Fávo 136L 1990 pár dotazů.. :)
Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Fávo 136L 1990 pár dotazů.. :)
Takže vzhledem k tomu že se pomalu, ale jistě stávám udržovatel aut mých spolužáků, číhá na mě teď jeden favorit Ale potřeboval bych s ním lehce poradit
1) osvětlení SPZ - jak se vyndavá? Nějak vyloupnout? Je v něm nutno vyměnit žárovky.
2) přístrojovka - má zezadu "čitelný" tišťák? Budu potřebovat najít klíčkem spínaný plus.
3) Karburátor - nějak to žere, co a jak se na něm seřizuje?
4) Kontakty 5tých dveří - koukal jsem že je jich tam osm, k čemu jsou? 5 jsem dokázal přiřadit k funkcím, ale ty 3 zbývající mi jsou záhadou Nemá to jak centrál, tak ani stěrač. V zadních dveří jsou elektricky jen ta světla a vyhřívané okno.
Dík za odpovědi, určitě si ještě vzpomenu na jiné věci
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.6.08, 14:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
osvětlení spz je jednoduchý, jen posuneš to sklíčko aby se packy na sklíčku překryly s výřezy v tom plastu co jej dží. Pak sklíčko vypadne ven. Pro to posunutí je potřeba třeba šroubovákem stisknout packu na streně co je od tebe dál, když se k tomu autu zezadu postavíš. Mrkneš a vidíš.
spínaný plus se musí najít i jinde, ale myslím, že na tišťáku něco uvidíš, minimálně na něm je několik svorkovnic.
karbec neumím
kontakty - mlhovky, couvačky, spz, výhřev - jedna strana, obyč. verze L má jen 4 vlevo, druhá strana kontaktů se využívala ve verzi LS jinak tam patří plastová záslepka, využití na stěrač, vede toho tam dost - 3 dráty podle schématu. , 4. kontakt nevyužitý.
Naposledy upravil Vít dne 5.6.08, 14:50, celkově upraveno 1
|
5.6.08, 14:48 |
|
|
barton
|
1- ano,vyloupnout
2-tišták tam je ,ale teď nevim odkud je čitelný-přinejhoršim to rozebereš,když vyndáš tu přístrojovku ven,tak se toho už nezalekneš
3-pokud sytič maká v pořádku,tak jen to samý co u 120,jen otáčky se dělaj otevřením klapky (šroub u pravého kola jakoby od topení) ,bohatost je taky u pravého kola,chce to foto,někde tu i je
4-8 kontaktů? to je nějak moc..kontakty nalevo (za řidičem) jsou na světla(zpátečky,mlhovka,osvětlení SPZ,výtop okna) ,ty na druhý straně jsou na stěrač nebo nanic
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
5.6.08, 14:49 |
|
|
Šemik
|
Dík
Spínaný plus budu potřebovat vícekrát, jak na saharu (to najdu někde jinde) tak na její kontrolku do přístrojovky.
|
5.6.08, 14:49 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ty kontakty na druhý straně je dobré použít na 3. brzdové světlo
|
5.6.08, 14:51 |
|
|
barton
|
sahara v originál verzi je na spínaným +,zvlášť to maj až felicie
|
5.6.08, 14:53 |
|
|
Šemik
|
Já je využívat nebudu, spíš to někdy předělám na husí krk, tohle je pěkně blbý systém
|
5.6.08, 14:54 |
|
|
Šemik
|
barton píše: sahara v originál verzi je na spínaným +,zvlášť to maj až felicie
Když to tak bude budu rád, ale ta elektrika je už taková zprasená od nějakého ňoumy co tohle fávo měl předtím takže kdo ví jak to je
To se zase pájka vyvzteká
Naposledy upravil Šemik dne 5.6.08, 14:56, celkově upraveno 1
|
5.6.08, 14:55 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ty dráty vrchem jsou pěknej porod... dokud kontakty pracujou bez problémů, tak bych to nechal být
|
5.6.08, 14:55 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jo a ohledně karburátoru napiš Neexovi, ten se v tom vyzná
|
5.6.08, 14:56 |
|
|
Šemik
|
Vít píše: ty dráty vrchem jsou pěknej porod... dokud kontakty pracujou bez problémů, tak bych to nechal být
Zatím to funguje, ale vzhledem k tomu jak jsou ty kontaktní plošky vypálené, dlouho to již asi chodit nebude
|
5.6.08, 14:57 |
|
|
barton
|
Šemik píše: Vít píše: ty dráty vrchem jsou pěknej porod... dokud kontakty pracujou bez problémů, tak bych to nechal být Zatím to funguje, ale vzhledem k tomu jak jsou ty kontaktní plošky vypálené, dlouho to již asi chodit nebude
tak kup nový,stojí to pár korun a jenom to přepícháš
|
5.6.08, 14:59 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
nebo si vyloupneš na vrakáči dobrý, já je takhle sehnal v pohodě
|
5.6.08, 15:05 |
|
|
Šemik
|
No jak píšu v prvním příspěvku, to auto není moje Já akorát doporučím co je třeba udělat, a když si to majitel schválí, tak provedu.
Já ho na ty kontakty upozorním, ale myslím že dokud fungují tak se měnit nebudou
|
5.6.08, 15:37 |
|
|
Nepér
|
Se s tím budeš patlat a nic z toho... to znám, bratrovo šílený děvče má taky fávo
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
5.6.08, 15:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|