Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 05:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
 zkušenosti s Korejci.... 
Autor Zpráva

Příspěvek zkušenosti s Korejci....
Zdravím,

mám na Vás dotaz. Chceme s přítelkyní omladit vozový park ( ač současná Fabka má najeto pouze 62tis, ale chce novější a já jí v tom bránit nebudu :). no cenový strop je 280 - 290tis a chceme pouze nové auto a stačí nám ze segmentu malých aut. ( bohužel ty auta co bych chtěl tak na ně nemám - Honda Civic, Toyota Auris ). No máme nějaké favority a přiznám že je mezi něma i nová Fabka :) Nejradši bych nový Polo ale je drahý jako prase. Výbavou nejlépe vychází Swift, ale je takovej neslanej nemastnej a má nějaký prvky co mě přímo serou ( jako ovládání palubního počítače na přístrojovce apod. ) Mazda 2 je kvalitní ale nepůsobí tak dospěle a interiér nic extra. Francouze a Itala nechci. Seata Ibizu taky nechci ( neznám z okolí člověk co by s ním neměl problém ) Zatím tak nějak vede Fabka ve výbavě Magic-Ambiente s 1.2TSI 63kW ( celkem mě překvapila výbava za tyto peníze ). Ale zpátky k otázce. Za těch 280 - 290 tis, je i Kia Ceed a Hyundai i30 ve stejné výbavě ( možná o krapet lepší ) Jaký máte názor na Korejce ? ještě doplnim že by se jednalo pouze o benzinový motor a auto by u nás vydrželo 3-5 let a najedu cca 12tis ročně PS: zajímá mě váš názor na ně, tak se nezlobte :)

Jinak pokud by měl někdo návrh na nějaký jiný auto, tak zde je co musí minimálně mít :)

min 4 airbagy
benzin do obsahu 1.4 včetně.
elektrický okénka přední
zrcátka elektrický a vyhřejvaný
centrál na dálku
manuální klimatizaci
palubní počítač
radio na MP3
mlhovky s integrovaným denním svícením
výškový seřizování předního sedadla
metalíza mě vůbec netrápí a nepotřebuju jí....

+ není podmínka ale pokud by byla možnost jako mimořádnou výbavu, bylo by to lepší ( vyhřívaný sedačky a hagusy )

Naposledy upravil Sotek dne 6.6.11, 10:39, celkově upraveno 1

6.6.11, 07:51
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: zkušenosti s Korejci....
já se tedy vyjádřím k i30, o tomto autu jsem slyšel dost, mám dost kontaktů co dělá přímo ve fabrice, a nedoporučuji, auto ještě nesjede linku a už jim něco upadne nebo se posere. Celkově pry zpracování není extra, jasne ta cena, ale nato že má být nové má spoustu much, takže i30 nebrat.

6.6.11, 08:00
Profil ICQ

no já právě viděl rozborku asi po 100tis km ( myslim že to byla Kia Soul ) a nevěřil jsem vlastním očím, zrezlý kolem tlumičů, zrezlý katalyzátor, nedotažený šrouby na převodovce už z fabriky...

6.6.11, 08:19
Profil ICQ
Hluchoň

planujes to na par roku, podivej se taky, kolik stoji podobne vybavena a podobne stara ojeta fabie vs dalsi kandidati, mozny bych si i vsadil na to, ze fabie drzi lepe cenu a ty ji tak daleko lip za ty tri roky prodas

6.6.11, 08:39
Profil ICQ

no právě to je taky jeden z argumentů proč sáhnout po Fabce, ale musim to mít všechno pročmuchaný abych si pak nedrbal hlavu...

6.6.11, 08:58
Profil ICQ

ještě mám malý dotaz..

vyplatí se paket na špatný cesty u Fabie ? měl by tam být plech pod motorem + nějaký úpravy na odporužení podvozku. Po polňačkách nejezdim, jenom jestli to využiju na rozbitých okreskách a v zimě... ( pokud by to mělo zvýšit světlou výšku tak to samozřejmě nechci...)

