Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 02:43

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Generálka auta 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Zajímalo by mě, jak chceš sundat čelo. Leda uřezat a pak ho tam navařit. :) Pokud na to nemáš žirafu nebo partu cigánů, tak bych ho nevytahoval. Je to zbytečná těžká práce.

10.1.10, 11:52
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
rozhodně čelo nech tam kde je, to odšroubovat nelze je přivařený, pokud chceš přetěsnit hlavu vanu boční dekl rozvodů, dekl na zdvihací hrníčky, tak se na to dostaneš na autě, pokud ale chceš i třeba gufero na klice pod setrvákem no tak než kvůli němu tahat ven samotnou převodovku tak to vyndej celý rozpůl to venku a ke všemu budeš mít krásnej přístup, ostatně i kdyby jsi chtěl třeba jinou vačku tak to můžeš udělat zrovna přitom.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

10.1.10, 12:49

Příspěvek 
no právě ten známy řikal že čelo je na šroubech...řeknu mu že je kkt :lol:

jinak přetěsnit teda vanu, hlavu, víko ventilů, a to víko asi zdvihátek, nvm co to je , je to na přední straně dole na bloku....tam to teče nejvíc....

mezi převodovkou je to ok, zatim bych rád přetěsnil jen tohle aby motor nemusel ven, když se odstrojí to haraburdí kolem ta přistup bude dobry jak k přetěsnění tak k práci na kastli....vice oprav motoru, teda tu vačku, dukladnou GO, a go převoovky bych teda dělal potom na druhem motoru a převodoce a potom to prostě jen vyměnit...bude to tak asi nejlepší ne ?

10.1.10, 13:15

Příspěvek 
Tak to nemusíš vůbec vytahovat...k těmhle věcem je jakž takž dobrý přístup i na vozidle.

Sice Felda bude jinačí, ale pro představu přidávám moji fotku.

Obrázek

10.1.10, 13:24

Příspěvek 
dik za fotku, myslim že felda to čelo zas o tolik jine mit nebude, po odstrojení předku a chladiče bude přístup podobný, takže by neměl být problem, takže motor bych tam asi nechal...

při lakování, vnitřky , tj pod kobercem kde by se eventualně něco brousilo pod se střiknou barvou ve spreji....jinak se tam lakovat nebude, dveře jen z venku a boky, zbytek jen z venku, kapota i zespod ale nevim jak v tom motorovem prostoru...ty podběhy a čelo zevnitř apod taky vzit ? nebo to tam taky jen poošetřovat kde co reznea střiknou barvou ve spreji ? dále když hodim teda auto k znamemu na lak, je to byvaly profik, ted lakuje pro fiat a v garazi dela auta pro zname apod...jak to takovyhle lakujou ? jako celek nebo dvere a kapotu apod zvlast ?

ja vim, nejlepší bude když se ho zeptám :lol:

btw , Gokraliku, ty najezdy sis dělal sam nebo je to kupovane ? asi by se takove při generalce mohli hodit co ?

10.1.10, 13:56

Příspěvek 
Ty na fotce jsou svodidla s fošnou. :) Pokud budeš mít kolíbku (třeba tu mou) tak nejsou až tak nutné...já jsem na nich byl jen kvůli vytáhnutí nádrže (kámoš se zdráhal na autě vařit, dokud tam bude). Taky teda jsem tam parkoval, protože jinde nebylo místo a nechtělo se nám ty nájezdy demontovat a uklízet.

