Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 16:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Preprava kol 
Autor Zpráva

Příspěvek Preprava kol
Jelikoz se blizi leto, rozhoupal jsem se a koupil si na auto stresni nosice a pro sebe jizdni kolo. Takze ted mi zbyva koupit si nosic na kolo a protoze s tim nemam zadne zkusenosti chtel bych hodit do fora jestli nekdo ano prip jaky by doporucil. Zatim mam vyhlednute toto http://www.sportobchod.cz/2x-stresni-no ... de-530.htm
tak jestli o tom neco vite (dobre i spatne hlasky) pripadne doporucte jiny. Thx. :roll:

17.6.08, 21:31
Pspvek Reklama

Voditelj brodice

Příspěvek 
myslim si ze tam nie je moc co pokazit, kup hocijaky podla mna ;)
my mame ani neviem aky ale tie stresne sa lisia akurat tym ze maju alebo nemaju zamok alebo su na iny pocet bicyklov

17.6.08, 21:38
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Na feldu máme taky, myslím že dokonce lze uzamknout, ty nosiče jsou v podstatě všechny stejný, jen si kup nějaký krátký pevný gumicuky, protože na to uchycení ráfků jsou většinou od výroby gumové pásky a většinou moc dlouho nevydržej.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

17.6.08, 21:41

Příspěvek 
deekay píše:
myslim si ze tam nie je moc co pokazit, kup hocijaky podla mna ;)
my mame ani neviem aky ale tie stresne sa lisia akurat tym ze maju alebo nemaju zamok alebo su na iny pocet bicyklov

Prave ze to resit musim :D Videl jsem v supermarketu nejake Filston (?) asi za 300 a take jsem videl auto na kterem kolo "vlalo" a nic bych nedal za to ze je mezitim spojitost a ze chlapikovi nekde na dalnici odletelo... Jedine co vim je ze chci zamky abych mohl nechat auto na chvili bez dozoru a zajit si treba nakoupit...

17.6.08, 21:54
Voditelj brodice

Příspěvek 
thule su kvalitne, tym urcite nic nepokazis
nas stal nejak 800sk a bez problemov, akurat nema zamok ,ale ze by sa ma snazil neiekdy ten bike predbehnut sa mi nastastie este nestalo :D

17.6.08, 21:57
Pan Kapitán

Příspěvek 
Nektery maji omezenou rychlost na 80km/h a na dalnici ti kolo muze skutecne uletet. Na tomhle bych nesetril. Osobne povazuju za rozumnejsi mit zadni nosic. Aspon nebudes mit riditka olepeny od much. :-)

Cvokárium: Youtube Instagram

17.6.08, 22:00
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Já myslím že zas nějaké velké rozdíly v těch nosičích nejsou. Filson bych si sice nekoupil, ale co je aspoň trochu značka, myslím že bez problémů. Jinak ty gumové pásky jak tady někdo zmiňuje, mám normálně tkané ze silonu a už 10 let nejeví známky opotřebení. Zámek je celkem dobrá věc, ale pokud máš zámek na kolo, tak je trochu zbytečný. Největší problém těch nosičů bych viděl v omezné rychlosti na 80km/h a zatížení střechy (Fávo 50kg, jeli jsme se 4 koly - až 100kg - nemáme kola žádná tintítka, až do Piešťan a nic se nestalo) samozřejmě taky musíš dávat pozor na nízké větve a myší díry. Umístit nosič na střechu, no to je hotový porod, připnout do něj kola už není pro pořádného chlapa nic strašného.

Možná by stálo za to poohlédnout se po těch zadních nosičích. Prakticky smazávají všechny nevýhody těch střešních.

17.6.08, 22:41

Příspěvek 
pokud máš tažný, šel bych spíš do zadního...nevím ale jak se pohybujou ceny...co se ale týče uživatelskýho komfortu, sou někde jinde... :wink:

18.6.08, 00:08

Příspěvek Preprava kol
Pokud máš tažné jdi do nosič kol na tažné Wjenzek MEDA 2, lze zakoupit i adaptér na třetí kolo.
http://www.profi-kola.cz/nosice-kol/nos ... eda-2.html
Mám jej už druhý rok a maximálni spokojenost a cena je myslím celkem rozumná. Nemáš tam omezení rychlosti a spotřebu ti to taky nezvyšuje, nyvýhoda je že musíš přešroubovavat značku.

18.6.08, 05:45
Profil Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
Ten střešní znám, akorát u úchytu trubky rámu má velké "kolečko" na utažení šroubu. Zatím s tím nejsou žádné problémy, nad 90 se s tím ale nejezdí. :wink: Jo a je třeba dávat bacha na vjíždění do garáže, někdo takhle prý udělal totálku auta... :roll:

18.6.08, 07:22

Příspěvek 
100kg 4 kola :shock: Moje má 16 a i to si myslím, že je dost...
Jinak já mám příčníky Neumann a na nich nějaký obyč nosiče, asi Hakr, za cca 300, místo řemínků používám pásky od klipsen a když se chystám na dálnici, převážu to gumicukem, aby se to svíralo k sobě a nemělo snahu to vyskočit z úchytu. 120 kmph, bez problémů.

Obrázek

Jo a nevýhoda u nosiču na kouli je hlavně, že se pak nedá lízt do kufru a není vidět SPZ a světla, i když teda jsou i takový, co jsou odklápěcí i se světalnou rampou, ale zase nejsou nejlacinější. Moje zahrádka mě vyšla na 600 :) za 300 s jedním nosičem příčníky a za další 300 druhej nosič.

18.6.08, 07:27
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér: tak jak píšeš. Řemínky taky používáme a svazujeme je vždy. Jezdíme na kola každý rok a drží to i ve 160 :-)) Pak si kamarádi koupili držáky od Thule (bo jak se to jmenuje) a to je luxus, kolo se ani nehne, ale na střechu se dají jen 3 kola (ale ta cena). Většinou to je tak, že nás jede 5, tak 2 kola jsou na střeše, 3 v autě

18.6.08, 07:39
rejpal

Příspěvek 
A kdo je navíc, dostane lano. 8)

18.6.08, 07:42

Příspěvek 
Tak já tam nikdy víc než 3 kola taky neměl, neni to rodinný auto :)

18.6.08, 07:49
Profil ICQ

Příspěvek Re: Preprava kol
mb1 píše:
Pokud máš tažné jdi do nosič kol na tažné Wjenzek MEDA 2, lze zakoupit i adaptér na třetí kolo.
http://www.profi-kola.cz/nosice-kol/nos ... eda-2.html
Mám jej už druhý rok a maximálni spokojenost a cena je myslím celkem rozumná. Nemáš tam omezení rychlosti a spotřebu ti to taky nezvyšuje, nyvýhoda je že musíš přešroubovavat značku.

Taky přemýšlím o nosiči na tažný, nevím jestli to nebude na formana do zadu moc těžký, aby neseděl až na výfuku. S tou značkou je to blbý. Někde jsem četl nechat si udělat značku jako samolepku, těžko říct co na to cajti.

18.6.08, 07:51
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další