ochcávky, seaty,feldy ???
| Autor |
Zpráva |
|
fatal
rejpal
|
Pohřební služba? 
|
| 13.11.09, 13:25 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
IceBear píše: Mno ono ani dneska Fordi dechty moc neumí. A s jejich prvníma CR dieselama to byla docela tragédie  Heh, no mali sme tu aj Mondeo 2,0 TDCi r.v.2004 (teda CR)...super výkon, super spotreba, po 235 000 km ( a to často jazda po diaľnici na plný kotol aj stovky kilometrov) motor no problem...počas tých 235 000 km odišiel altík a tiež pr. náprava bola už pri 235 000 km akási rozhrkaná...inak super...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 13.11.09, 13:35 |
|
 |
|
IceBear
|
fatal:
ferrari: ale správnej TDičkář ti řekne, že to Mondeo prostě pořád jezdí o dva litry na 100 víc, než jeho PD při stejným zátahu  (ono záleží na tom, co k tomu Mondeu máš na srovnání.. ale jestli jsou to francouzský HDI, tak to má snad polovina automobilek)
já jezdil hlavně Fordy benzíny, dechty ve Fordu nikdo z okolí nemá, takže to info mám z "druhé ruky"
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
Naposledy upravil IceBear dne 13.11.09, 16:32, celkově upraveno 1
|
| 13.11.09, 16:15 |
|
 |
|
sharpers
|
no, skončete debatu o TDIčkách, já řekl že dehet nechcu  chtěl bych benzíňák kvůli přestavby na lpg
Jinak co třeba takové hondy ? Brácha ma accord, 98, 1.8vti, najeto 260tis km, při 200tis GO motoru, spiše teda novy motor jinak pry prakticky bez zavad....ale zase spotřeba 10l průměrná...to mě moc neláká
Focusy se mi líbí, jak kombi, tak hatch, sedan je omyl, to se pan designér blbě vyspal ( nebo vysral už nevím) , celkem na focusy slyšim chvalu, že to je pohodlné a spolehlivé...
ale plati asi u všeho zminěneho....když člověk kupuje ojete auto, tak to auto bude většinou takove jako byl předchozí majitel....i octavia s 200tis muže byt v super stavu když byla garažovana, majitel auto mazlil, pravidelně servisoval a když se něco posralo tak tam daval origo díly a ne čínský zmetky.....z toho vyplyva, že určitě budu chtít auto se serviskou, u těch aut nad 100tis to není zas nějaka vyjimka, servisku tam má aut celkem dost
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
| 13.11.09, 16:26 |
|
 |
|
IceBear
|
Souhlas, Focusy sedany ujdou až ty poslední modely a dehet je vopruz (kromě služebáku)
o Hondách jsem pouze slyšel takové to obvyklé, že s nima začíná zábava až nad 4000 ot. a díky tomu se musejí krátit intervaly výměny olejů, aby vydržely (něco jako Alfy a Lancie). Jedinou zkušenost mám s Hondou Legend, 3,5l benzín, AWD, automat se sekvenčkou (pod volantem) fkůži, docela ujde. Ale ten se ti asi líbit nebude (bo automaty jsou naprd  ).
