Autor |
Zpráva |
Dawid130
|
V Havířově se vidí věcí. třeba výjezd na kruhák v protisměru.
|
22.6.10, 14:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Hiro
|
pravda dneska baba stála trochu na chodníku, trochu blokovala jeden pruh ze 2 bo musela volat, takže šici museli sjíždět do jednoho pruhu, v kopci, navíc při špičce.
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
22.6.10, 15:19 |
|
|
Dawid130
|
No a dneska nevěděla slečna na skutru kdo má přednost. Tak jsem ji málem přejel. A ještě bude blbě čumět.
|
22.6.10, 15:55 |
|
|
Karátek
|
Někdy je to o toleranci a předpovídat situace. Ve vyspělých státech normálka, u nás děs.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
22.6.10, 16:11 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Hoši nedělejte tady z toho šivinistickej koutek. Ženský jsou prostě roztomilý trdla. Ale že některý se chovaj na silnici neukázněně záměrně nepopírám. Souhlasim s Karátkem, protože moudřejší ustoupí.
No a stěžovat si na autoškolu? Mazec.
|
22.6.10, 18:25 |
|
|
Ondras83
|
...
když je piča v mercedesu ML arogantní, tak zavoláš benga hned, když je rozumná, šoupne ti nějakou tiscku a ty si za pár stovek kupíš na vrakecu jiný auto
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
22.6.10, 22:38 |
|
|
Gallo
|
Nedá mi, abych taky něco připsal. Potvrzuju, že dnešní autoškoly nejsou asi schopné vychovat nové řidiče, natož tak zmatkující řidičky. Za nás, se fakt všechno učilo mimo město, couvání mezi kužely na plácku za městem, atd... Teprve až intruktor usoudil, že můžem, jelo se do města...
Zato teď jsem nechal řídit kolegovo dceru, která je těsně po autoškole, aby se trochu vyjela, než sama vyrazí do provozu...
Co ta s chudákem autem dělala...Nějaký cit pro řazení, to jí nic neříkalo, noha furt na spojce....Ale hlavně, přibrždění, nebo zastavení při vjezdu na hlavní z vedlejší...nějak nestíhala, prostě tam vjela, jako by se nechumelilo. A to ne jednou.
Nebudu počítat kolikrát jí to zdechlo, rozjezdy s pískajícími gumami, do té doby jsem netušil, že to fanouš umí . Ovšem zážitek byl, když se měla otočit do prtisměru... To že jsme zablokovali dopravu na dobrých pět minut asi psát nemusím.
Prostě v totmto případě autoškola vypustila absolutně nepřipraveného řidíče a jestli byli takoví i ostatní, tak potěž pámbůh až vyjedou sami na silnice....
|
23.6.10, 07:34 |
|
|
gokralik
|
No jo, je to hrůza. Ale co bys chtěl, AŠ mají celkem nával, někde třeba jen dvě tři auta a co pak. Je to prostě business. Já měl třeba 11 jízd, najel jsem nějakých 250km po městě. V autoškole jsem byl totální trdlo, celkem často mi skákal učitel do řízení. Ale když jsem pak přesedl do Fáčka, už to bylo OK, možná to bylo tím, že v AŠ jsem měl šílené stresy z učitele, byl to totiž totální nervák. Pak jsem jezdil s tátou Fáčkem a ten mě pochválil, že jezdím jako starý chlap (taky mi dal hodně podstatných rad, je autobusák celý život, má na kontě několik milionů kilometrů bez nehody - teda bez vlastní viny). Ale taky to bylo asi tím, že jsem přesedl z necitlivé Fóbie do Fáčka. Ale těch 11 jízd v autoškole vypadalo takto:
0. trenažér to byla kravina. Na ten zvuk imitující stodvacítku snad nikdy nezapomenu. Zkoušel jsem, kolik to jede a když tam bylo 80, tak mě učitel zdupal, ať si nehraju.
1. dopravní cvičiště (jako dement jsem jezdil po tom hřišti a zastavoval na každé stopce a za plotem posedávala mládež s vínkem a čuměla na mě) a pak po pochvale mě vzal do města. Už bylo ale večer a provoz žádný, tam už nadával, že dělám chujoviny.
2. mimo město, cestičky v Ropici, Vělopolí atd. to zas chválil, že jezdím celkem slušně.
3.-9. město a to byla katastrofa. Učiteli jsem zkrátil život o několik let. Dneska už vím, že jsem tenkrát byl totální pizda a proč jsem dělal tolik chyb (např jsem měl velké boty s tlustou podrážkou).
10. Cesta do Havířova + Havířov, tam to bylo OK, jsou tam jen světelné křižovatky a odbočovací pruhy.
11. Město a opět kupa nadávek.
Já si nemyslím, že bych byl připraven pro jízdu autem málo. Ale spíš to bylo tím, že jsem se jako každý kluk zajímal o auta a o funkci části vozů. Kámoška, která dělala AŠ paralelně se mnou na tom byla o poznání hůř. Tu bych dneska potkat na silnici nechtěl. Ta prostě nerozuměla ničemu, zacouvat vůbec, rozjezd do kopce vůbec...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
23.6.10, 08:50 |
|
|
Gallo
|
Autoškola by měla vypustit buď hotové řidiče, nebo nikoho. Ale to je na jiné téma....
|
23.6.10, 08:56 |
|
|
varok
|
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.6.10, 10:17 |
|
|
varok
|
Já jsem naštěstí dělal autoškolu ve feldě. To je podobné jako fáčko. Jednou jsem jel i fáčkém, ale byl to hrozně rozhrkaný vergl. Jinak jsem dělal myslím taky asi 10 jízd jako Gokralík.
