tece voda tece po koberci susti...
Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Matthes píše: Sadra17 píše: neni to náhodou v katalogu dílů na straně 127 položka 45 ? Co to mas za katalog? ja v seznamu nahr. dilu vod AZNP mam na tyhle strane dily karoserie (predek)
VI. vydání 1987
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
18.10.06, 18:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
ja mam IV. vydani - 1983
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
18.10.06, 18:55 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Lukas píše: Jakou tam mam nalit nemrznouci smes? maji zelenou a ruzovou jedna je G11 a druha G12 (ale nevim ktera ma jakou barvu)
ja tam mam druhym rokem toto http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=663
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
18.10.06, 18:58 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Taky IV. vydani - 1983
|
18.10.06, 18:58 |
|
|
Lukas
|
sem ji ted videl v kaufu za nejakou "nejnizsi cenu" ale nevim no. radeji z mototechny nez ze super hyper marketu...
Coupé club TW
|
18.10.06, 19:03 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
-vyzkouseno, spokojenost
|
18.10.06, 19:04 |
|
|
Jarda S.
|
tak je možný že v roce 83 ty "kosti" prostě nemontovali
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
18.10.06, 19:04 |
|
|
Lukas
|
no vis jak. zalezi na cene, ale zase tam nechcu lit kdovi co, jen proto ze je to levne, kdyz uz mam skoro cele chlazeni/topeni nove
ja spis jen esli mi negdo nevysvetli jak to je s tim G11 a G12
Coupé club TW
|
18.10.06, 19:07 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Rozdil ti nepovim
Mas pravdu, tehda byla 125L docela v dezolatu, tak se koukalo hlavne na cenu, ale rikam neni to spatny
|
18.10.06, 19:21 |
|
|
Bukaj
|
Tak navzdory chorobě, která na mne skočila, jsem dnes zašel K Fouskovi (mototechna na Zbraslavi) a tu kost zakoupil.
Koupil jsem projistotu dvě, kdyby ještě někdo z vás chtěl . Stojí 86Kč.
Tahle kost se jmenuje kloub táhla řazení (stejně, jako "ježek v kleci") a nedávala se pouze na 5q, ale i na 4q.
Zlomovým byl rok 1987. Do podzimu 86 dávali na všechny vozy "ježka", od podzimu (cca) dávali gumokovový kloub - snížila se tím hlučnost a vibrace, přenášené od převodovky táhlem až na konzolu řazení.
Na mé š 130 r.v. 86 je ještě "ježek", ale právě kvůli těm rezonancím ho vyměním za kost. K tomu potřebuji celé nové táhlo na 5q a ještě ten plech, který ho vystřeďuje.
Pro ten plech jsem byl na vrakovišti (doloval jsem ho asi hodinu a nechali mi ho zadarmo )
Lukáš: zítra to snad pošlu, nepotřebuješ ještě něco?
Šemik: U Fouska jsem sehnal vzdušník 200
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
18.10.06, 19:31 |
|
|
Bukaj
|
Lukas píše: no vis jak. zalezi na cene, ale zase tam nechcu lit kdovi co, jen proto ze je to levne, kdyz uz mam skoro cele chlazeni/topeni nove ja spis jen esli mi negdo nevysvetli jak to je s tim G11 a G12
G12 - červená je do novějších vozů (od Felicie až po Fabii), G11 - zelená, se lije do Favoritů a viděl jsem ji v mnoha škodovkách.
Obě jsou určeny pro chlazení hliníkových motorů (nežerou hliník) a obě mají protikorozní účinky, rozdíly neznám
Letos jsem do našich škodovek nalil G12ku místo Fridexu Stabil...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
18.10.06, 19:36 |
|
|
Jarda S.
|
Bukaj píše: Lukas píše: no vis jak. zalezi na cene, ale zase tam nechcu lit kdovi co, jen proto ze je to levne, kdyz uz mam skoro cele chlazeni/topeni nove ja spis jen esli mi negdo nevysvetli jak to je s tim G11 a G12 G12 - červená je do novějších vozů (od Felicie až po Fabii), G11 - zelená, se lije do Favoritů a viděl jsem ji v mnoha škodovkách. Obě jsou určeny pro chlazení hliníkových motorů (nežerou hliník) a obě mají protikorozní účinky, rozdíly neznám Letos jsem do našich škodovek nalil G12ku místo Fridexu Stabil...
jo s to G12 to vypadá jako kdybys to chladil benzínem
|
18.10.06, 19:42 |
|
|
Lukas
|
takze je jedno kterou tam naliju jo?
diky moc, za ten kloub. to uz bude doufam vsechno. Ani nevis jak sem ti vdecny
se na to tesim jak male dite na vanoce... konecne budu i radit!!! ono posledni dobou byl problem dat za 1 (na krizovatce problem) a 2 nebo 4 bylo dilo nahody - bud a nebo (ja uz sem to az na tu 1 celkem vychytal) ale kdokoli jiny mi nebyl schopny s tim vyjet ani z garaze - dobry imobilzer...
teda jeste loziska v prednich kolech by chteli replace, ale to az bude cas a penize. Vanoce se blizi a ty loziska jsou jeste celkem OK. Pres zimu by mely jeste vydrzet.
Jak to udelame s placenim? mam ti je poslat slozenkou nebo jak? jeste sem nic takhle postou neresil...
Coupé club TW
Naposledy upravil Lukas dne 18.10.06, 19:51, celkově upraveno 1
|
18.10.06, 19:47 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Bukaj: plosimte, kde je ten Fousek na Zbraslavi? To bydlim o vidlakov vedle a neznam ho
|
18.10.06, 19:49 |
|
|
Bukaj
|
Lukáš: S tim placenim nevim, něco vymysli
A upřímnou soustrast s tou pakárnou (výměna kloubu) - víš vůbec, že musíš vyndat to táhlo ven z auta, odříznout/odvrtat nýty, dát nový kloub, nové nýty (šrouby?), nebo použít ty staré a přibodovat je svářečkou, vrátit táhlo,...
A prý nejde vyndat to táhlo bez demontáže převodovky ! Já to nezkoušel, když jsem to dělal u máminé 120ky, tak jsem měnil i převodovku. A dnes na tom vrakáči jsem to táhlo prostě ohnul a šlo ven .
Při vyndavání toho táhla poznáš důkladně tu věc, kterou jsem sháněl, protože jí budeš asi muset sundat (a s ní hadice k topení, bowdeny plynu a sytiče a možná i náhon tachometru)
... prostě totální pakárna
Mě to čeká taky, až se uzdravím, ale pro mě to nebude tolik práce navíc, neboť potřebuji vyměnit celé táhlo (a dát tam tu věc), hadice od topení a i tu gumu, která těsní vstup do tunelu.
Kdyžtak napiš, jak jsi se s tím popral (hlavně jestli jde či nejde vyndat táhlo bez demontáže převodovky)...držím palce
Matthes: Fousek je v ulici "Žitavského" č.p.528. Obchod je za domem v zahradě, dá se vjet do zahrady na parkoviště.
Když pojedeš od Mostu závodu míru, dáš se doleva a rovně a po cca 100 - 150 metrech vpravo uvidíš nad plotem cedule s reklamami na autobaterie, tlumiče, oleje,...
takové ty klasické pestré mototechnové reklamy
Naposledy upravil Bukaj dne 18.10.06, 20:35, celkově upraveno 1
|
18.10.06, 20:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|