Autor |
Zpráva |
segi
|
elegant píše: Ja by som to zaviedol povinne na základnej škole. Pokiaľ sa správne pamätám, tak sa o to tam aj pokúšali.
Ono by asi pomohlo jedine tvrdo sankcionovať cyklistov, ktorý to porušujú, bo určite ľudia nebudú robiť vodičák na bicykel. Ale zasa na druhú stranu chodec, čo prejde na červenú cez prechod by mal obdržať pokutu vo výške 5000 Sk u nás a zrovna nevidím, že by to pomáhalo.
V Nemecku ale dosť riešia policajti cyklistov. Som minule pozeral Starosti v revíri na RTL2 a tam riešili opitého cyklistu rovnako, ako vodiča. U nás rozhodne sa buď moc toleruje alebo kašle na to.
Ja rozhodne nevidím žiadne riešenie, bo nič by nefungovalo. Jediné, čo pomôže, je trpezlivosť a ostražitosť.
Ja som chodil na základnú školu ešte za socializmu a vtedy sme skutočne mali dopravnú výuku a dokonca knám chodili aj policajti z DO,na dvore nám postavili semafory bielymi ciarami vyznačili cesty a chodníky,potom nás už len rozdelili na chodcov a šoférov - tí dostali bycikle,policajt zobral do úst píšťalku a už to fičalo.A čo sa týka preukazu cyklistu tak ten ozaj exiztoval a vydával sa na základnej škole.Ja som ho mal a ešte preukaz "Mladého strelca" - chodil som na strlecký krúžok - ale to už sem nepatrí.
|
17.9.06, 18:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
To my sme nikam nechodili Akorat k nam asi 2x do tridy prisli organi a placali tam o bezpecnosti provozu.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
17.9.06, 18:28 |
|
|
segi
|
Matthes píše: To my sme nikam nechodili Akorat k nam asi 2x do tridy prisli organi a placali tam o bezpecnosti provozu.
Nuž neviem ale asi to záležalo na vedení školy alebo odbru školstva.U nás máme dokonca dopravné detské ihrisko,ktoré bolo
postavené tiež ešte za socializmu a výuka potom už bola tam a nie na školách - to ihrisko funguje dodnes,ibaže opačne - prídeš dáš si pivo alebo nejaký ten alkohol,decku zaplatíš jazdu na bycikli alebo aute na batériu a ono potom samo musí prísť na to kde je ten "správny směr",iba žeby mu to ukázal jeho otec,ak teda ovláda cestné pravidlá.
Je to smutné pretože ja osobne pokladám výuku cestných pravidiel za rovnako dôležitú ako výuku napr.rodného jazyka.V tomto smere vediem aj svojho 12ročného syna - učím ho cestné pravidlá a dokonca mám aj 3DAutoškolu s kompletnými testami a dopravnými situáciami a vôbec všetkým čo ktomu patrí,mô žem povedať že paragrafy už ovláda lepšie ako ja -bifľoš
ale čo sa za mladi naučíš....
|
17.9.06, 18:42 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Bylo by dobry mit povinnou vyuku silnicniho provozu, s tim souhlasim. Nahradil bych s tim nakej dementni predmet typu obcanska nauka nebo hudebka ...
Este dodavam se sem mladsiho data a na zakladku sem chodil uz v demokracii . Prednasek kdy nam rikali abysme nebrali drogy, bylo nespocet (tak 4x za rok) ale silnicni provoz - jen ty dve navstevy policistu
|
17.9.06, 18:47 |
|
|
segi
|
Je to naozaj smutný stav,ja by som vymenil predmety ako náboženstvo a etika - aj tak nemajú deťom čo ponúknuť
|
17.9.06, 18:54 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
segi píše: Je to naozaj smutný stav,ja by som vymenil predmety ako náboženstvo a etika - aj tak nemajú deťom čo ponúknuť
Chudaci deti tam u vas maj nabozenstvi To jako ve vsech skolach
|
17.9.06, 19:02 |
|
|
segi
|
|
17.9.06, 19:11 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak to je este horsi nez tady. Nabozenstvi v 21. stoleti vyucovat na vsech skolach
Uprimnou soustrast tem detem
|
17.9.06, 19:16 |
|
|
segi
|
|
17.9.06, 19:24 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
Matthes píše: Este dodavam se sem mladsiho data a na zakladku sem chodil uz v demokracii . Prednasek kdy nam rikali abysme nebrali drogy, bylo nespocet (tak 4x za rok) ale silnicni provoz - jen ty dve navstevy policistu
to ja sem na tom stejne. jen tech policajtu sme se nedockali ani 1x. Za to s tema drogama...
kterej ses rocnik? ja 86
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
17.9.06, 19:38 |
|
|
Warman
|
Nepér píše: My byli na základce na dopravním hřišti...
Jo jo, my taky chodili, myslím, že jsme tam byli dvakrát asi. V Praze u Nuseláku v Muzeu Policie, byla docela legrace, protože jsme dostali kola a měli jezdit jako na silnici, ale ne že by nějak pomáhalo, že nám předtím ta milá paní vysvětlila značky.Všichni jezdili jak se jim zrovna líbilo a dozorovat měla učitelka, která si četla knížku, takže jako...nic moc :-//
|
17.9.06, 19:45 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Lukas píše: kterej ses rocnik? ja 86
No, ja sem o rok mladsi a moje skodovka je o 2 roky mladsi nez ja
|
17.9.06, 19:47 |
|
|
Lukas
|
Coupé club TW
|
17.9.06, 19:50 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
|
17.9.06, 19:51 |
|
|
Lukas
|
no jo. to mi nejak nedocvaklo...
Coupé club TW
|