Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 20:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 112 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
 Kolik tak žerou nové motory 1.2 TSi 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Kolik tak žerou nové motory 1.2 TSi
1.2 TSI už bohužel není nový motor.
Ad chlazení palivem - toto dělalo už HTP, proto tak žralo na dálnici. Oni totiž umístili kat co nejblíž hlavě aby se rychle ohřál a začal fungovat (emisní normy již stanoví, z jak dlouho po nastartování má vůz plnit limity) . Proto při plném výkonu musel být chlazen odpařujícím se palivem. Definitivně toto řeší až vodou chlazené svody na tříválcích EA211...
Zásadní rozdíl ve spotřebě u malých turbomotorů dělá použití přímého/nepřímého vstřiku, je to okolo litru/100km... ale zase přímovstřik si za tu cenu nese problematiku zanášení celého sání karbonem (protože EGR), hlavně na krátké trasy. Tuším jsem někde zachytil, že japonci u některých motorů používají obě metody (motor má vstřikovače v sání i ve spalováku, střídá je podle potřeby)...

Prostě klasika, vyberte si, jestli to bude vic žrat, nebo se to bude vic srat... já snad radši feldu a 7L/100km, než furt řešit karbon, rozvody, přesouvače vaček, vypínání válců, turba a jejich regulace, vysokotlaký vstřikovače, dvojhmoty a podobný cypoviny při spotřebě 5,5l/100. Jenom kdyby tak nehnily, klempiřiny se bojim jak čert křiža...
Jó chlapci přestali jste kupovat nafty, protože jsou moc komplikovaný a serou se, a oni vám ty komplikace přenesli na benzíny, a co budeme kupovat teď, šalinu? 1.2TSI a 1.6TDI má úplně stejný množství kurvítek, jedinej rozdíl je tlak na rampě vstřikovače a doba, za jakou se ten herberk zahřeje...

27.5.20, 08:20
Pspvek Reklama

rejpal

No to bych mohl podepsat. :-)
Legrační je, že když máš Feldu v pořádku a lehkou nohu, taky umí jezdit za 5.5 na sto... :-)

28.5.20, 09:00
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pan Kapitán

A kdyz jezdis na plyn, tak mas mensi emise, levnejsi provoz a misto kurvitek mas vzdy zalozni system dodavky paliva. :wink:

Cvokárium: Youtube Instagram

28.5.20, 11:04
Profil ICQ YIM

Co se týče karoserie, tak možná máte pravdu. Základní "rám" jsem na novějších autech ještě neopravoval, tak nevím. Ale prahy na jedné Octavii II a že by ty byly zrovna z nějakého tlustého plechu se nedá říct. Potom jednomu kolegovi z práce Passat Combi 6 řady. Řidičovy dveře, díra asi 10cm průměr v místě té chromované lišty. Na 5. dveřích oblouky kolem světel. Ti co psali raději měnit díly mají recht. Tohle se už fakt nevyplatí opravovat vyvařováním.
Ohledně motorů. Samozřejmě při jízdě stylu "jízda na volnoběh" nízkou spotřebu chápu. Ale co u nás v baráku měli jedni starší lidi Fabii II právě s motorem 1,2TSi, tak ten pán říkal že je v papírech udávaná průměrná spotřeba kolem 5,5L/100km a oni jezdí kolem 7. Ale jak píšete je více typů.
Jednou jsem s někým taky jel Rapidem 1,2TSi. Jako po rovince to i docela jede, ale do prudších kopců a při větší akceleraci tomu prostě ten krouťák chybí. Taky se bojím co bych kupoval s těch novějších aut kdybych musel. :shock:

29.5.20, 08:21

Fabia II byla udávaná určitě ještě podle NEDC, kde ty hodnoty byly zcela nesmyslné.

Těch 5.5l je spotřeba delší trasy klidnou nohou, pokud s tím někdo jezdí přes město do Kaufu, určitě na ni nedosáhne :)

30.5.20, 13:39

Záleží co je pro tebe větší vzdálenost. Ten známý co jsem psal pracuje kousek ode mě, tedy zhruba 15km do práce. Navíc tvrdil že to moc nešetřil a spotřeba kolem 4,6L/100km. Ale jak už jste psali, technologie jdou dopředu, tak už to možná nějak vykutili. Ještě bych to možná uvěřil klasické atmosféře HTP s výkonem kolem 45kW, ale oturbovanému motoru s výkonem kolem 80kW? Hm :?

