Co nejlevnější vytápění garáže
Co nejlevnější vytápění garáže
Autor |
Zpráva |
CrazyMan
|
Re: Co nejlevnější vytápění garáže
u nás těch pilin je... v nové horce je pila a mají to tam na hromadách.... stačí si přijet
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
28.11.11, 14:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
crazyman na pilách se piliny prodávaji, vim to od doby co táta dělal u koní tak se platilo za valník pilin asi 3000,-
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.11.11, 15:07 |
|
|
CrazyMan
|
ale kolik si takovým valníkem zatopíš....
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
28.11.11, 15:20 |
|
|
fatal
rejpal
|
A to si ty piliny nasype na podlahu?
|
28.11.11, 16:48 |
|
|
onakvee
|
Vsak nemusia to byt len piliny, urcite tam ma v okoli nejakych stolarov...drevotriesky je dost, oni su este radi ked im to dakto odlifruje prec. Zakladom je dobre zateplit garaz, dvere a este lepsie aj strop. My mame v garazi klasicke kamna na drevo, na jedno nalozenie (taky stredne velky kos dreva) to tam vydrzi dobrej tristvrte hodky. Pripadne maju v OBI tusim ci kde to sem tam aj akcie na tie lisovane pelety...dve tie kostky pol kilove mame v krbe odskusane horia v pohode pol hodiny. Co sa tyka toho oleja, ked zarucis tomu oleju dobre horenie/zhorenie tak to nikomu vadit nebude, ani nebude vediet ked pojde okolo ze kuris olejom. Inak mate v cechach na tieto olejove kotle paradneho fachmana, co ma ten system paradne vyladeny a vyvaza to aj do rakuska. Len neviem ako sa vola....
_________________ Škoda Superb III 2.0 TDI SCR sportline Seat Leon III Xperience 2.0 TDI CR 2015 Seat Leon II 1.6 MPI 2008 Seat Altea 1.9 TDI 2007 do času VW Touran 1.9 TDI 2006 do času VW Polo 1.2 12V 2006 do času Fabia 1.9 SDI 2001 do času
|
28.11.11, 22:27 |
|
|
Peter50kw
|
Ak mas elekrinu v garazi, nieje co riesit - hodka kurenia ta vyjde asi na 4 koruny, nehrozi, ze sa tam zadusis, ani susedia nebudu nadavat, ani palivo nemusis nahanat a cena piecky je minimalna. A ked chces setrit, obloz garaz pekne polystyrenom. Plynova piecka bez komina hrozi tym, ze ti spotrebuje kyslik a najdu ta tam mrtveho. Tuhe paliva maju svoje rizika (spaliny, poziar), komin je nutny a dym lahko nastve susedov. Komin moze nastvat aj hasicov, lebo v garazi taketo instalacie niesu legalne.
|
29.11.11, 10:57 |
|
|
JeeRKa
|
já letošní zimu začal topit světlem ... 1000W halogenka za 150Kč z internetu ... v pracovním a osvětleném prostoru mám krásně teploučko .. ale já trávím v garáži tak max. 4-12 hod za týden ... a elektřina se platí společně s dalšími 11ti lidmi, tak uvidíme v lednu jak moc se to moje topení projeví
_________________ Škoda RAPID - 135 (1988)Jeden z 1 272 kusů ! Fotky BMW E36 318i touring (1996) Jeden z miliónů křápů ... Fotky Manet Korado (1998) - Puch Supermaxi Fotky + Babetta 210 (1986) - Pekelný stroj Fotky
|
1.12.11, 23:45 |
|
|
varok
|
Tak to světlo 1000W je skoro to co mi bere to staré topení. Takhle by mi o elektriku ani nešlo. V poslední době ale hodně svařuji, používám úhlovou brusku, stříkám tak se to načítá.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
2.12.11, 15:17 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
pokud se rozhodnete pro plyn, tak bacha na tesnost PB klesa k zemi, takze staci pak riznout flexou do prahu a mate leteckou dovolenou...co se tyce objemu vzduchu pro vytapeni, je to popsano v TPG 70401 a ted se mi to nechce hledat, ale tusim co 1kW to 2m3 prostoru u mistnosti se stropem nad 2m.. posledni dobou tech umrti pribyva, lide se sami vyhubuji..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
18.12.11, 16:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ted když není kosa tak nezatápím olejem. mám asi pět flašek z aut kde je ještě plyn, napojil jsem na flašku hadici a hadici na trubku tu vražím do olejových kamen chvilku topím tak v poho a pak se dá osolit kamna rožhavím a vypnu a je teplo,
|
18.12.11, 21:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já si právě začal dělat tot totok http://www.youtube.com/watch?v=tUZbGm6va9Q z PB nádrže a všude je plyn i půlka tak to musím nejprve stopit, ventilátot z oktávky vedení vzduchu jeklem,
|
18.12.11, 21:31 |
|
|
varok
|
Nad něčím takovým taky právě uvažuji. Rozmýšlím mezi tím plynovým a tímhle. Oleje se nahromadí docela dost, ale ten kravál z ventilátoru mě trošku odrazuje. Ale zase to je skoro zadarmo.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
19.12.11, 21:37 |
|
|
varok
|
Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neví, kolik asi žere naftový nebo benzínový bufík? Mám možnost ho docela levně koupit a na zimu do garáže bych o něm uvažoval. Sice jde benzín i nafta nahoru, ale kdyby to tolik nežralo, tak by se to ještě dalo.
|
25.7.12, 18:20 |
|
|
kwiko
|
to je dane podla vykonu, a ak vies vykon, nebude komplikovane odhadnut spotrebu, kedze vyhrevnost bezinu je znama, len sa treba pohrat s jednotkami aby si sa zbavil joulou a palivo premenit podla hustoty z gramov na litre a aj tak ti to je na dve veci, lebo ty sa snazis ohriat vzduch na nejaku teplotu, tj mal by si odhadnut energeticky faktor budovy a kolko m3 vzduchu treba ohriat. Kachnis ti to mozno vyrata za par minut v aute sa to rata, inak, ved ti staci vykurit kabinu (cca 10-15m3) ajked tam je nulova izolacia a vysoka vymena vzduchu.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
27.7.12, 16:47 |
|
|
varok
|
Moc si mi to tedy kwiko nevysvětlil, ale snad někdo bude vědět. Má garáž má teroreticky objem asi 55m3, takže bude asi potřeba delší chod bufíku.
|
29.7.12, 14:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|