Soupravy s délkou 25,25m Co na to říkáte?
Autor |
Zpráva |
OndraM
|
Právě jsem se díval na zprávy a prý už po česku jezdí testovací souprava o délce 25,25m. Zatím musí mít povolení, jako nadměrný náklad, ale vše se mílovými kroky schyluje k tomu, že budou jezdit bez zvláštního povolení jako ve třeba švédsku, kde sem tuhle "mrchu" poprcé viděl a předjížděl. Já osobně jsem pro. Viděl sem to na děsně malym kruháči a návěs za nákladném autem s točnicovým přívěsem krásně kopíroval stopu náklaďáku (na obrázku souprava D) Jinak co jsem byl předloni u protinožců, tak tam je to trochu vo něčem jinym
_________________ Škoda Felicia Combi 1.3MPI GLXi 91k -> 134Nm Škoda Felicia Combi 1.6MPI GLXi Mercedes-Benz C220 CDI
|
26.6.08, 19:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
To je kokotina, poznají to až přijodou do Svitav nebo do Letovic, případně na spoustu daších míst. A pustit to na naše super mikrokruháky bude opravdu bomba. Taky bych chtěl vědět, kde si s tím budou moct řidiči zastavit a odpočinout, jedině na velkejch pumpách a ani tam nejsou tak dlouhý pruhy. A ta lahůdka při předjíždění...
|
26.6.08, 19:37 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Já na to říkám jediné - náklady vozit po železnici, kamion max. od nádraží do firmy! Ale to trochu odbočuju od tématu,ale nemohl sem si to odpustit.
Jo a jinak stím už kvůli stavu našich cest nesouhlasím. Protože zas nějaká pi*a zistí že tam de naložit o polovinu víc neže povolené...
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
26.6.08, 19:44 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Mne se to celkem zamlouva, chce to machra ridice.
Kontrola pretizeni trvrde a u vsech. Prelozit 20t soupravu na 23t je bezna praxe.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
26.6.08, 19:48 |
|
|
fatal
rejpal
|
No paráda, jako by nestačily současné kamiony, už vidím, jak se takový pětadvacetimetrový kolos pod vedením bezmozku řítí na kruhovém objezdu v levém pruhu a na nejbližší odbočce to řeže doprava nedbaje aut v pravém pruhu...
|
26.6.08, 19:50 |
|
|
gokralik
|
Nedokážu si představit něco takového předjíždět. Uprostřed pouště Austrálie se to jistě hodí, ale v zemi kde za 8 hodin přejedeš z jednoho konce na druhý mi to přijíde jako blbost.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
26.6.08, 19:51 |
|
|
fatal
rejpal
|
Viky píše: Kontrola pretizeni trvrde a u vsech. Prelozit 20t soupravu na 23t je bezna praxe.
Normálně bych je střílel. Každou přetíženou nápravu pěkně dvakrát do každé pneu. By je to přešlo...
|
26.6.08, 19:52 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
no hlavně se to na ty cesty prostě nevejde, zkurvený úzký podjezdy pod tratěmi, nejrůznější úzké a ještě zůžené mosty a nadjzedy, znám místa, kde si musí normální kamiony nadjet do protisměru aby vůbec zatočily někam, a co jako chtějí dělat a tímhle ? to může jet po pár silnicích ve státě bezpečně
|
26.6.08, 19:53 |
|
|
Šemik
|
Hlavně v úzkých uličkách by ty kamiony asi měly problém Nedejbože kdyby ještě couvaly... Špatně by se vytočily.
Nápad to sám o sobě tak zlý není, ale jak už někdo psal výše, hodí se do Austrálie kde dáš ráno na plyn cihlu a pozítří odbočíš doleva. U nás to je myslím dost nerealizovatelné.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
26.6.08, 19:55 |
|
|
fatal
rejpal
|
Šemik píše: ...dáš ráno na plyn cihlu a pozítří odbočíš doleva. Doprava! Dávej si na ty odbočky pozor, než si toho všimneš, budou tři dny jízdy v háji. Šemik píše: U nás to je myslím dost nerealizovatelné.