1. Trenažér
2. Na cvičišti na šumbarku, jak bývá burza a motokáry.
3. Jízdy po různých silnicích mimo město
4. Až po určitém zaškolení jsem to zkusil ve městě
Po autoškole jsem taky jezdil nejdříve pár jízd s tatíkem, hlavně taky kde moc aut nejezdí. Tam se člověk naučí více než v přeplněném městě. V autoškole jsem měl staršího pána, který byl docela kliďas. Nejvíce se mi ale líbilo, když jsem dělal zkoušky. Vedle mě majitelka autoškoly, vzadu polda a druhý na zkoušky. Jel jsem po havířově u Elánu, v pravém pruhu a v levém hrozný provoz. Najednou přede mnou zastavený náklaďák, tak jsem pustil levý blinkr a čekal jsem až se udělá místo v levém pruhu. Po nějaké době jel autobus a zablikal na mě. Já ale pořád čekal. Po asi dalších dvou autech už bylo volno, tak jsem jel. Majitelka AŠ mě zjebala, že v autobuse byl její známý, že na mě blikal, mohl jsem prý jet. Polda zase zjebal ji, že jsem usoudil dobře já, že jsem nemohl vědět o nějakých jejích známých řidičích autobusů. A prošel jsem.
Dnes ale všichni spěchají, AŠ za 14 dní hotová a ho**o umí. Hlavně že si jezdí v Ochcávkách, renoltech apod. Stejně si polovina z těch, kteří vyjdou z autoškoly nepořídí hned nějaké dražší auto, nebo ano?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.6.10, 10:30 |
|
|
Hiro
|
měl jsem to mírně podobné jako gokralik v autoškole jsem pískal gumama při každém rozjezdu, pak po autoškole, mi to nějak v autě nešlo a musel jsem se to naučit když jsem sedl po 1. do shade(tata mě učil aspon rozjezdy atak) veděl jsem akorát to co ví asi káždá slépka, měl jsme radost jak jsem se rozjel, pak tata řekl "zastav" a já dupl na brzdu, nevěděl jsem jak je to účinné, no řit byla tata si nedal pásy ..ale to jsem odkročil od tématu, dle mě co já si pamatuju autoškolu, se mi osobně zdá byl na mě učitel až zbytečně pes "jed více v pravo, pozor je tam cyklista boha!!!" a porád něco. Raz jsem potkal v Datyni v zatáčce tatrovku "uhni ji, dyt to je velké..nééé sakra tak moc ne škončíme ve škarpě." člověk posraný strachy, kde zas co pokurví, do toho hic jak prase..no znova bych už nešel ani za ho**o dneska jezdím bych řekl poměrně solidně, občas jedu rychlejc než se má..ale večer kde není ani noha..a navíc se 120 se moc jako prase jet nedá, ikdyž jak kdy
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
23.6.10, 10:34 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
koukam ze od tematu rizeni zenskych se to dostalo ke skusenostem s prvni jizdou v autoskole
moje prvni slusenost s autoskolou
1.hodina - nebyl sem tam
2.ukazal mi co a jak a nakonci sem sel na trenazer
3. sedl sem do auta a jel sem rovnou pres mesto mimo obec - po 5 minutach mimo obec uz zarazeny 5-ty stupen - autoskolak jenom koukal procedil neco mezi zuby ze nesedim poprve v aute a ze 5-tu povoluje zakum az po 5 jizde, sundal nohy z pedalu a cumel do svych podkladu
4- ??. hodina se to s jizdama opakovalo vice mene stejne
jizda s policajtem - ve starem R Clio sme sedeli 4, dohromady dobrejch 700 Kg zivy vahy a s pi**nim a kur**nim sem vyjizdel pekne velkej kopecek
hold nebyl sem zvyklej na takovou zatez v aute
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
23.6.10, 10:53 |
|
|
Gallo
|
Já dělal jízdy ještě ve stopětce
První jízda na plácku s kuželama, žádný trenažér. Pak chvíli mimo město a na druhou jízdu už hurá do něj. Přiznám, že už jsem taky něco uměl, ale když jsem autoškolu dodělal, vyjel jsem sám, nemusel jsem se už nic doučovat s radícím spolujezdcem...
|
23.6.10, 11:32 |
|
|
kwiko
|
Som mal trenazer az na konci autoskoly. Na parkovisku sme stravili asi 10min, a hura do ulic nasej Hlavnej Dediny.
Mysim ze ma tam viest auto naucili dostatocne, instruktor bol popri tom aj vodicom MHD, a mal uz nieco odjazdene... takze nerobil cirkus pre blbosi, krical za smerovky, a prehlad o diani na ceste... a baby popri ceste
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
23.6.10, 11:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|