Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.6.26, 00:08

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 Fabia RS vs. Fabia 1.9 TDI 
Autor Zpráva

Příspěvek 
fux.dggn píše:
Ondras83 píše:
tak takhle...já sem byl porád pro benzín, no a zdálo se mi, že když začali dělat Fobii RS s dieslem, že to auto úplně zkurvi*i...myslim si to i teď, ale už mi to tolik nevadí, protože máme doma octu v naftě a ten krouťák a spotřeba je fakt něco, ale stejně mi chybí zvuk vytočený 1,8 na 6500 rpm....podle mě do sportovně založenejch vozů nepatří nafta, ta ať si šlape v kamionech, teréňákcích a dodávkách....

Zvuk ti chybí u dieselů, tak si zajeď podívat se na Le Mans, loni jsem byl na 24hodinovce ve Francii a ty R10 s TDIčkama......slintal bys a jazyk by se ti válel po asvaltu, jakej to byl rachot a zároveň balzám na uši. Ale musim říct, že se zvukem na mě zapůsobili japonci, nebo co to bylo, oni jeli na Murciélagu, byl to tušim 12ti válec a ten když jel okolo váz, a to sem nestál přímo u trati, pokaždý mě přejel mráz po celym těle, prostě brutální řev motoru

ne, mě nejde jen o zvuk, ale prostě, podle mě patří nafta do náklaďáků, traktorů, dodávek a šetřílkům....každej, kdo se chce pořádně svíst, tak si podle mě veme benzín než naftu...

30.12.07, 19:26
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek 
Tohle kategorizování nafta do kotle a benzín do sporťáku je stejná kravina, jako dříve otec není ve straně, nemůžeš študovat chlapečku. Ani jedno nemá rozumný základ. Položme si otázku o moderním naftou poháněném autě: Jede to? Jede. Jede to rychle? Jo. Tahá to? Jo, a dost. atd... Tak o co sakra vám "nafta patří do kamen" jde?

30.12.07, 19:40
Profil ICQ

Příspěvek 
fux.dggn> ok, to ze v ramci uspor delaj jeden motor a ten pak chudcim zakaznikum priskrcujou aby si auto taky mohli dovolit pochopim. Ale jak to ze cipovanim dokazu este neco vyzdimat i z toho nepriskceneho motoru?? Napr ty Felicie, chapu ze z feldy 1,3 40 kW udelam 50 kW ale jak to ze z Felicie 1,3 50 kW dokazi nakeho toho kone este dostat treba na 55 kW. To skodovka 1 milion kusu felicie prodavala z hendikepem 50 kW misto toho kdyz by mohli chodit na 55 kW a tim se znevihodnovala oproti konkurenci? Fabriky se chlubi ze jejich auto ma o 0,5 l nizsi spotrebu pri srovnatelnym vykonu jako predeslej model a nebo konkurence a pritom by stacilo jen cipnout a na deset let mam vystarano a muzu propustit Ing z motorarny.

30.12.07, 22:54
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
pokud jde to ten výkon motorů, jde taky o jinou věc, v rámci VW group je potřeba aby to splňovalo určité obchodní záměry, nejsilnější motory má např vždy audi a seat, zatímco škoda nebo i vw má slabší varianty, jedná se tam o nějaké zaškatulkování, rodina, sportovní odvětví apod... a dále snad prý v některých státech se platí pojistka podle výkonu a příliš "silné" auto by mohlo znevýhodnit pozici vozidla na trhu, to asi propočítává oddělení marketingu

30.12.07, 22:59
Profil ICQ

Příspěvek 
Dusche píše:
fux.dggn> ok, to ze v ramci uspor delaj jeden motor a ten pak chudcim zakaznikum priskrcujou aby si auto taky mohli dovolit pochopim. Ale jak to ze cipovanim dokazu este neco vyzdimat i z toho nepriskceneho motoru?? Napr ty Felicie, chapu ze z feldy 1,3 40 kW udelam 50 kW ale jak to ze z Felicie 1,3 50 kW dokazi nakeho toho kone este dostat treba na 55 kW. To skodovka 1 milion kusu felicie prodavala z hendikepem 50 kW misto toho kdyz by mohli chodit na 55 kW a tim se znevihodnovala oproti konkurenci? Fabriky se chlubi ze jejich auto ma o 0,5 l nizsi spotrebu pri srovnatelnym vykonu jako predeslej model a nebo konkurence a pritom by stacilo jen cipnout a na deset let mam vystarano a muzu propustit Ing z motorarny.

