|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Herbie
|
Klimatizace ve Š 125
Rád bych znal názor Vás všech. Čistě teoreticky, bylo by možné nainstalovat klimatizaci do vozů Škoda 105 - 130? Napadla tato myšlenka někoho?
|
26.6.06, 13:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Napadla a nestojí to za to...
Nahrazovat klimatizaci nějakými elektrickými termočlánky se moc neosvědčilo, takže jediná cesta je instalovat kompresor a chladící okruh, jenže to má několik háčků:
-kompresor je většinou poháněn od řemenu, takže by se tam musel někam nacpat, muselo by se nějak vymyslet jeho odpojování (asi elmag. spojkou)
-možná by šlo udělat kompresor na elektriku, ale to by vyžadovalo silnější alternátor
-musel bys po autě roztahat trubičky s chladícím médiem a instalovat jeden chladič a jeden výměník topení navíc
-kde sehnat to chladící médium?
-a jak se budou tvářit na STK, když uvidí na motoru něco, co tam evidentně nemá co dělat?
Takže čistě teoreticky, po vyřešení všech konstrukčních a možná i legislativních problémlů by to šlo.
Prakticky je to taková pakárna, že je asi lepší koupit jiný auto...
Ale samozřejmě klimatizace v shade by byl ten nejhustohustější tuning...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
26.6.06, 14:41 |
|
|
radek.otmar
|
Re: Klimatizace ve Š 125
Herbie píše: Rád bych znal názor Vás všech. Čistě teoreticky, bylo by možné nainstalovat klimatizaci do vozů Škoda 105 - 130? Napadla tato myšlenka někoho? jsi blázen už takhle ti to nejede a ještě klimu.na to aby si měl alespon 80 koní.já jí mám v oktávce v 1.9 TDi 100 koní a taky to cítím že je to slabší a o 0,5 l na 100 to žere víc.říkají u některých aut i 1 lt,a až 10% z výkonu.to není moudré u škudky leda bys jezdil dálky pak možná.
|
26.6.06, 15:35 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Klimatizace ve Š 125
radek.otmar píše: Herbie píše: Rád bych znal názor Vás všech. Čistě teoreticky, bylo by možné nainstalovat klimatizaci do vozů Škoda 105 - 130? Napadla tato myšlenka někoho? jsi blázen už takhle ti to nejede a ještě klimu.na to aby si měl alespon 80 koní.já jí mám v oktávce v 1.9 TDi 100 koní a taky to cítím že je to slabší a o 0,5 l na 100 to žere víc.říkají u některých aut i 1 lt,a až 10% z výkonu.to není moudré u škudky leda bys jezdil dálky pak možná.
Doporucoval bych omrknout jak ma delanou klimu Daewoo Matiz (alias Chevrolet Spark).
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
26.6.06, 20:06 |
|
|
Majmajko
|
Preco nie
Nazdar
Ja som si zohnale kompresor z nissana a vysustruzil remenicu na taky remen Tam je elektromagnet a zapinam ako potrebujem
A ohladom spotreby ... ked mas pocas jazdy otvorene okno tak spotreba tiez ide hore tak neviem co je lepsie
|
5.8.06, 23:36 |
|
|
Šemik
|
Já jsem nad tímto taky přemýšlel. Mě se zdálo nejvýhodnější dát na kliku dvojitou řemenici a ten kompressor umístit na držák ventilátoru chladiče ze Škody 1000 - 110.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
6.8.06, 07:45 |
|
|
ferrari
|
Hi-hi, to by bola komédia dať ešte aj klímu do škodovice. Teraz tam už mám Webasto a klíma by bol gól...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
6.8.06, 22:08 |
|
|
Ondra
|
Lidi vy ste blazni.Dej tam motor feldy i s klímou nech si udělat tak za deset tisic trubky až dopředu tam nabastli topení s vyparníkem zabuduj si dopředu chladič klímy s elektronicky řízenym ventílatorem a tak za 80 000 tacu maš 120cu co jede jak šnek žere 12 litru a ma zamlženy vokna i v letě
|
7.8.06, 17:17 |
|
|
Kikan
|
Ondra píše: Lidi vy ste blazni.Dej tam motor feldy i s klímou nech si udělat tak za deset tisic trubky až dopředu tam nabastli topení s vyparníkem zabuduj si dopředu chladič klímy s elektronicky řízenym ventílatorem a tak za 80 000 tacu maš 120cu co jede jak šnek žere 12 litru a ma zamlženy vokna i v letě
Tak to s tebou souhlasím Klimatizace se vyplatí do silnějších aut (nic proti 120) a to ještě, pokud auto používáš na delší jízdy. Toť můj názor.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
7.8.06, 17:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|