Autor |
Zpráva |
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
ani bych nerekl, no každopadáně jsme dokázali že rozdíl tam je to cca 1/3 času navíc, takže dost OT
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
19.3.09, 20:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
Zkusíme to spočítat, jo: (a počítejte se mnou, ať to můžeme opravit nebo vylepšit, když už tady řešíme ptákoviny )
při padesáti to těžko spočítáme, to bysme museli přepočítávat ještě nějak hnací sílu motoru apod, a to nevim jak, ale mohlo by to dít spočítat na stovku, jo
výrobce udává pohotovostní hmotnost auta 1040 kg a zrychlení z nuly na sto za 16,8. Já nevím při jakým zatížení to udávají, řekněmě, že to zrychlení platí pro pohotovostní hmotnost plus šofér vážící 75kg. To není důležíté.
100km/h je 27,78 m/s
platí, že v=v0-at, z toho a=(v-v0)/t
v je ryhclost okamzita, v0 je rychlost pocatecni, a je zrychleni a t je cas
potom a=(27,78-0)/16,8 = 1,65 m za sekundu na druhou
newton nám říká, že :
F=ma
z toho
F=(1050+75).1,65
Potřebná síla je 1865,25 N
a ted pridáme tři metráky, necháme sílu, poněvadž motor lepší nemáme a zkusíme spočítat zrychlení:
a=F/m = 1865,25/1425 = 1,31 metru za sekundu na druhou
zkusim z toho spocitat čas pro zrychlení z nuly na stovku zase ze vztahu v=v0-at
z toho t=(v-v0)/a= (27,78-0)/1,31 = 21,21 s
Jestli jsem neudělal pri výpočtu chybu, tak je to 4,41 s rozdíl. , což dělá cca 26% nahoru.
A ted by se muselo zapocítat i to, ze pri zatízení se zmení náklon karoserie, tedy i aerodynamicky odpor, taky se vice zatizi pneumatiky a zmeni se jejich valivy odpor a já nevím co vsecko jeste je potreba zapocitat... ale orientacne to neco snad ukazuje, a jestli ne, tak jak uz nevim,
|
19.3.09, 20:32 |
|
|
Dawid130
|
Jim píše: ani bych nerekl, no každopadáně jsme dokázali že rozdíl tam je to cca 1/3 času navíc, takže dost OT
My jsme nedokázali nic.
|
19.3.09, 20:33 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
božeeeeeeee čili fyzikální zákony neplatí?
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
|
19.3.09, 20:36 |
|
|
Dawid130
|
1. jsi nejsi jistej výpočtem.
|
19.3.09, 20:39 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
|
19.3.09, 20:43 |
|
|
Dawid130
|
zklamali jste mě oba.
|
19.3.09, 20:49 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
čím, že jsme ti na 2 nezávislých vzorcích dokázali, že máme pravdu?
to je proboha takovej problém uznat, že jsem se mýlil?
|
19.3.09, 20:52 |
|
|
Dawid130
|
A právě proto že jste dokázali že musíte mít pravdu. Vůbec jste si nedokázali říct dobře, je to pro něj nepodstatný jestli se rozjede za 15 nebo 19 vteřin. Nekde je cejtit to že druhému musíte vnutit nebo ho alespoň částečně přesvedčit o tom že máte pravdu. Já mám svůj nazor na věc ty máš svůj nazor na věc dobře můžeme se o něm obostraně pobavit ale ne jednostraně. Já jsem na začátku jenom řekl že to nepozoruji, nikde jsem netvrdil že to není tak jak vy řikáte, jen jsem řekl že to nepozorojuji.
|
19.3.09, 20:57 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
dobře fyzikálně to tak je, ty to nepozoruješ, nechápu ale respektuji tvůj názor
doufám že, až ti někdo např jednou dá místo 19 tis ,15 tis, že to pozorovat budeš
|
19.3.09, 21:05 |
|
|
Dawid130
|
Jim píše: dobře fyzikálně to tak je, ty to nepozoruješ, nechápu ale respektuji tvůj názor doufám že, až ti někdo např jednou dá místo 19 tis ,15 tis, že to pozorovat budeš
Co na tom nechápeš? Ale už se o tom nebavme.Je to bezvýznamná diskuze. Hmotná věc je něco jiného.
|
19.3.09, 21:08 |
|
|
NOVON
|
4 vteřiny je někdy sakra hodně..Třebas když se proti tobě najednou vyřítí rozjetý kamion..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
19.3.09, 23:01 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
připadá mě to trochu jako audio sekce
tak ty chceš číslo, a když ho horko těžko vypotím, tak se ti to zase nelíbí, já nevím co teda chceš
začali jsme u vstřikování, přešli přes kastování až ktradiční žabomyší válce o htp, potom řešili fyziku, a nakonec mě vnucuješ, že tě o tom všem ještě přesvědčuju, já jsem vysvětloval svoje tvrzení a pozorování, podložil jsem ho zatím nezpochybněným výpočtem, že to nechceš přijmout, to je tvoje věc, pociťuj si co chceš, já ti k tomu gratuluju, to bych taky chtěl, a když jako důkaz nepostačuje ani newtonouv zákon, tak je ode mně asi tak vše k danému problému, snad jen, že by to stálo za dopis do vw group, protože by mohli začít montovat htp i do touarega, protože tomu motoru je jedno, kolik kilogramů tahá... no dál k tomu není co dodat - co bych uvítal, kdyby někdo zkontroloval ten výpočet
|
19.3.09, 23:48 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Mě jako 3. osobě který si to tu přečetla zase přijde že třeba Dawid nepopřel to co tvrdí Jim s Vítem, očividně je to podle jeho slov klidnej jezdec, takže to možná myslel tak jak to ve skutečnosti je...(kdyžtak se omluvám pokud ne), i na slabym motoru neni znát přibývající zátěž pokud se akceleruje hodně pozvola. U transita 70kw poznám když vyložim 80 kilovou krabici, v případě že pojedu svižněji a budu akcelerovat rychle, ale zároven když budu mít ve 105 o 2 lidi navíc a pojedu pianko a lechtačka tak tu zátěž nebudu moc pociťovat jelikož pojedu tak pozvolna že se to ani neprojeví, jakmile ale začnu chtít ject svižněji už se jí bude chtít o dost méně něž kdybych jel sám
Prostě mám takovej pocit jako by jste to všichni mysleli tak něják podobně ale stejně se přete
|
20.3.09, 02:53 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Asi tak...ale někteří lidé zde na foru na to nají talent od přírody se nonverbálně nepochopit.
Mě taky někdo nechápe i když to vim naprosto jasně ale nedokáži to podat.
Zažívám to dnes a denně na i icq bohužel. Komunikace se degraduje jak s člověkem aspoň nehovoříte telefonem. Ideál je koukat se mu do očí, to se domluvíte na všem, a když ne, tak je Vám z obličeje a pohybů jasné co si myslí zhruba.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
20.3.09, 10:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|