Co já vim, tam jde o ten marketing nebo co...
Jak si mužeš všimnout u mojí Feldy, pomocí chipu a vačky dokářou u cimbu udělat z 50kW ještě víc, než jen 55kW

30.12.07, 23:27

Příspěvek 
felda 68 kW hmm..a spotreba klesla a zivotnost motoru stejna, ze jo? (O:

31.12.07, 08:53
Profil ICQ

Příspěvek 
Dusche: Řekl bych že Cimbu ty škodovky umí, sám nejsem expert na motory, ale říkalo mi to několik odborníků.

31.12.07, 10:12
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz> nerikam ze cimbu to neumi a nebo ze ta felda nema 68 kW. Jen mi nejde do hlavy proc automobilky vynakladaj prostredky na vyvoj novejch motoru kdyz v cimbu precipujou starou feldu 1,3 MPi a ta se pak chova jak nova 1,4 16V. Nahonit vykon na starem motoru musi bejt na ukor spotreby,emisi,...

31.12.07, 13:07
Profil ICQ

Příspěvek 
Dusche píše:
felda 68 kW hmm..a spotreba klesla a zivotnost motoru stejna, ze jo? (O:

Spotřebu si počítám pomocí Quick Mota a průměrná spotřeba je 5,9 až 6,3 litru na 100km, jezdim normálně a plynule, někdy při předjíždění točím i do 5000ot./min., víc sem nikdy nepotřeboval a příde mi to i zbytečné a to vše při této spotřebě. Jednou, když sem jel za bratrancem do Velké Bystřice od Prahy, tak sem nějak nespěchal a celou cestu sem jel 90km/h, tak sem dosáhl průměrné spotřeby 4,96 litru na 100km.

Životnost motoru neposoudím, protože mám nové auto od roku 2001 a najeto 57700km. Zatím jezdí. Ovšem je mi známo o Favoritu 1.3(od roku 2000 s chipem od Cimbu), kterého má můj švagr, má najeto 334000km a motor ochotně a spolehlivě jede. Olej to nežere, avšak je mu vyměňován každý rok, za ktetý auto najedu cca 6500km. Všechny filtry a také svíčky měněny po roce. Největší investice jsou nová spojka(280000km), sady pneumatik a nový lak, s motorem se nikdy nic nedělo a ani neměl žádnou poruchu. Auta jsou udržována a provozována firmami Bosch, Shell(body :D ), Brisk...
Doufám a mám za to, že moje auto mě bude taky odměňovat za mou snahu svou bezporuchovostí.

31.12.07, 13:15

Příspěvek 
Dusche: Tak ta spotřeba bude v některých režimech určitě větší. Cimbu to i uvádí že spotřeba při využití plného výkonu stoupne úměrně k nárůstu výkonu nebo jak to píšou....mají tam grafy před úpravou a po úpravě a u těchto motorů a konkrétně u těchto škodováckých motorů spočívá v nárůstu kroutícího momentu ve vysokých otáčkách, kdy je motor od výrobce zřejmě záměrně přidušený kvůli emisím a spotřebě. A u těch výkonů motoru - jednak to bude jak tu kdosi psal - marketingový tah (jestli je tu někdo odborník na ekonomiku výroby a prodeje automobilů tak by o tom určitě dokázal vyprávět víc, nicméně této řeči já nerozumím :D ) a v neposlední řadě taky možná nějaký ten časový odstup - nové sw to řídících jednotek se objevují většinou až pár let po uvedení na trh kdy je třeba ten vývoj SW trochu dál

31.12.07, 15:10
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3