Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 11.11.24, 00:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Klimatizace ve Š 125 
Autor Zpráva

Příspěvek Klimatizace ve Š 125
Rád bych znal názor Vás všech. Čistě teoreticky, bylo by možné nainstalovat klimatizaci do vozů Škoda 105 - 130? Napadla tato myšlenka někoho?

26.6.06, 13:31
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Napadla a nestojí to za to...
Nahrazovat klimatizaci nějakými elektrickými termočlánky se moc neosvědčilo, takže jediná cesta je instalovat kompresor a chladící okruh, jenže to má několik háčků:
-kompresor je většinou poháněn od řemenu, takže by se tam musel někam nacpat, muselo by se nějak vymyslet jeho odpojování (asi elmag. spojkou)
-možná by šlo udělat kompresor na elektriku, ale to by vyžadovalo silnější alternátor
-musel bys po autě roztahat trubičky s chladícím médiem a instalovat jeden chladič a jeden výměník topení navíc
-kde sehnat to chladící médium?
-a jak se budou tvářit na STK, když uvidí na motoru něco, co tam evidentně nemá co dělat?
Takže čistě teoreticky, po vyřešení všech konstrukčních a možná i legislativních problémlů by to šlo.
Prakticky je to taková pakárna, že je asi lepší koupit jiný auto...
Ale samozřejmě klimatizace v shade by byl ten nejhustohustější tuning...

26.6.06, 14:41
Profil ICQ
Příspěvek Re: Klimatizace ve Š 125
Herbie píše:
Rád bych znal názor Vás všech. Čistě teoreticky, bylo by možné nainstalovat klimatizaci do vozů Škoda 105 - 130? Napadla tato myšlenka někoho?
jsi blázen už takhle ti to nejede a ještě klimu.na to aby si měl alespon 80 koní.já jí mám v oktávce v 1.9 TDi 100 koní a taky to cítím že je to slabší a o 0,5 l na 100 to žere víc.říkají u některých aut i 1 lt,a až 10% z výkonu.to není moudré u škudky leda bys jezdil dálky pak možná.

26.6.06, 15:35
Pan Kapitán

Příspěvek Re: Klimatizace ve Š 125
radek.otmar píše:
Herbie píše:
jsi blázen už takhle ti to nejede a ještě klimu.na to aby si měl alespon 80 koní.já jí mám v oktávce v 1.9 TDi 100 koní a taky to cítím že je to slabší a o 0,5 l na 100 to žere víc.říkají u některých aut i 1 lt,a až 10% z výkonu.to není moudré u škudky leda bys jezdil dálky pak možná.

Doporucoval bych omrknout jak ma delanou klimu Daewoo Matiz (alias Chevrolet Spark).

Cvokárium: Youtube Instagram

26.6.06, 20:06
Profil ICQ YIM

Příspěvek Preco nie
Nazdar
Ja som si zohnale kompresor z nissana a vysustruzil remenicu na taky remen Tam je elektromagnet a zapinam ako potrebujem
A ohladom spotreby ... ked mas pocas jazdy otvorene okno tak spotreba tiez ide hore tak neviem co je lepsie

5.8.06, 23:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Já jsem nad tímto taky přemýšlel. Mě se zdálo nejvýhodnější dát na kliku dvojitou řemenici a ten kompressor umístit na držák ventilátoru chladiče ze Škody 1000 - 110.

6.8.06, 07:45

Příspěvek 
Hi-hi, to by bola komédia dať ešte aj klímu do škodovice. Teraz tam už mám Webasto a klíma by bol gól...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

6.8.06, 22:08

Příspěvek 
Lidi vy ste blazni.Dej tam motor feldy i s klímou nech si udělat tak za deset tisic trubky až dopředu tam nabastli topení s vyparníkem zabuduj si dopředu chladič klímy s elektronicky řízenym ventílatorem a tak za 80 000 tacu maš 120cu co jede jak šnek žere 12 litru a ma zamlženy vokna i v letě :lol:

7.8.06, 17:17

Příspěvek 
Ondra píše:
Lidi vy ste blazni.Dej tam motor feldy i s klímou nech si udělat tak za deset tisic trubky až dopředu tam nabastli topení s vyparníkem zabuduj si dopředu chladič klímy s elektronicky řízenym ventílatorem a tak za 80 000 tacu maš 120cu co jede jak šnek žere 12 litru a ma zamlženy vokna i v letě :lol:

Tak to s tebou souhlasím :lol: Klimatizace se vyplatí do silnějších aut (nic proti 120) a to ještě, pokud auto používáš na delší jízdy. Toť můj názor. :D

7.8.06, 17:57
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]