Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 13:16

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 112 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
 CB vysilacky v aute? 

Mate CB?
Mam v aute (doma) 18%  18%  [ 9 ]
Mel jsem, ale uz to nepouzivam 14%  14%  [ 7 ]
Nemam ale zajima mne to 33%  33%  [ 16 ]
Nevim co to je 14%  14%  [ 7 ]
Nemam, nemel jsem a neplanuju 20%  20%  [ 10 ]
Celkem hlasů : 49

CB vysilacky v aute? 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: CB vysilacky v aute?
zatím jsem vymyslel Danitu 440. Chvíli jsem uvažoval o ručce, něco jako elix atd, ale to jsem zavrhl s tím že to bude velký jako kráva abych to někde nosil + slabej dosah - vzhledem k tomu, že vevnitř v té faradayové kleci je stejně naprd signál (odzkoušeno na HYT 610 co vozím v autě po kopcich - sice jiný pásmo ale to myslím na problému moc nemění).
Jinak pevné anténě se nebráním, ale nevím jak by to pak bylo s protiváhou, doprostředka střechy díru, to je pro mě nemyslitelný. A když to dám někam na bok, začátek/konec střechy, tak bude horší příjem. O lak na střeše se nebojím, stejně stojí za pendrek. Jedinej průser je havárie/prudký brždění, to by z antény mohl byt slušnej projektil...
Viděl jsem anténu 3v1 stejnýho tvaru jako mám na feldě - CB/mobil/rádio - ale stejně mám anténu vzadu na konci střechy, takže problém s protiváhou trvá. Jak moc velkej vliv na příjem to bude mít?
Taky jsem uvažoval o anténě přidělané k zahrádce, ale zvýšená spotřeba, aerodynamickej hluk a snadná ukradnutelnost (stávám na parkovišti před barákem) tohle řešení diskvalifikuje...

26.8.12, 20:45
Pspvek Reklama

Pan Kapitán

Antena na konci strechy neni problem, taky to tak mam. Mas pak vetsi zisk dopredu (tzn. tam kam jedes), coz neni tak uplne spatny pro dopravni info.

Tu antenu 3v1 ani zadarmo. Je to nahrazka.
Rozumnejsi je pouzit odbocku na radio a nejrozumnejsi je si do radia zapichnout drat jako antenu a nekam schovat. Kdysi jsme meli uprostred predniho skla tenkou pruhlednou izolepou nalepenej jeden vlas z kabelu, ale to bylo dost divny, okno vypadalo jako praskly. Tedka ma na ferovku kus kabelu povesenej na zrcatku, zadny srani s tim.

Edit: A najdi si nekde President Indiana, at vis jak to vypada. Nema na rozdil od jinych totiz dole civku.

Cvokárium: Youtube Instagram

26.8.12, 21:20
Profil ICQ YIM

Diky za info s tou protiváhou. Indiana není špatná ale tak na 120, na feldu mi přijde moc dlouhá a chromovaná...vzhledem k tomu, že mám výšku střechy 142cm tak by možná byla vhodnější nějaká 90cm abych neměl konec antény nad 2,5m - obchodní centra atd.
Takže to asi vypadá že provedu dislokaci antény rádia dopředu (jako starší feldy a všechny favority) a dozadu přijde sirio omega nebo něco takovýho... aby to nebylo zas až tak nápadný...

26.8.12, 21:55
Pan Kapitán

Indiana ma lehkou laminatovou konstrukci (a ne tvrdej a tezkej drat, jako ty ostatni) a za tu dobu, co s ni v obchodakach drbu stropy jsem jeste ani nesundal tu plastovou cepicku na konci. Pokud bys ji ovsem ubrousil tak se ti rozladi. Jestli je na Feldu moc chromovana, to nevim, ale je fakt, ze ta patice vypada velmi klasicky a leckdo si to plete s dobovou antenou na radio, coz se mi hodi.

Jestli mas klasickou feldi antenu na radio, tak ji dopredu nedavej, vypada to hnusne. Jina antena se ti zase chova jako dalsi antenni clen k CB antene a muze ti kazit parametry. Lepsi je sehnat na radio nejakou nalepovaci na sklo, nebo dat k CB antene FM odbocku.

26.8.12, 22:13
Profil ICQ YIM

ok, tim lip pro me, o diru min do strechy. Odbocka vypada jako nejelegantnejsi reseni. Da se nekde koupit (strejda google nic) nebo si normalne udelam na koaxu odbocku k autoradiu? To mi pak ovlivni delku toho koaxu, coz ma vlic na prijem ne? Google o tom mlci nebo blbe hledam...