10.1.10, 14:23

Příspěvek 
Řeknu k tomu asi totok. :D Každej si myslí že dělá GO,když něco natře,poopraví utěsní....A o tom to celý podle nich v týhle době konzumu je :wink: Apropo GO není na 5 let provozu ale na dalších 10-15.Je to pojem kterym každej dneska hrozí,ale málo kdo si ho umí představit,ví o tom prdlajs...GO je kompletní renovace,která autu dá vzhled nového nejen vyzuelně ale i technicky....Je to vlastně všecko do šroubu převrácený,karoserie je zbavená barvy a vše je znovu s novými díly zkontrolováno a vráceno zpět aby fungovalo jako z fabriky na dalších tolik km nebo doby,po kterou je udávána životnost vozidla....To je GO...Nazývejme věci tedy pravými jmény...nechci nikoho prudit nechci vyzívat lajky aby se přeli s profíkama někde v hospodě,ale už je málo těch,který to zažili a hlavně celý prováděli.Dneska odcházejí ti poslední do důchodu.Těch by se měl dnešní neznalec ptát co je to GO... :wink: zažil jsem to málo při demontáži hodně ale vyzuelně na1203jkách...to auto se dělalo 2,5-3 měsíce v kuse...každej den na tom dělal automechanik,lakýrník,autoklempíř, autoelektrikář,čalouník...a třeba 10 hodin denně...Co nešlo povolit se uřezalo a zahodilo,dalo se nové,od náprav po torzky a jejich uložení,Převodovka do mrtě a všecky ložiska,povinně výměna.Motor celej do mrtě a výbrus všeho co šlo.Okna dostali nový těsnení,celá elektroinstalace se vázala a vytvářela nová?!Celý potahy,stropy,koberce,odhlučnení se šilo znovu,G.O. vyšlo stejně tolik jako koupě nového auta.....To je GO :lol:

10.1.10, 14:31

Příspěvek 
Já bych řekl že to už je spíš renovace.

10.1.10, 14:37

Příspěvek 
jop, tohle už fakt ení generálka, ale renovace, v tom je dost velkej rozdíl....

10.1.10, 16:14

Příspěvek 
No je a není, ono Oprava je že uděláš jen to nejnutnější aby to fungovalo nebo vypadalo, Generální oprava je že celek jako takovej kompletně rozebereš a vyměníš vše co je opotřebované nad nějakou míru nebo toleranci a Renovace je že opravíš v podstatě i to co by třeba ještě 5 let fungovalo a hlavně u renovace musí vypadat (nebo mělo by vypadat) vše jako nové, alespoň tak se na to dívám já.

10.1.10, 16:18

Příspěvek 
tak když chcu auto kompletně rozebrat, vyměnit opotřebovane nebo špatne věci, odstranit korozi,vyčistit koberce a tapecy a vše co de, udělat par vylepšení a hodit nový lak tak to snad je generální oprava ne ?

10.1.10, 16:25

Příspěvek 
Řekl bych, že to je renovace...
Tak jsem jen tak pro zajímavost kouknul, co říká Příručka opraváře automobilů:
Pod pojmem "generální oprava" budeme rozumět opravu, jíž se v rozsahu mezních úchylek obnovují původní technické vlastnosti vozidla. Její součástí je úplná demontáž vozidla na díly, výměna vadných dílů a součástí za nové nebo opravené a opětovná montáž vozidla včetně obnovení jeho povrchové úpravy.

10.1.10, 16:35

Příspěvek 
No vždyť to řikám

10.1.10, 16:49

Příspěvek 
Paja250 píše:
Řekl bych, že to je renovace...
Tak jsem jen tak pro zajímavost kouknul, co říká Příručka opraváře automobilů:
Pod pojmem "generální oprava" budeme rozumět opravu, jíž se v rozsahu mezních úchylek obnovují původní technické vlastnosti vozidla. Její součástí je úplná demontáž vozidla na díly, výměna vadných dílů a součástí za nové nebo opravené a opětovná montáž vozidla včetně obnovení jeho povrchové úpravy.

tak ty bys řekl že je to renovace, a pod to hodíš citaci pojmu generální oprava kde je jenom jinak napsano přesně to co já budu dělat :lol:

to co chcu já je generální oprava, renovace by byla kdybych dával nový strop, nechaly by se čalounit sedačky, všechny díly nové, plechy nové, motor komplet rozložen a každy dilek opracován atd atd...

10.1.10, 18:41

Příspěvek 
sharpers píše:

tak ty bys řekl že je to renovace, a pod to hodíš citaci pojmu generální oprava kde je jenom jinak napsano přesně to co já budu dělat :lol:

to co chcu já je generální oprava, renovace by byla kdybych dával nový strop, nechaly by se čalounit sedačky, všechny díly nové, plechy nové, motor komplet rozložen a každy dilek opracován atd atd...

Ta renovace směřovala na to, co psal patrik-hp. Výměna čalounění, motor, převodovka, prostě všechno = renovace.
Ta citace znamená souhlas s Tebou.

10.1.10, 18:49
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další