| Autor |
Zpráva |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
No vadnuti brzd u favorita bych se vazne nebal - jezdim casto pilu a ty desky co prozivaji (no nechtel bych byt v jejich kuzi) smrad jak svina ale brdi porad relativne dobre (a to mi jeste nefunguje posilovac) Ovsem jednou se mi podarilo to, ze ty brzdy zvadly a to uz sem brzdil i ocima (nalozenej kufr formanu az po strechu tezkych stanovych plachet, za autem vozik taky plne nealozenej -cca 600 kilo na voziku urcite) A z kopce sem hnal trochu vic nez bylo zdaravo a to teda vadlo dost a prekazka se priblizovala pekelne rychle, ale ubrzdil sem to 
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 28.11.07, 22:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
DRYVER píše: No vadnuti brzd u favorita bych se vazne nebal - jezdim casto pilu a ty desky co prozivaji (no nechtel bych byt v jejich kuzi) smrad jak svina ale brdi porad relativne dobre (a to mi jeste nefunguje posilovac) Ovsem jednou se mi podarilo to, ze ty brzdy zvadly a to uz sem brzdil i ocima (nalozenej kufr formanu az po strechu tezkych stanovych plachet, za autem vozik taky plne nealozenej -cca 600 kilo na voziku urcite) A z kopce sem hnal trochu vic nez bylo zdaravo a to teda vadlo dost a prekazka se priblizovala pekelne rychle, ale ubrzdil sem to 
no tak s vozejkem se ani nedivim, to když sme táhli na moravu obytňák s Oktávkou (má kotouče i vzadu) tak to z mohleničáku taky vadlo...a fest...a i po menších kopcích to fest vadlo....ale bez vozejku, když sme jeli jen s fotřikem....to byla vždycky jízda mých snů...to auto dostávalo zabrat, ale fakt mrtě, no a brzdy taky dostávali zabrat, tak to nikdy nezvadlo...ale teď ji fotřik vyměnil za kombika a to už je vidět, že si uvědomuje, že už to je rodinný auto no...ikdyž nevim proč si koupili kombo, ale to je jedno (mě je skoro 18- na dovolenou už s nima určitě nikam nepojedu a bráchoj je 14 a ten už s nima taky nechce jezdit) ale tak co...ten interiér je tak o 2 třídy vyšší než v tý první no, ale už to je prostě takový fotrovský auto....ta stará byla z venčí lepší 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 29.11.07, 19:21 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
vy se nebojíte vadnutí brzd, a já už kotouče zkroutil, bratránek je vyhřál na svým fáčku do modra....
|
| 29.11.07, 23:22 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
Vít Široký píše: vy se nebojíte vadnutí brzd, a já už kotouče zkroutil, bratránek je vyhřál na svým fáčku do modra....
k tomu většinou dojde, když se pod táhlým kopcem trefíš do nějaké kalužinky...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 29.11.07, 23:37 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
pak je z auta dobrej parník 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 30.11.07, 01:14 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
kachnis píše: pak je z auta dobrej parník 
Akorát že pára nejde z komína, ale zpod auta, a rudý kotouče zmodraj 
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 30.11.07, 01:23 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Vít Široký píše: vy se nebojíte vadnutí brzd, a já už kotouče zkroutil, bratránek je vyhřál na svým fáčku do modra....
to není o tom že brzdíš z kopce a najednou ze vteřiny na vteřinu ti přestanou uplně brzdit. Vadnutí poznáš prostě musíš postupen času tlačit na pedál víc a víc aby to brzdilo pořád stejně ale vždycky je dost času na to aby jsi eventuálně zastavil a počkal chvilku. Já jsem tohle zkoušel i s naloženým náklaďákem z Cimbálu (Cínovec - hraniční přechod) dolu bez motorovej brzdy, je to cca 8-10 km klesání samá zatáčka takže furt bržďění, no dofukovat vzduch to stíhalo uplně excelentně a brzdy začli smrdět a vadnout před posledníma třema zatáčkama, což už je v podstatě dole, a stačilo ten zbytek stáhnout na motorovku a dole na křižovatce už to zase brzdilo normoš a to byl náklaďák vzadu a vpředu na bubnech.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 30.11.07, 07:04 |
|
 |
|
utia
|
Samozrejme ze nebrzdit motorem je blbost...! Jednak bude vetsi opotrebeni brzd, pojedete bez posilovace, motor na volnobeh muze nahodou chcipnout, benzin v podstate neusetrite, motor ma spatne tlaky provoznich kapalin (olej a chladici medium), a vemte si ze napr. vyzenete auto do velkeho kopce jak je namahany, rozhicovany a najednou je na volnobehu - nechtejte vedet co to s nim udela... kdyz je jim brzdeno tak se vyborne maze i chladi. Prece se motory zajizdeji na motorove brzde - to ma nejaky duvod, vyrobci by to nedelali ze srandy  A konecne, auto mate pod kontrolou, neni to nejaka tezko zvladnutelna krabice... !
PS a typy kteri si uplne vypnou motor bych hned strilel, ze usetri petnik hrozi ze nekde nekoho zabijou, at uz se jim muze zablokovat volant (kdyz to prezenou s klickem) nebo se proste nekde nevyhnou protoze nemaji auto poradne pod kontrolou!!! Myslete - stoji to za to??