26.8.12, 22:23

jo, tahle je dobrá, kdysi jsem ji měl na škodě 100.
celkem nenápadná, když se sundá zářič, tak zůstane jen malý "kloub", pod tapicerunkem taky plochá ...
mě se líbí new alaska, ale nemá kloub a nechávat to na autě je risk :roll:

27.8.12, 05:38
Pan Kapitán

Rozbocovac: http://www.vysilacky.com/630-rozbocovac ... vac-dx-27/

John Simple: To je fakt, Indiana je pod tapecy jedna z nejplossich, vetsina ostatni anten se pod tapecy nevejde a dela tam bouli.

27.8.12, 07:10
Profil ICQ YIM

no zvažuji něco napevno, od magnetky už mám dost podřenou střechu :roll:
ale to pak asi jedině do kastle k přednímu sklu, vyhodím anténu na rádio a dám CB :roll:

Obrázek

27.8.12, 08:33

Tak jsem dal na (snad) dobré rady odborníků a zítra asi objednám toto:
Citace:
President TEDDY ASC
Anténní rozbočovač DX 27
President INDIANA
CS 558 (HPII) / TTI 22S repro Přídavný reproduktor pro radiostanice CB

Tak a teď do mě s kritikou, než to objednám :)
sice mi tam chybí RF Gain a scan, ale myslím, že na silnici stejně nebude čas si s tím hrát...a ASC od presidentu to myslím bohatě vynahradí :)

12.9.12, 19:33
Pan Kapitán

RF Gain neni velkej problem, je to potreba spis na zakladnovku. Scan... no obcas bych ho v aute nechal bezet, kdyz se nudim, ale nemam ho a nejak to neni kriticky.

K volbe anteny nemam namitek. Mam ji uz na druhym aute. Jinak pridavnej reprak neni spatna vec, osobne jsem mel ke stanici napojenej mike s vestavenym reprakem a bylo to dobry, dal se strcit k uchu, kdyz bylo treba.

12.9.12, 19:36
Profil ICQ YIM

No on ten scan je pro me spis stejne na hrani :) v praxi budu furt viset na 10 a pokud se nekam pojede tak cuknem s kolonou na jinej kanal...takze na funkci rostlinare to snad nebude mit vliv :)
Btw ta indiana se me zacala celkem libit, hlavne nema krouzky takze nemusim nikoho shanet s SWR metrem :)
Snad ji pri nejak offroad vlozce nezlomim :)
Pak dam vedet, jak to cely funguje, tento tyden do Divak uz to asi nestihnu, ale dalsi vikend se jede Rallye Jeseniky, tak uvidim jak to bude chodit :)

12.9.12, 21:00

Tak to mám doma, poslední dotaz na Vikyho a Johna, jak je to s anténou? Indiana nemá kroužky, jak to je s PSW - ladí se to délkou koaxu k vysílačce, nebo mám prostě PL naletovat na konec? Mám v plánu tam mít rozbočovač na rádio, mám PSW měřit před nebo až za rozbočovačem (úplně na "konci")?
Sem kdesi vyčetl poučky o rychlosti šíření vln a ladění PSW pomocí délky koaxu tak zkoumám co a jak než to rovnou zničím :D

19.9.12, 18:15
Pan Kapitán

Ja akorat SWR zkontroluju po montazi, stejne se s nim neda nic delat. Dylku kabelu bych radsi zachoval jak je. Pokud je SWR do 1.4, tak je to OK. Indiana neni zadnej zazrak na DX. Mimochodem.... mela by jit upilovat na konci pod klobouckem, ale nikdy jsem to nedelal.

(Jeste slovnikova poznamka: SWR - Static Wave Ratio je anglicky a PSV - Pomer Stojatych Vln je cesky, psat PSW je picovina.)

19.9.12, 19:54
Profil ICQ YIM

změř délku kabelu, měla by mít násobek vlny, tj. nějakých 3,7m a nějaké drobné.
když má více, dá se to zkracovat, ovšem záleží, jak máš kabel vedený ve vozidle.
každopádně PSV měřit, až to budeš mít celé ustavené

20.9.12, 05:08

Stejně se to nedá ladit, tak co.

20.9.12, 08:23
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 112 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další