6.6.11, 09:29
Profil ICQ

Nevím, jak FII, FI s tím paketem byla o něco vyšší (ale nic závratnýho)

6.6.11, 09:32

Kiu ceed máme v práci dva a půl roku, ve 20 tis odešel zadní stabilizátor a řídící jednotka mlhovek, teď má kolem 40 a ten hukot ložisek začíná být neúnosný. Zatím vše opraveno v záruce.
Někde jsem četl o vadných zadních nápravách které odmítali vyměnit v záruce, to se ale týkalo jen některých dieslů.

Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost
Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost

6.6.11, 10:53

Vít to napsal přesně. Např. takovej Ceed si celkem cenu drží, ale na fabii nemá. Co se týče paketu pro špatné cesty tak se pokud za to chcou pořád ty šílené peníze tak nevyplatí. Nevím jestli máš kryt motoru nebo ne, ale jestli ne tak být tebou si ho připlatím a nebo seženu z nějaké bouračky.
A co znám pár lidí co má i30,Ceed tak nikdo nemá problém (2-3 roky staré auto, kolem 60tkm najeto) a celkem chválí. V době před krizí to byl fakt dobrej kup, protože škodovky byli ještě drahé.
Jinak ještě doporučuju to polo, obvolat třeba dealery, zjistit slevy a jiné nabídky, protože pokud se nepletu tak polo má v základu ESP, Automatickou ručku, 4bagy atd...

6.6.11, 11:00

Ceed je rozhodně nejlepší a nejzezčí:) kamarádovi rodiče ho mají a žádnej problém nebyl. Ale kup fábku, ty blbouni co si v nich libujou ti za ojetinu zaplatí nejvíc ;)

6.6.11, 11:19

Jdi si ty auta prohlídnout a projet. Sám poznáš které Vám bude vyhovovat a líbit se. Na to nepotřebuješ názory jiných, pač každý má jiný vkus a pohled na konkrétní modely aut. Protože pokud plánuješ mít to auto tak krátce a s tak malým nájezdem km tak bych závady neřešil.

6.6.11, 12:17

co se týče zkušeností mi šlo spíše z pohledu kvality a spolehlivosti, zpracování...

Polo by se nám líbilo nejvíc, je fakt nádherný, novější podvozek, 6-kvalt, ale ač to zní divně, tak s tou výbavou co nabízí Fabia Magic Ambiente, se na ty peníze s Polem nedostanu... Polo je min o 20-30tis dražší. Fabka už má také 4 bagy, automatická ručka mě netrápí, akorát ESP mi je trochu líto :)
Jinak paket pro špatný cesty stojí 4tis a je v něm kryt motoru... takže pokud si to nekoupim tak tam nebude...

6.6.11, 13:11
Profil ICQ

paži píše:
Ceed je rozhodně nejlepší a nejzezčí:) kamarádovi rodiče ho mají a žádnej problém nebyl. Ale kup fábku, ty blbouni co si v nich libujou ti za ojetinu zaplatí nejvíc ;)

Ceed může být nejhezčí a nejlevnější, ale rozhodně né nejlepší... Když jsem viděl dílenské zpracování a použitý materiály... ale něco se dá přehédnout vzhledem k ceně :)

PS: nejhezčí je Polo, to je bez debat :)

6.6.11, 13:20
Profil ICQ

Paket pro špatný cesty je u nás na místě, měla by to být sada kryty + tlumiče, auto je vyšší cca o 20mm ale na těch našich tankodromech a v zimě je to hodně znát... Já bych byl pro fábku, polo sice pak nejlíp prodáš ale z fábií na tom taky nebudeš špatně. Korejcům rychle padá hodnota...

6.6.11, 15:04

sotek: v testech a žebříčcích Kia nevychází vůbec špatně...Polo se mi nelíbí, můj sen je Scirocco :)

6.6.11, 15:06
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další