Auto Emocion
|
| 13.11.09, 16:42 |
|
 |
|
ferrari
|
IceBear píše: fatal:  ferrari: ale správnej TDičkář ti řekne, že to Mondeo prostě pořád jezdí o dva litry na 100 víc, než jeho PD při stejným zátahu  (ono záleží na tom, co k tomu Mondeu máš na srovnání.. ale jestli jsou to francouzský HDI, tak to má snad polovina automobilek) já jezdil hlavně Fordy benzíny, dechty ve Fordu nikdo z okolí nemá, takže to info mám z "druhé ruky"
Posledný príspevok k OT - pozor, to Mondeo má 300 Nm a dokonca tuším 330 Nm v Overboost...Passata 1,9 TDi to kedykoľvek sundá...spotreba priemer 5,3 l/100, čo kamarát na Passate r.v.02 96 kW nikdy nedosiahol...a ešte raz - Passat nestíhal to Mondeo...ako už porovnávať to s Octou II 1,9 TDi bol nonsens, to bolo ako porovnávať Corsu 1,2 ECO 33kW s Feldou 1,6...v tomto prípade tú Feldu 1,6 predstavovalo samozrejme Mondeo...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 13.11.09, 18:44 |
|
 |
|
IceBear
|
ferrari: OK, diq  , zase jsem o něco bohatší o info o dieselových Fordech
Auto Emocion
|
| 13.11.09, 19:42 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="IceBear"]Sharpesrs: Focus, Nissan Almera (Primera), pak bych ještě zkusil lovit ve vodách, které nemám prověřené - Mazda, Volvo, u Francouzů bych asi byl dost opatrný (ale myslím, že i tu se dá něco sehnat).. Konkrétní vozy ti ale asi nenajdu, to zabírá dost času. Dej si s tím vybíráním na čas, třeba se ti povede ulovit nějakou l
co píšeš na výběr tak raději ochcávka, třeba volvo S60 vyrobené v belgili s ND problém všechno nepasuje musíš změřit objednat a ceny  hodně vysoko, a pořád se něco sere, táhla řízení, alarm, kody, zrcátko,bzdy, rozvody, klimoška, odřený pravý bok asi 150.000, pojištovna se z některých prac vymotala, praklo čelní sklo,
kurna tolik peněz ani za rok nevydělám
volvo zakoupeno z volvo servisu pravidelný servis vše OK  snad jediný přínos že jsem si vyhříval prdel jak jsem jel na bowling koule mi lítali po rýnách  miloš
|
| 13.11.09, 20:19 |
|
 |
|
IceBear
|
To z té Belgie vypadá jako po totálce..
Auto Emocion
|
| 13.11.09, 20:36 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
já řikám forda nebrat, když se nesere, dobrý, když se sere, platíš a nejezdíš
francouz: strejc má 206SW od novoty, najeto asi 53 tisíc a na 40 tisících to auto prostně najednou přestlao svítit, nešla žádná elektrika, ale jel. Odpojit a zapojit baterku a zase to najednou jelo...na garančce mu zjistili nějaký vadný čidlo teploty...kámošoj nechali rodiče 1,4 ksaru, takovou tu starší...kvůli zoxidovanýmu kontaktu na motorku stěračů to drželo vysokej volnoběh, ráno nechytalo a chcípalo na křižovatkách, samo stíralo, nebo zase nestíralo  ...na 1,8mičce pořád řešíme prasklej vejfuk....
kámoš měl 1,8TDDi /nebo tak něco/ Focuse, ve fordu 40 tisíc oprava, pak sehnal nějakýho chlápka u čáslavy, oprava 6 tisíc a to s tim měl najeto 30km...ale zase prej to jelo jak píchlí prase (9 litrů nafty) ale od nás do HK kopec nekopec 180 pořád prej:)
tetka měla focuse (ještě myslim maj) a 3x jí to chcíplo v praze, nemohla to natočit, párkrát jí to nechalo i na rychlostce Hradec-Pardubice...
stačí ne?
edit: jo a ještě mě soused vyprávěl něco o známym, kterej koupil focuse 1,6 benzín myslim, "něco se mu stalo ve válci a oprava 100 000"
 , tak si to klidně kup, ale brečels, co tě stojí felda a kolik tě asi bude stát ten ford?
jinak fotky našeho transita (r.v. 2000, 121 tis km najeto-oprava stála nějakejch 30-40 tis) - koupenej od novoty!
http://ondras83.rajce.idnes.cz/transit/
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 14.11.09, 19:30 |
|
 |
|
sharpers
|
nj, ale kolik lidí mají fordy a problemy s nima nemaj že  ono to tak je vždy, třeba hodně lidi piše jak ačka šidi, koli kaut je ošizenýchj a tak, jenže když si k tomu vemeš kolik jich celkově prodaj.....
