Autor |
Zpráva |
Peter50kw
|
deekay píše: CROWACK píše: Kristensen píše: aha já myslel že se řeší každá zvlášť. mě nikdy takovýhle blbosti nešly ale zase třeba účetníctví je docela v poho tak tady jsou teda všechny x + 2y - z = 2, 2x + y + z = 7, x + y + z = 6 z jedné vyjádříš třeba x: x=2 - 2y + z dosadíš do druhé a vyjádříš, co já vím třeba z: 2*(2-2y+z) + y + z = 7 => 3z=7-4+4y-y => z=(3-3y) dosadíš vyjádřený x a vyjádřený z do poslední a máš jednu rovnici o jedné neznámé: (2-2y+(3-3y)) + y + (3-3y)=6 presne ja som to az moc vseobecne ako tak kukam
To robite nejak zlozito
odpocitam tretiu od druhej, dostanem x=1
dosadim za x do prvej a druhej rovnice
1+2y-z=2
2+y+z=7
tieto rovnice scitam a dostanem
3+3y=9
cize y=2
dosadim do prvej rovnice a mam z=3;
pre istotu tieto hodnoty dosadim do povodnych rovnic a ked vsetko sedi, stlacim Odeslat
|
19.11.07, 20:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
no dobre, v tomto pripade ta to da takto, nie v kazdom pripade je vhodne to iste riesenie
co my vieme, ci mu treba vyriesit len toto alebo bude este potrebovat vyriesit este nejake sustavy...
takze tak odeslat
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
19.11.07, 20:49 |
|
|
Kristensen
|
mě jde hlavně o ten základní princip co se kde musí udělat a proč. No kurňa to jsem se zase na něco ve svým věku dal. Studovat obor Podnikání, to jsou ale nápady.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
19.11.07, 20:55 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Kristensen píše: mě jde hlavně o ten základní princip co se kde musí udělat a proč. No kurňa to jsem se zase na něco ve svým věku dal. Studovat obor Podnikání, to jsou ale nápady.
jak ve svem veku, ved si o neuveritelne 2 roky starsi ako ja
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
19.11.07, 21:07 |
|
|
Kristensen
|
deekay píše: Kristensen píše: mě jde hlavně o ten základní princip co se kde musí udělat a proč. No kurňa to jsem se zase na něco ve svým věku dal. Studovat obor Podnikání, to jsou ale nápady. jak ve svem veku, ved si o neuveritelne 2 roky starsi ako ja
No jo ale ve škole jsem nebyl "už" pět let
|
19.11.07, 21:11 |
|
|
Jiri
|
hlavne nikdo nechtejte nic z anglictiny kluci.....
|
19.11.07, 21:19 |
|
|
DRYVER
|
Kristensen píše: deekay píše: Kristensen píše: mě jde hlavně o ten základní princip co se kde musí udělat a proč. No kurňa to jsem se zase na něco ve svým věku dal. Studovat obor Podnikání, to jsou ale nápady. jak ve svem veku, ved si o neuveritelne 2 roky starsi ako ja No jo ale ve škole jsem nebyl "už" pět let
A co te to ted chytlo jit studovat? - poznals ze by jsi mohl mit casem lepsi umisteni, lepsi platove ohodnoceni nebo uplne jiny duvod?
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
19.11.07, 21:22 |
|
|
Kristensen
|
tak to ti ani nepovím jak jsem k tomu dospěl, i když vlastně možná by se důvod našel, protože když kolikrát někam příjdeš kde je nějakej "študovanej" člověk ať už je to přejímač v servisu, technik na STK, nebo chlap co sedí na úřadě a dělá přestavby vozidel nebo městskej policajt, tak on má sice maturitu ale normáilnímu člověku stačí třeba 5 minut a už nechápe jak takovej blbec může být na takovým místě, no tak jsem si teda řekl že když má maturitu kdejakej blbec tak proč bych ji nemohl mít i já. (ještě větší blbec než jste doufali) samozřejmě neřikám že všichni co maj maturu že jsou blbci ale prostě se člověk v životě s takovýma potká i třeba s vysokoškolákama.
|
19.11.07, 21:38 |
|
|
Jiri
|
maturita je dobra vec....ja ji mam tak tak.,...ale mam....je to vic nez jen vyuceni... ale zase asi mene praxe.... ale praxe uz je na kazdem cloveku..... kdyz chce nekdo neco delat.. tak musi vedet jestli si na to troufne.... a o tom to je..v oboru me docela pomohla... no a ted nevim... ted mi zase pomohla praxe se tady udrzet.....
|
19.11.07, 21:47 |
|
|
CROWACK
|
Jiri píše: hlavne nikdo nechtejte nic z anglictiny kluci.....
no...teď koukám na south park, a Kyle povídá: Don't impress me fatt-boy!
Cartmann: Don't call me fatt butt-fucker!
Kyle: They dont belong to my people, you fucked it you fuckin' butt-ass!
Cartmann: Aaa, jewish, don't call me butt-fucker, sonofabitch!
...a v tom z nebe sestoupí Ježíš...
a Stan povídá...Holy shit, that's Jesus!...
...pak se Stan lekne a povídá: Oh shit, he's going to kill you, 'cause you're jewish Kyle!
a Stan povídá: Oh, fuck! I'm sorry Jesus, don't kill me!
mohli by jste mi někdo přeložit o čem si povídají???
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
19.11.07, 23:44 |
|
|
Peter50kw
|
To sa naozaj neda prelozit. Asi 2/3 slov sa mi nepodarilo najst v slovniku.
|
20.11.07, 09:02 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Peter50kw píše: To sa naozaj neda prelozit. Asi 2/3 slov sa mi nepodarilo najst v slovniku.
skus slangovy slovnik, tam su teda zaujimave veci, "i světák Vavřík by se přiučil"
|
20.11.07, 15:06 |
|
|
CROWACK
|
Peter50kw píše: To sa naozaj neda prelozit. Asi 2/3 slov sa mi nepodarilo najst v slovniku.
|
20.11.07, 17:37 |
|
|
ventYl
|
no, najjednoduchsie je to aj tak cez matice :)))
x + 2y - z = 2, 2x + y + z = 7, x + y + z = 6
sa zapise ako matica lavych stran A = [1 2 -1;2 1 1;1 1 1]
vektor pravych stran sa zapise ako b = [2; 7; 6]
potom dostanem maticovu rovnicu (ale uz len jednu)
Ar = b
kde r je vektor vysledkov, teda r = [x; y; z]
a potom riesim
r = A\b
co je ale to iste, ako
r = inv(A)*b
inv A ziskam tak, ze od A|E prejdem k E|inv(A) pomocou gaussovej eliminacnej metody nad spojenymi maticami
alebo v matlabe jednoducho
r = inv(A)*b
r =
x
y
z
Co je dolezite, je to, ze to plati pre sustavu n rovnic o n neznamych :) pre lubovolne n>1 (pre n = 1 nema zmysel to pocitat, lebo matica bude redukovana na jednicu).
:twisted: :twisted: :twisted:
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
20.11.07, 19:09 |
|
|
CROWACK
|
ventYl píše: no, najjednoduchsie je to aj tak cez matice ))
tos myslím kristenssenovi moc nepomoh... ...ale jako matlab, maple a spol...klobouk dolů...kdysi nám to ukazoval matikář v semináři...masakr ...ale že by nám v zeměpise v semináři někdo ukázal arcGIS a spol... ... kdo to pak má dohánět teď že...
|
20.11.07, 21:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|