Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 10:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 prípadná nehoda? 
Autor Zpráva

Příspěvek 
elegant píše:
Podľa toho, čo Škodovka vydala vyhlásenie:
citujem: 5) přestavbu vozidel Škoda typ 74x s motory typu 742.10, 742.12, 742.13, 742.135 a 742.136 s použitím moturu typu 781.135 nebo 781.136 nedoporučujeme (nejedná se o nesouhlas). Duvodem je mj. nezaručení spávné funkce mazání motoru a kontroly množství olejové náplně.
strana 5

Ja v tom nevidím problém dať do š120 motor z Fa.
Ale
citujem: 9) s přestavbou vozidel Škoda typ 74x s motory typu 742.10, 742.12, 742.13, 742.135 a 742.136 s použitím motoru nebo bloku motoru typu 781.135B nebo 781.136B nebo 781.135M nebo 781.135M nesouhlasíme.
strana 6

Takže si checkni aký to máš Fa motor. Inak nevidím tam nič o tom, že na akú nápravu to máš zavesiť :wink:
čerpané z vyhlásenia škodovky

Tak to jsi teda koukal špatně nebo máš špatnej odkaz protože k tomu co jsi napsal je dodatek že musí být použity nápravy typu M v předu se 4pistkovejma brzdama, vzadu náprava Š130, v přední masce otvory pro přívod vzduchu k brzdám, převodovka typu Š130 a ještě nějaký ptákoviny, (spojka hlavní brzdovej válec atd ale to je samozřejmost)

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

18.4.07, 11:23
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Kristensen píše:
elegant píše:
Podľa toho, čo Škodovka vydala vyhlásenie:
citujem: 5) přestavbu vozidel Škoda typ 74x s motory typu 742.10, 742.12, 742.13, 742.135 a 742.136 s použitím moturu typu 781.135 nebo 781.136 nedoporučujeme (nejedná se o nesouhlas). Duvodem je mj. nezaručení spávné funkce mazání motoru a kontroly množství olejové náplně.
strana 5

Ja v tom nevidím problém dať do š120 motor z Fa.
Ale
citujem: 9) s přestavbou vozidel Škoda typ 74x s motory typu 742.10, 742.12, 742.13, 742.135 a 742.136 s použitím motoru nebo bloku motoru typu 781.135B nebo 781.136B nebo 781.135M nebo 781.135M nesouhlasíme.
strana 6

Takže si checkni aký to máš Fa motor. Inak nevidím tam nič o tom, že na akú nápravu to máš zavesiť :wink:
čerpané z vyhlásenia škodovky

Tak to jsi teda koukal špatně nebo máš špatnej odkaz protože k tomu co jsi napsal je dodatek že musí být použity nápravy typu M v předu se 4pistkovejma brzdama, vzadu náprava Š130, v přední masce otvory pro přívod vzduchu k brzdám, převodovka typu Š130 a ještě nějaký ptákoviny, (spojka hlavní brzdovej válec atd ale to je samozřejmost)

Ja myslim ze ne. Podle toho jak jsem jejich prohlaseni cetl tak se to tyka pouze motoru 742.136 a 742.135 U motoru 781.136 a 781.135 je jen vyse uvedene, tj. ze nedoporucuji ale nicim nepodminuji. Je to blbost ale je to tak.

18.4.07, 12:29

Příspěvek 
Píše to dobře, vždyť se to tu probíralo snad 20 krát. Ty M-kový nápravy, čtyřpístky atd. jsou nutné pro přestavbu na Š130, a potom si tam můžeš dát 742.130, 742.135 a 742.136 - s touto přestavbou by neměl být problém, protože Škodovka ji schvaluje (bude to asi dost stát). Pokud chceš použít motor 781.135 a 781.136 (Favorit), tak to výrobce nedoporučuje, ale žádné podmínky neudává. Takže pokud by se ti povedlo ukecat úředníčka na tuto přestavbu, tak máš vyhráno. Obávám se ale, že ti řekne že to výrobce nedoporučuje, tudíž ti to nemůže schválit a skončils.

18.4.07, 12:31
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
To prohlášení si stejně protiřečí se škodovkou, když zavoláš do automobilky na technický oddělení, kde je přímo nějakej chlap (ingenír) kterej má nastarosti tyhle technický záležitosti tak ti řekne že automobilka jednoznačně nedovoluje jakej koliv motor řady 781 ve škodovce řady 74x. A třeba taky dneska už nejsou automobilkou povoleny 13" na Š1000-Š110R dle jejich slov, jinak na papíře to povolený je. Prej se to mění každej čtvrtrok a aktualizovaný oběžníky dostávají jen velký města :lol: Tak kde to jsme? (V pr**li)

18.4.07, 12:42

Příspěvek 
Však tady se to mění taky každý čtvrtrok:

http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... yrobcu.htm

Tam se taky píše, že nedali souhlas k této přestavbě.

18.4.07, 13:01

Příspěvek 
Martin píše:
Však tady se to mění taky každý čtvrtrok:

http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... yrobcu.htm

Tam se taky píše, že nedali souhlas k této přestavbě.

Tam se píše to, co se psalo i dříve: "...nedoporučujeme (nejedná se však o nesouhlas)".

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

18.4.07, 13:11
Profil ICQ
Dezertér

Příspěvek 
Koukám, že je už zase nake jiná verze tehle keců :lol: :lol: :lol: Ale jinak tam píšou pořád to samé...ach jo...

Já chci taky Fávo motooooooooooooor... :cry: :cry: :cry:

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

18.4.07, 13:37

Příspěvek 
PetrVTR píše:
Martin píše:
................................................ slušně a podle předpisů. Navíc na STK to určitě neprojde a každý dva roky přehazovat motor je taky trochu otrava.