ondro, zajímalo by mě co ty bys vlastně z novějších aut bral...cokoliv se tě člověk zeptá tak bys nebral 
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
|
| 15.11.09, 01:45 |
|
 |
|
paži
|
překlad ondrovejch příspěvků je asi takovejhle: Všude najdu problém, všechno je nahovno, když už né feldu, tak určitě oktávku, páč je to přece škodovka..díly a tak..
né sory, ale vím že tě tyhle témata vždycky vytočí  (stejně jako mě;) )
|
| 15.11.09, 04:42 |
|
 |
|
sharpers
|
když tě takove temama točí, tak sem neloz, nikdo tě nenutí, já se jen ptám....hodně lidí tady má v rodině i jine auta než škodovky, někteří sou mechanici, někteří ví něco aspoň od známých apod ....a já se dívám po autu které bych si koupil, jde mi o spolehlivost tak se ptám co a jak , prostě sem řekl že pokud budu brát hotově tak vemu málo jetou feldu v super stavu, natož miněkdo napíše že zbytečný peníze, takvoou nekoupíš, takove sou bourane, kup nějakou kolem 30ti, na vzhled nedívej, a nedokáže tento člověk pochopit že chci mít i trochu pěkný auto ...tak se zeptám co lepšího, tak pár lidí napíše s čím mají dobré zkušenosti natož napíše ondra nebo někdo jiný že takové auta sou sračky , kup si feldu  ale tak možná se tu někdy dočkám dobrých rad, zatím dobře vychází ten ford focus....
|
| 15.11.09, 10:57 |
|
 |
|
ferrari
|
Tak ja sa o autá zaujímam a musím povedať, že mám z okolia 2 negatívne podnety:
1. Octa I 1,6 55kW - kazilo sa všetko doradu, bol to vyslovene nevydarený kus...podotýkam, auto kupované nové v SR...práve majiteľ tohto auta si pochvaľoval služobný Focus - autá sa nedali porovnať vo výkonoch, spotrebe, spoľahlivosti...proste v ničom...
2. Peugeot 207 1,4 - rovnako, auto kupované nové, počas 3 mesiacov od kúpy 2x v servise, museli dať náhradné auto...niečo s elektrikou, neviem presne čo...
Iná vec sú nedotiahnuté záležitosti, ako napr. ložiská predných kolies na Fabke I, čo vydržia 30 000 km...podobne čapy pr. nápravy na peugeote 407 - vydržali 40 000 km a nanešťastie to už bolo po záruke a stálo 10 000 Skk...to je ale iná vec a síce, že nekupovať novinky, ale radšej až po nejakých 2 rokoch výroby...
Ešte mi nedá k tým Focusom - mám skúsenosti s 3 ks, z toho 2 ks 1,6 B a 1ks 1,8 asi to TDDi (neviem, ale r.v98-99) a vrcholovatá spokojnosť, iba ten diesel klopoce, a papá viac, ako by sa na diesel patrilo (tak na úrovni benzínu). A všetky tieto 3 Focusy poznám dlhodobejšie...aj to Mondeo...
Ale iste, je to aj vec náhody...nie každé auto je vydarené...
|
| 15.11.09, 11:14 |
|
 |
|
sharpers
|
focusy se mi líbí, slyším o nich dobré věci, zkusím si o nich ještě počíst na netu....
btw máte někdo zkušenosti s Mitsubishi ? četl jsem že sou spolehlivé, teda když sou po pečlivém majiteli, díly sice nejsou drahé ale opravy sou trochu složité. Třeba takový galant je strašně pohodlný ale má prý ve předu strašnou změt stabilizátorů a podobně  právě Galant se mi líbí, hodně jich jde sehnat na LPG
|
| 15.11.09, 12:28 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|