| Autor |
Zpráva |
|
Drak
|
Hm, a není zbytečný pracně ochazeným vzduchem chladit kompresor, kterej ti ho zas ohřeje? 
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 19.7.07, 19:11 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
Sem náko nepobral...
Já myslel, že dám normálně venku zezadu když odtáhnu mrazák ode zdi, aby to lépe luftovalo větrák z digestoře.
Nomálně žene vzduch co je v místnosti zezadu na těleso kompresoru a tento ohřátý vzduch zase uniká do místnosti...
Se vzduchem co je uvnitř mrazáku to nemá nic společního...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
Naposledy upravil Martin 007 dne 19.7.07, 19:27, celkově upraveno 1
|
| 19.7.07, 19:22 |
|
 |
|
škodař
Registrován: 21.1.07, 00:29 Příspěvky: 4693 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Drak píše: Hm, a není zbytečný pracně ochazeným vzduchem chladit kompresor, kterej ti ho zas ohřeje?  šak to hodím třeba ven tak jak to má normální klíma
|
| 19.7.07, 19:25 |
|
 |
|
Drak
|
Právě proto, že se vzduchem uvnitř to nemá nic společnýho, a jak dostaneš tu část s výparníkem dovnitř a ty část s kompresorem a chladičem ven, aniž bys rozřezal trubky, nebo si pozval Kaprfílda?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 19.7.07, 19:43 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
Ach jo...co já mám s Váma dělat...  se ti to pokusim nasimulovat...
Normálka ti stoji takle mrazák v rohu ju...jsou v nem merunky, broskve, náky kuřata, zelenina...a najednou probíhá zabijačka a chystá se spousta vepřového masa do igelitáků na zmrazení v mrazáku ju...chápete to...
No a takle se nechá přes noc vychladnout maso na studené podlaze na igelitové folii ju...a nese se do patra do bytu do mrazáku ju...otevřu mrazák vytáhnu šuplík...přerovnám merunky a zeleninu a začnu do těchto šuplíků v mrazáku dávat ono maso zabalené do igelitových pytlíků ju...naplinim mrazák a zavřu ho ju...
No a on hned v zápětí či už během uskladňování masa zapne kompresor aby začal nutit koloběh chladícího media honit do chladiče nádobky atd...pořád dokola...páč sem mu tim teplým masem a vyvetranim objemu mrazaku rozhodili jeho teplotu...takže motor bezi a bezi a bezi...a praci vzniká teplo...takže se nám ohřívá a ohřívá a ohřívá celé těleso kompresoru...a jak říkáš Draku by takle časem kdyby pořád vrčel - shořel páč by se přehřál a roztekla semu izolace mezi závity a spáliloby se vinutí...
No a aby se to nestalo tak nechám mrazák mrazákem at maká - sejdu dolů do garage a vemu z police větrák který sem vybrakoval z digestoře takovej malej asi 150 mm na 230 V/50 Hz k němu už mám přidělanou prodlužku...
Vyjdu zase do patra k mrazáku a tento větrák zcela bez závislosti na mrazáku dám za mrazák...postavim ho na zem a připojím do sítě čimž ho zapnu...nasměruji ho tak, aby ofukoval těleso kompresoru a proudícím vzduchem ho ochlazoval...a do rána by to mělo vydržet...taky to vždy vydrželo...
Prosim už žádné otázky...
Mrazák nijak nerozebírám, jenom ho odtáhnu ode zdi, aby sem tam dal ten větrák...
Proto to nemá nic společního s mrazákem jasný...kdybych tam ten větrák nedal, tak by se taky nic nestalo no, ja sem mu jenom chtěl pomoci...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
| 19.7.07, 20:06 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
|
Kdo to pochopil ???
|
| 19.7.07, 21:03 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Kdyz tam dame maso takhle tak taky OK a to tam nedavam vetrak.
Dokonce se nam jednou pokalel termostat a mrazak bezel asi 2 az 3 dny v kuse a taky se nic nestalo, beha dodnes 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 19.7.07, 21:11 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
|
Dobře já to tam dal preventivně vit...mladej kutil...
Ale jakym stylem to pochopil Drak mi není jasný...vůbec nevim co mi chce říci...
Kdo pochopil Draka ???  Já ne...
|
| 19.7.07, 21:13 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ja to pochopil tak, ze nemuze podle nej bezet kompresor nepretrzite (s tim nesouhlasim, pokud se bavime treba o 20 hodinach provozu) a pak ze nemuze byt cele toto zarizeni v jedny mistnosti. S tim se da souhlasit ale pokud by se pouzil vetrak, ktery by vyfukoval studeny vzduch od klimy tak by to vadit nemelo 
|
| 19.7.07, 21:21 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
|
Proč by jako měl vadit větrák, který bere studený vzduch od podlahy místnosti, žene ho na těleso kompresoru a teplý vzduch stoupá ke stropu...
Jako nevim čemu by to mělo vadit...proste jenom urychluji proudení vzduchu kolem tělesa kompresoru...
|
| 19.7.07, 21:26 |
|
 |
|
Drak
|
Zapeklitá situace. Tak taky polopaticky:
Mražák nechce škodař použít na mražení masa, ale na chlazení dílny. Mražák funguje na principu změny teploty chladícího média při stlačování a roztahování, tzn. že při stlačení teplota roste, přivede se do chladiče, v případě mražáku se tomu řiká kondenzátor, kde se ochladí, trubkou se vede do výparníku, kterej bývá většinou z hliníku a má trubky většího průřezu, v něm se médium roztáhne a tímpádem ochladí, načež putuje zpět do kompresoru a to celý furt dokola. Celej fígl spočívá v tom, že výparník je v prostoru co nejlíp odizolovaným od prostoru, kde se nachází chladič. V případě, že oba tyto neřády umístím do jedné místnosti, tak se nestane lautr nic, ba naopak mi teplota v místnosti poroste, jelikož sice výparník bude studenej, ale naopak chladič (kondenzátor) bude horkej, kompresor bude taky horkej, takže se mi teploty vyrovnají, plus se připočte teplo vzniklý ztrátou práce na kompresoru.
Aby tomuto zabránil, musel by umístit výparník do dílny a všechno ostatní ven, a to je právě to jádro pudla, který mi nejde do hlavy, jak chce provýst, protože je to všechno spojený dokupy, tak by musel buď probourat díru do zdi, prostrčit výparník dovnitř a zase to zazdít, nebo přefiknout trubky, to mu ale uteče chladící náplň a je v pasti.
Kdo pochopil mě?
|
| 19.7.07, 21:38 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
|
Já tě ted pochopil hned...
Já myslel že mi vysvětluješ to jak dávám přidavný větrák k mrazáku zezadu jako kompletu...
A ty mi mezitim vysvětlujes zase ten skodařův nápad...
Já to pochopil...no to se z toho snad pos...
|
| 19.7.07, 21:41 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Drak píše: Zapeklitá situace. Tak taky polopaticky:
Jo takhle nejak sem to pochopil OK
Proc rikate vsichni mražák misto mrazák 
|
| 19.7.07, 21:41 |
|
 |
|
Martin91
Registrován: 18.1.07, 15:16 Příspěvky: 4588 Bydliště: Citov Ol.Kraj
|
 ...
protoze mražák neni spisovnej a mrazák jo takze pro nas mražák! 
|
| 19.7.07, 21:59 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Aha  tak to jo pac jinak co dela mrazák? no mrazí, ne mraží zejo 
|
| 19.7.07, 22:00 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |