Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 19:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 Dotaz na rizika rychlé jízdy u škodovky 120 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Speedy125 píše:
ferrari píše:
Speedy125 píše:
Mne to dalo s motorom 120LS, karburatorom SEDR 130 a 5 qvaltom na suchych poloosach s trvalym prevodom 3,9 na rovnej dialnici a za bezvetria presne 185 km/h. Merane to bolo ked vedla mna isiel kamarad na BMW 318 tds. Mozno by to dalo este viacej ale uz som sa zacinal dost bat lebo to hucalo jak blbe a uz aj pri sebamensom hrbole to dost hadzalo. Bolo to prvy a posledny krat co skodovecka dostala takto zabrat. Odvtedy viac ako 120 km/h nesla. Treba si hlavne uvedomit ze skodovka nie je na taku rychlost stavana a nikto nemoze vediet co sa mu pri takej rychlosti posere.

No, to by potom moja 125ka mohla ísť aj 200 km/h...a to bolo čo za BMW 318 tds? Asi obaja s koliečkami z fúrika...

:D :D :D Tak tomuto sa hovori cista zavist (typicky Slovak). Ked neveris tak never, je to tvoja vec... Mimochodom, skodovku ktora isla 200 km/h som uz videl tak by som sa na tvojom mieste tomu tolko necudoval a ten bavorak bol uplna seriovka ktora nema problem ist 190. Takze tak... :P

Prepáč, som sa tu presne správal ako tí, čo ich kritizujem na Audio sekcii :cry:
Ale áno, je v tom trochu závisti (lebo ja mám maximálky na rovine - Š110LS-135km/h a to šľapala super, dvojka v poho do 90km/h, trojka do 130km/h; potom otcova Š120-140 km/h a moja Š125 s Favo motorom - 155km/h), ale aj mi to príde vysoko nepravdepodobné - jedine by som tomu uveril, keby tá diaľnica mala sklon - niekedy je to okom nepostrehnuteľné...reálne by to bolo okolo 170 km/h,

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

23.12.08, 20:29
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Šemik píše:
No, ono 105ka se 4q a maticovým řízením není zrovna ideální závodní náčiní :shock:

Když byla Pastelka ještě 5q kyvka 4.22 s motorem 135 tak i při maximální rychlosti jakou jsem s tím dosáhl (155kmph dle GPS) jsem nepociťoval nijak výrazné sklony auta být neovladatelné, jelo se mi dobře. Motor byl na 5ku v necelých 5000rpm, takže hluk byl vyšší, ale nepřišlo mi to nijak úděsné (Bukajovo vytlumení má něco do sebe :P )

Je to jen o autu - 105ka se 4q a maticovým řízením se opravdu pro dálnici a vysoké rychlosti nehodí, ale s 5q a hřebenem to podle mě nepředstavuje jak z hlediska bezpečnosti tak ovladatelnosti významější problém :) (Když je tedy ten motor schopen autu takovou rychlost udělit :lol: )

Huh, čo je to "Bukajove vytlmenie"? Poprosil by som o podrobnosti, ak to nie je chránene copyrightom :lol: ďakujem

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

23.12.08, 21:39
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7