31.5.20, 20:29

Příspěvek 
Spritmonitor hlásí, že průměrná spotřeba u Fabie 1.2 TSi je 6,72 l/100km. Od příštího měsíce budeme mít jednu v rodině tak můžu poreferovat. :)

31.5.20, 21:08
Dřevák na focení, neumí ostřit

no to už zní reálně :D já taky umim na dálku i pod 5 ale pak pár cukaček atd... a průměr je cca 7

1.6.20, 08:19
Profil ICQ

varok píše:
Záleží co je pro tebe větší vzdálenost.

15km podle mě není větší vzdálenost ani vzdáleně :D , považuji to za cukačku kolem komína. Pod tím pojmem si představím třeba trasu Plzeň - Praha, po staré vedle dálnice a opravdu v klidu...

1.6.20, 18:33

Jarda S: Ale to máš nafťáka ne? Tady se bavíme o normálním benzínu, navíc plněném turbem.
Ta spotřeba při klasické městské jízdě kolem 6L/100km bych ještě považoval za pravdivý údaj, možná i těch 5,5L.

5.6.20, 23:07
Dřevák na focení, neumí ostřit

jo ale tim narážim že tyhle nízký čísla na dálku nic neříkaji když jedu dál umim průměr dostat na 5 litrů ale pak jedu chvíli po městě atd.. a dlouhodobý průměr mam nějakých 6.7

9.6.20, 09:00
Profil ICQ

Příspěvek 
To mi připomnělo, jak se kámoš kdysi chvástal s Oktávkou jak to nic nežere. Vypadalo to tak, že vyjel z garáže, pozavíral vrata, vjel na dálnici a vynuloval počítač. Když jsem mu řekl, že to nulování je nesmysl a ať to zkusí bez toho, tak se chlubit přestal. :)

Co jsem jezdil služební 1,9TDi v zimě na poštu 3 km tam, 3 km zpět, tak jsem měl průměrnou 9,5 litru. :) Ta samá trasa s Fabkou 1,4 16V 10 litru.

9.6.20, 11:12

S Fabií II s motorem 1,2 TSI 63 kW jezdím od ledna, ujeto asi 3000 km. Celkový průměr je za tu dobu podle PP 6,1. Na delších trasách se dá pohodově dostat pod pět, ale při cukačkách po městě a po dálnici je to zase naskakuje.

10.6.20, 16:23

Tak dálkové trasy nepočítám, to má pěknou spotřebu i ten můj nenažraný motor. :)
Zajímá mě kombinovaná spotřeba a ve městě při normální jízdě, ne styl co vidím na silnicích čím dál častěji. :?

11.6.20, 19:48
Mistr mechanik

mám pětiletou zkušenost OII kombi 1.2 TSi najeli jsme cca 160.000 km. tsi jede i na líh spotřeba cca o 4 deci +, tento motor má rád stooktan je to poznat, spotřeba se taky odvíjí od natankovaného paliva a to podstatně, nejvíc jsme tankovali EO optimal, pokud se jezdí podle pravidel tak moje běžná spotřeba 4 litry, cesta do madarska 3.5 l, cesta z chorvatska 4 lidi auto narvané taškama a kokotinama 4,4 l do madarska EO zpět OMV,

ted máme OIII kombi 1.O spotřeby totožné, tříválec v určitém režimu umí lépe vypálit pálí po 12O stupních, jediný rozdíl je v hluku tříválec nebo šestiválec je hlučný, 1,2 tsi naprosto tichý, stooktan jsme zatím nezkoušeli, nebyla příležitost, manželka má spíš spotřeby 6,5 ale za poslední rok platila x pokut za stacionární radar, vyhmátla ji i tajná dopravka + body a :shock: spotřeba ji klesla na 5,5 i méně, navíc nenosí vysoké podpadky to jezdila spotřeba podle palubáku 16 a 0 prostě dupla rozjela to a pak noze odpočívala

co jsem napsal tak spotřeba odpovédala nejen palubáku ale i natankovanému palivu, nejsem zas nějaký šetřílek peněz dost, ale dělal jsem to pro zajímavost, třeba 1.6 tsi to mi připadá jako pěkný žrout ale ? zkušenosti nemám dlouhodobé mohlo být něco blbě váha sonda,

manželka jezdí kilometr do práce bydlíme na rovině za mě litr je dobrá volba, lehký motor hned topí :wink:

11.12.20, 23:24
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 112 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další