Kontrola ujetých kilometrů
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Kontrola ujetých kilometrů
[quote="fatal"]Protože v demokratické společnosti nic takového není potřeba. fatal mi připadá že když něco napadne komunistický mor tak je konec, ten nezničí ani doba ledová, nepomůže zvonit klíčema na náměstí, komunistický mor zlikviduje jakoukoliv demokracii,nic na tom nezměníme já jen umřuu s klidnou duší že nikdy jsem nebyl komusista
|
16.12.16, 23:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Miloši, v Americe si ani neuprdneš, aby o tom nikdo nevěděl. S názorem Amerika-náš vzor nesouhlasím. Až by tě sejmul 12-ti letý parchant kvérem, tak by se ti hodnoty docela přesunuly....
Mě se líbí, jak všichni řeší pí....ny, jako že mám dát 1x za dva roky peníze za stk a dokonce auto udržovat ve stavu uspokojivém, ale že si musíme spořit na důchod soukromě, dále pak povinně a stejně budeme žít s holou pr...í, to tady nikdo neřeší. Že rveme své peníze do hub cikorek, to je v pohodě. Ale stk tady bude obrovský problém.... Pokud auto udržuješ, nemáš se čeho bát. A jestli tví kunšafti nemají na opravy, tak ať sedí na zadku doma a radši nikam nejezdí.
Ono to, že někdo v Americe jezdí plečkou a zákon neporušuje (a tím si ho tedy nikdo nevšímá), ještě neznamená, že tou svojí plečkou nikoho nezabije.
Je mi jasné, že mi zase budeš argumentovat proti, ale tento názor mám a nebudu ho měnit.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
17.12.16, 14:07 |
|
|
varok
|
Jsem podobného názoru. Na co STK každé dva roky, dokonce chtěli každý rok. Přece mohli navrhnout, že auta jen v horším stavu na STK musí řekněme každé 2 roky a ty co jsou bez problémů tak stačí klidně i co 3 roky, ne? Ale to ti zloději ve vládě nev kde by nahrabali.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.12.16, 16:32 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Aha,a jak se bude posuzovat horsi stav?To jako od pohledu?Padly tady 2 nazory a to ano a ne,ale myslim,ze tvuj navrh je opravdovy omyl.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
17.12.16, 17:31 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tak policisté přece aktuálně mohou posuzovat stav vozidla a i přes svou neznalost a nekompetentnost ti mohou sebrat techničák. Další sviňárna, která nedávno prošla... Kluci z Paky píše: Miloši, v Americe si ani neuprdneš, aby o tom nikdo nevěděl. A tak to nám vysvětli jak někde uprostřed pustin nedaleko od malého města na farmě někdo všechny sleduje. Kluci z Paky píše: Mě se líbí, jak všichni řeší pí....ny, jako že mám dát 1x za dva roky peníze za stk Tak řešíme zrovna to, na co přijde řeč, kdybychom měli řešit všechno, co je v tomto státě špatně, odvařili bychom klávesnice. Kluci z Paky píše: Pokud auto udržuješ, nemáš se čeho bát. Ano. A taky pokud neříkáš nic špatného, nemusíš se bát odposlechů. A taky pokud neděláš nic špatného, nemusíš se bát sledování. A když nepíšeš nic špatného, nemusíš se bát cenzury a kontroly na internetu. A když nechodíš mimo přechod nemusíš se bát měšťáků. To je přesně to zhovadilé socanské myšlení, děsit a omezovat lidi až z nich budou nemyslící vystrašené snadno ovladatelné ovce. To už jsme tu měli a zanechalo to na celém národu následky. Kluci z Paky píše: Ono to, že někdo v Americe jezdí plečkou a zákon neporušuje (a tím si ho tedy nikdo nevšímá), ještě neznamená, že tou svojí plečkou nikoho nezabije. Jenže tam každý ví, že kdyby tou plečkou někoho zabil, tak bude do smrti platit astronomické odškodné, takže když už jede plečkou, tak jede sakra opatrně. To u nás se pořád řeší technický stav vozidel, ale statisticky je technickým stavem způsobena zanedbatelná část nehod. Faktem je že nikoho nezajímá bezpečnost, jedinou motivací je donutit lidi zbavit se starších aut a kupovat nová.