Naprosto souhlasím a také souhlasím s Ondrou, pokud někdo potřebuje najednou převézt tak velký objem nákladu, nechť použije železnici.
|
26.6.08, 20:01 |
|
|
Drak
|
Nebezpečný to není, kdo s něčím podobným někdy jel, tak ví, že se to chová jak vláček a přívěsy jedou za kozlem pěkně ve stopě. Jako u všech aut, existují jenom stroje a je na šoférovi, jestli to bude bezpečný nebo nebezpečný, všichni hážou kamioňáky do jednoho pytle, ale chce si ti trochu sáhnout do vlastního svědomí, bez nich by se nikdo nenažral, neoblíkl, nebyla by na čerpačkách paliva, atd...
Daleko nebezpečnější, než přeloženej kamion se zkušeným šoférem je namachrovanej osobák s vygumovaným blbcem za volantem a že jich není na cestách málo.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
26.6.08, 20:03 |
|
|
gokralik
|
Drak píše: Nebezpečný to není, kdo s něčím podobným někdy jel, tak ví, že se to chová jak vláček a přívěsy jedou za kozlem pěkně ve stopě. Jako u všech aut, existují jenom stroje a je na šoférovi, jestli to bude bezpečný nebo nebezpečný, všichni hážou kamioňáky do jednoho pytle, ale chce si ti trochu sáhnout do vlastního svědomí, bez nich by se nikdo nenažral, neoblíkl, nebyla by na čerpačkách paliva, atd... Daleko nebezpečnější, než přeloženej kamion se zkušeným šoférem je namachrovanej osobák s vygumovaným blbcem za volantem a že jich není na cestách málo.
Jojo...nedávno jsme si s Chavierem zkusili jaké je být řidičem kamionu...tedy on, já jsem byl jenom závozník. A musím uznat, že řidič, ten tvrdej chleba má. A o těch gumách za volantem votuzidel mi ani nemluv. Poslední dobou začínám mít strach ale i přestárlých sexbomb ve velkých džípech, kterým je jedno kde koho smetou.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
26.6.08, 20:15 |
|
|
congy
Tydýt
|
Ked tam budu jazdit taky ako je tento na videu tak snad to bude OK..
PS az na to ze to neni na SK resp CZ:)
http://youtube.com/watch?v=F0NRIRIBlr8
|
26.6.08, 20:27 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
a co kvalita silnic ? už ted stojí za ho*no a co potom ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
26.6.08, 20:41 |
|
|
OndraM
|
Mě se ten nápad líbí. Akorát některý uspořádání těch souprav mi přídě divný. Klasickej tandem na obr G jenom trichu delší je OK; B-double se je na manévrování taky celkem vpohodě obr B; na obr C klasika náklaďák s točnocovym vlekem, jen trochu delší, taky OK; soupravu na obrázku F neznám, asi obdoba B-doublu, ale příde mi taky dobrá. To co je na obrázku D jezdí několik let v severských zemích jako je třeba švédsko a čuměli byste jako já, jak to projede i mikrokruháče! Soupravu na obrázku E bych ještě nějak zkousnul, ale to ÁÁÁčko je chujovina na entou
Podle mě to tak horký na řízení nebude. Švédové na to taky nemaji žádný zvláštní řidičský skupiny a to tam s tim jezději i na sněhu. Přeprava bude rychlejší a jak řiká Drak, záleží na dopravcích, jaký šibeniční termíny a limity po nich budou chtít. Ale to je stejný i se standartními soupravami.
A jak je vidět na videu od Congyho: http://youtube.com/watch?v=F0NRIRIBlr8
S B-doublem se dá vpohodě zacouvat, když na to má řidič čuch.
_________________ Škoda Felicia Combi 1.3MPI GLXi 91k -> 134Nm Škoda Felicia Combi 1.6MPI GLXi Mercedes-Benz C220 CDI
|
26.6.08, 21:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|