K tomu setreni - u aut se vstrikovanim je to jasne - tam setri elektronika (zalezi na nastaveni vetsinou pri urcitych otackach vypina). U aut s karburatorem je to slozitejsi, nic se neusetri ale spotreba nejak moc neroste, spis bych typoval ze oblozeni brzd vas bude stat vic. Pak existuje tzv. ekonomizer, ktery odpojuje privod paliva pri nucenem obehu.
_________________ VAZ 2109
|
| 1.12.07, 13:30 |
|
 |
|
ventYl
|
utia píše: Samozrejme ze nebrzdit motorem je blbost...! Jednak bude vetsi opotrebeni brzd, pojedete bez posilovace, motor na volnobeh muze nahodou chcipnout, benzin v podstate neusetrite, motor ma spatne tlaky provoznich kapalin (olej a chladici medium), a vemte si ze napr. vyzenete auto do velkeho kopce jak je namahany, rozhicovany a najednou je na volnobehu - nechtejte vedet co to s nim udela... kdyz je jim brzdeno tak se vyborne maze i chladi. Prece se motory zajizdeji na motorove brzde - to ma nejaky duvod, vyrobci by to nedelali ze srandy :!: A konecne, auto mate pod kontrolou, neni to nejaka tezko zvladnutelna krabice... ! PS a typy kteri si uplne vypnou motor bych hned strilel, ze usetri petnik hrozi ze nekde nekoho zabijou, at uz se jim muze zablokovat volant (kdyz to prezenou s klickem) nebo se proste nekde nevyhnou protoze nemaji auto poradne pod kontrolou!!! Myslete - stoji to za to?? K tomu setreni - u aut se vstrikovanim je to jasne - tam setri elektronika (zalezi na nastaveni vetsinou pri urcitych otackach vypina). U aut s karburatorem je to slozitejsi, nic se neusetri ale spotreba nejak moc neroste, spis bych typoval ze oblozeni brzd vas bude stat vic. Pak existuje tzv. ekonomizer, ktery odpojuje privod paliva pri nucenem obehu.
S tym, ze sa do niekoho mozem vparat, suhlasim,ale povedal by som ze to s tym posilovacom nebude az tak kriticke. 105ka nemala do roku 1984, alebo dokedy montovany posilovac a brzdilo to, aj ked sa pri tom clovek naslapal jak diabol. Samozrejme clovek si musi byt vedomy, ze posilovac nema (ono je to prostitutka poznat). Zablokovanie volantu imho nehrozi, aspon u 742 nie, tam sa volant moze zablokovat az po uplnom vytiahnuti kluca zo zapalovacej skrinky, co asi nebude robit nikto. Toto hrozilu u S100/110, kde sa volant blokoval uz pri prepnuti na STOP.
Ja som to bol zatial nuteny spravit len raz, kedze som jaksi odbocil blbo a spravil som si zajazd asi 20 km, tak som pri zjazde z kopca vypol motor, aby som vobec dosiel.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 1.12.07, 14:26 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
U toho posilovače to není tak kritické už z toho důvodu že v něm nějaký podtlak zůstává i po zhasnutí motoru a na jedno sešlápnutí to ještě stačí. A pokud by motor zdechl při sešlápnuté brzdě tak už je to úplně jedno.
|
| 1.12.07, 14:45 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
cyz píše: U toho posilovače to není tak kritické už z toho důvodu že v něm nějaký podtlak zůstává i po zhasnutí motoru a na jedno sešlápnutí to ještě stačí. A pokud by motor zdechl při sešlápnuté brzdě tak už je to úplně jedno.
ak sa spravne domnievam tak posilnovac ti ide aj ked mas hodeny kvalt a vypnuty motor nie? pri roztahovani som si uz par krat pred brzdenim takto natlakoval pedal aby sa mi lepsie brzdilo 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 1.12.07, 15:01 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
To ano, podtlak v sání ti vzniká i když se motor točí při tažení
|
| 1.12.07, 16:04 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
cyz píše: To ano, podtlak v sání ti vzniká i když se motor točí při tažení
vakuum pre posilovač si ťahá keď motor beží a obe klapky sú zavreté, keď klapku otvoríš pridaním plynu tak do vakuua v saní pustíš vzduch...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 1.12.07, 16:15 |
|
 |
|
cyz
|
cyz píše: To ano, podtlak v sání ti vzniká i když se motor točí při tažení vakuum pre posilovač si ťahá keď motor beží a obe klapky sú zavreté, keď klapku otvoríš pridaním plynu tak do vakuua v saní pustíš vzduch...[/quote]
V tom sání máš nějaký podtlak i při otevřených klapkách....záleží na otáčkách, samozřejmě že menší. Nicméně měl jsem na mysli to že ten podtlak se tam dělá bez ohledu na to jestli ve válcích hoří směs nebo ne.
|
| 1.12.07, 16:19 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
cyz píše: cyz píše: To ano, podtlak v sání ti vzniká i když se motor točí při tažení vakuum pre posilovač si ťahá keď motor beží a obe klapky sú zavreté, keď klapku otvoríš pridaním plynu tak do vakuua v saní pustíš vzduch... V tom sání máš nějaký podtlak i při otevřených klapkách....záleží na otáčkách, samozřejmě že menší. Nicméně měl jsem na mysli to že ten podtlak se tam dělá bez ohledu na to jestli ve válcích hoří směs nebo ne.[/quote]
tak to máš pravdu, vždy sa vlastne v posilovači snaží vyrovnať s vakuom v saní, spätneto nejde, to zabezpečuje ten spätný ventil...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 1.12.07, 18:25 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|