Takže si to promysli, podle mne to za ty problémy nestojí.

Vinikem nehody je ten kdo ji zpusobil, bez ohledu na to zda nektery ucastnik nehody ma/nema vozidlo technicky zpusobile a zda ma/nema prislusny ridicak. To jsou prestupky (TC ?) ktere se resi samostatne.

Nemáš pravdu. Ve chvíli, kdy nabouráš a nemáš platnou sTK (vozidlo tech. nezpůsobilé) tak jsi viníkem i kdyby se dělo cokoliv. Stejně tak, pokud nemáš např příslušnou skupinu řidičáku a něco provedeš, tak je to opět na tebe. Stějně tak i s alkoholem. Toto jsou případy, kdy se staneš viníkem ať to byla či nebyla tvoje chyba. Tak to je :wink:

18.4.07, 15:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Dave_Pv píše:
PetrVTR píše:
Martin píše:
................................................ slušně a podle předpisů. Navíc na STK to určitě neprojde a každý dva roky přehazovat motor je taky trochu otrava.

Takže si to promysli, podle mne to za ty problémy nestojí.

Vinikem nehody je ten kdo ji zpusobil, bez ohledu na to zda nektery ucastnik nehody ma/nema vozidlo technicky zpusobile a zda ma/nema prislusny ridicak. To jsou prestupky (TC ?) ktere se resi samostatne.

Nemáš pravdu. Ve chvíli, kdy nabouráš a nemáš platnou sTK (vozidlo tech. nezpůsobilé) tak jsi viníkem i kdyby se dělo cokoliv. Stejně tak, pokud nemáš např příslušnou skupinu řidičáku a něco provedeš, tak je to opět na tebe. Stějně tak i s alkoholem. Toto jsou případy, kdy se staneš viníkem ať to byla či nebyla tvoje chyba. Tak to je :wink:

Jak jsi na to prisel? Dejme tomu kdyz ja pojedu bez papiru ale zcela dle predpisu a nekdo to do me napali bez meho zavineni, tak vinik bude on. To ze nemam papiry je muj pruser, nicmene v pripade teto nehody jsem poskozeny, nikoliv vinik. To ze me poprestaji za jizdu bez papiru je jina vec. Tezko te nekdo bude trestat za neco co jsi neudelal, to by byl v mediich pekny cirkus. Domnivam se ze tahle fama pochozi od lidi kterym se neco podobneho stalo, ale jen oni si mysli ze za tu nehodu nemohou ackoliv opak je pravdou.

18.4.07, 16:36

Příspěvek 
PetrVTR píše:

Nemáš pravdu vždycky v těchto případech jseš spoluviníkem ale nepadá to celý na tebe, to co píšeš platilo možná za komančů

18.4.07, 20:15

Příspěvek 
Kristensen píše:
PetrVTR píše:

Nemáš pravdu vždycky v těchto případech jseš spoluviníkem ale nepadá to celý na tebe, to co píšeš platilo možná za komančů

Tak nejak vzpominam na nehodu pred par lety kdy Chantal Polivkova smetla auto na kruhaku. Vinikem nehody byla samozrejme ona, byla obvinena z tezkeho ublizeni na zdravi a platila vysoke odskodne. Nic na tom nemenila skutecnost ze poskozeny ridic nemel papiry.

19.4.07, 08:12

Příspěvek 
PetrVTR píše:
Kristensen píše:
PetrVTR píše:

Tak nejak vzpominam na nehodu pred par lety kdy Chantal Polivkova smetla auto na kruhaku. Vinikem nehody byla samozrejme ona, byla obvinena z tezkeho ublizeni na zdravi a platila vysoke odskodne. Nic na tom nemenila skutecnost ze poskozeny ridic nemel papiry.

No vidíš sám znáš krásnej příklad ale o čtyři příspěvky vejš tvrdíš že to není možný. Já jsem taky couvnul do chlápka a jelikož se nechtěl domluvit pořád trval na cajtech tak jsme je zavolali, já jsem zaplatil 500,- za nehodu a nahlásil jsem škodnou událost na pojišťovně a on vyfásl 1000,- za sjeté gumy a bylo hotovo :lol: Viníkem jsem byl pořád já ale policajt řekl aby mu to nebylo líto :lol:

19.4.07, 08:20

Příspěvek 
Kristensen píše:
PetrVTR píše:
Kristensen píše:
PetrVTR píše:

No vidíš sám znáš krásnej příklad ale o čtyři příspěvky vejš tvrdíš že to není možný. Já jsem taky couvnul do chlápka a jelikož se nechtěl domluvit pořád trval na cajtech tak jsme je zavolali, já jsem zaplatil 500,- za nehodu a nahlásil jsem škodnou událost na pojišťovně a on vyfásl 1000,- za sjeté gumy a bylo hotovo :lol: Viníkem jsem byl pořád já ale policajt řekl aby mu to nebylo líto :lol:

Ja tvrdil celou dobu tohle, to tam nekdo citoval muj prispevek ve kterem jsem citoval jiny prispevek ktery tvrdil opak :-) Ja poprve napsal "Vinikem nehody je ten kdo ji zpusobil, bez ohledu na to zda nektery ucastnik nehody ma/nema vozidlo technicky zpusobile a zda ma/nema prislusny ridicak. To jsou prestupky (TC ?) ktere se resi samostatne."

19.4.07, 09:31

Příspěvek 
4Petr VTR: Aha tak sorry on už v tom je pěknej guláš :lol:

19.4.07, 09:43

Příspěvek 
Kristensen píše:

Za komančů byl alkohol polehčující okolnost, mimo jiné.

19.4.07, 17:31
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další