|
17.12.16, 17:39 |
|
|
ventYl
|
Kluci z Paky píše: Pokud je stav tachometru napsan ve smlouve a je to stocene,je to jednoznacne duvod auto vratit,nemuzes nikoho poslat do pr...e.To bys prohral tento spor. lenze ja to u napr. u ziadneho zo aut, ktore mi presli rukami nemozem garantovat. ani ak som ziadne z nich nikdy nestocil a nevymenil budiky, nemozem vediet, co robili majitelia predomnou, ktorych bolo kvoli znacnemu veku aut pozehnane. neviem, ako mate postaveny zakon vy, ale u nas je jednoznacnym dovod na odstupenie od zmluvy az keby bolo zjavne, ze to je vada, ktoru som zamlcal (= vedel som o tom ale nepovedal som im to). a to by mi este asi aj museli dokazat. ani jedno z aut som si nelustroval, na motorke stavu km podla protokolov STK verim a na druhej motorke uz bud doslo k vynulovaniu tachometra, alebo si technik, ze to urcite nema tolko km a k stavu pridal na zaciatok jednotku. a je volovina chciet napr. po mne vratit peniaze len preto, ze som sa za X rokov, co som auto mal, ho neunuval lustrovat natolko, aby som s istotou vedel, ze stocene bolo, t.j. cinit ma zodpovedneho z niecoho, co som nespravil. a stale zastavam nazor, ze to cislo na budikoch pri kupe vojetiny je uplne irelevantne.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
17.12.16, 17:46 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Ventyl-je jasne,ze nemuzes rucit za predchozi majitele.Rucis si sam za sebe.Proto je dobre si auto alespon nejak proverit.Pokud ale nekdo prijde na to,ze je to stocene a stav kilometru nesedi se smlouvou,tak je to na odstoupeni ze smlouvy,bohuzel to pak jde za tebou.Pak je jedina moznost obratit se na toho,kdo to prodal tobe,ale je to dost komplikovane.
|
17.12.16, 18:34 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Fatale,ty sis dneska sednul na kaktus?Nebo jsi spal v knihovne,ze jsi tak chytry?Socanske mysleni urcite nemam,nikdy jsem je nevolil.Ani komunisty,to jen tak na okraj,abys to zase nemusel ironizovat.Ale ty bys mel se svymi radikalnimi 'fuck off na vsechno' nazory zkusit prorazit do politiky,myslim si,ze kdyz si postavis volebni program na tom,ze si vezmes to nejlepsi ze svetovych statu tak,aby se vlastne nemuselo nic delat,tak mas v nasem state,kde vsichni slysi jen na sladke sliby vyhod,sanci uspet.Kritizovat je jednoduche,ale vymyslet funkcni koncepci,to uz neni tak jednoduche.Jen kritizovat,ironizovat,ignorovat,stezovat si na neprizen osudu,ano,to je ceska povaha.
|
17.12.16, 18:44 |
|
|
varok
|
Kluci z Paky píše: Aha,a jak se bude posuzovat horsi stav?To jako od pohledu?Padly tady 2 nazory a to ano a ne,ale myslim,ze tvuj navrh je opravdovy omyl. Né, myslel jsem u STK. Přece když někdo přijede na STK v autě typu leštěnka, vše bez chybičky, má ho řekněme 10 let, tak je vidět, že se o auto umí postarat. Když tam ale přijede někdo ve vraku, který sotva drží pohromadě, plno závad, nedej bože když jde za měsíc na opáčko, tak ten přece autu nevěnuje dost času. Takoví lidé třeba ať jezdí na STK každý rok, ale proč musí všichni?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.12.16, 20:18 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Kdyz ono by to nefungovalo,kazdy by se snazil dostat do kategorie lestenek,aby tam nemusel.Tohle by bylo moc komplikovane.V podstate je toto zohledneno alespon tim,ze nova auta jedou az po 4 letech.
