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
21.11.06, 18:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|