|
17.12.16, 21:02 |
|
|
fatal
rejpal
|
Varoku, to je prostě blbost. Že má někdo leštěnku nemusí znamenat že se o to stará, mohl ji koupit nebo prostě jezdí jen v létě do kostela. Tohle prostě nelze takto rozhodovat. Buď všichni, nebo nikdo. Měnit termíny podle pocitů techniků fakt nelze, už tak jsou protokoly z STK dost o pocitech a náladách technika. Kluci z Paky píše: Fatale,ty sis dneska sednul na kaktus? Ne. Kluci z Paky píše: Socanske mysleni urcite nemam Jsem nepsal že ty máš socanské myšlení, ale že to cos napsal je socanské myšlení. Asi jsi napsal něco cos napsat nechtěl.
|
17.12.16, 21:04 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Ale tak vem to racionalne-pokud se o to auto staras,vymenis,co je potreba (treba klepajici az mlatici cepy),tak se neni ceho obavat.Navic jsi psal-a to je faktem-ze technicke zavady zpusobuji nehodu v malem procentu pripadu,tak by me zajimalo,kolik by to bylo,kdyby nebyla stk povinna.O neco vice,ale o kolik?Vis,ja mam porad pred ocima tchanovo clio,o kterem tvrdil,jak je v bajecnem stavu,jak jeste muze slouzit a pritom to bylo shnile na prach,ramena nemela v cem drzet atd.A takovych nesoudnych lidi je dost.
|
17.12.16, 21:13 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tak co se týče STK, už jsem párkrát "vyletěl" a to jsem tam rozhodně nepřijel s vrakem. Jak jsem již zmínil, je to hodně subjektivní. Vem to z druhé strany, pokud bychom neměli STK, tak pokud by ses o auto staral, nemusel by ses obávat, že by tě někdo popotahoval za odpovědnost v případě nějaké nehody vlivem selhání techniky. Taky motivace, ne? Klidně by mohla být STK dobrovolná. Motivovaná třeba levnějším povinným, pojišťovny by si už spočítaly zda se jim vyplatí motivovat řidiče. Asi se nedovíme, zda by bez STK bylo nehod v důsledku špatného stavu vozidla více, to by se STK musely zrušit na pět let či déle. Ten tchán je sice silný argument, ale zas uvažuj variantu bez STK, jezdil by dál až by mu někde upadlo rameno. Asi by se vysekal a příště by si na stav auta dal víc pozor. A nebo by udělal větší průser a měl by zaděláno na pokutu nebo basu. Každopádně bez celospolečenského důrazu na odpovědnost by to nešlo.
|
17.12.16, 23:23 |
|
|
varok
|
Co se poslední dobou dívám, tak nejvíce nehod způsobují naopak vozidla luxusní. Za druhé mladí sopli, kteří mají řidičák pár týdnů. Raději bych udělal něco podobného jako u motorek, že ti mladí nesmí jezdit v tak silných autech. Třeba 3 roky jezdit v nějakém menším autě, aby dostali praxi.
|
18.12.16, 08:44 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Tchan vozi i deti,ted uz cliem teda ne,sel pod lis.Pokud by byli lidi soudni a odpovedni,tak proc nezrusit stk.Jenze v nasi republice...Nektere veci me na stk taky stvou,jenze si to taky lidi udelali castecne sami.Ted narazim na cteni rj.Ted je to monstrozni blbost,jenze drive lidem svitilo abs,airbagy a stk prosli.Nechapu.S nefunkcnim sklonem svetel na Fa a Fe te vyhodili.Budiz,bude se cist rj,ale vyhodi te,kdyz je vyslovene trvala zavada.Vyhazovat za sporadickou je blbost.
|
18.12.16, 14:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|