Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 21:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 pomoc s koupí auta 
Autor Zpráva

Příspěvek pomoc s koupí auta
no, jak začít....chcu si pořídit new milenku.....vybiram mezi nejakou felckou na LPG, nebo tu mam nabidky na Opel Omega nebo Mazda 626 oba taky na lpg......asi bude nejlepsi volba jit do felcky co ? co se tyce penez budu nato mit neco kolem 50tis ....myslite ze zatu cenu sezenu peknou felcku s LPGckem ? popripade napiste prosim podle ceho vybirat a podle ceho ne, a naco se mam pri kontrole nejvic zamerit. Ja osobne chcu vybirat podle toho aby byla bez koroze, najeto do 150tis, LPG min 3 roky, stk min rok , na vybave , vykonu mi nejak moc nezalezi..nato by prislo na radu az pri nekolika vybranych ......no a co hledat pri kontrole ? je jasne ze budu hledat stopy bouracky, nejakou skrytou korozi zakrytou izolepou a prestrikane, prohlidnu si spodek, motor, interier...ale co dal ? na jake detaily nemam zapomenout ? za vase rady predem dekuju

6.11.08, 22:52
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: pomoc s koupí auta
sharpers píše:
no, jak začít....chcu si pořídit new milenku.....vybiram mezi nejakou felckou na LPG, nebo tu mam nabidky na Opel Omega nebo Mazda 626 oba taky na lpg......asi bude nejlepsi volba jit do felcky co ? co se tyce penez budu nato mit neco kolem 50tis ....myslite ze zatu cenu sezenu peknou felcku s LPGckem ? popripade napiste prosim podle ceho vybirat a podle ceho ne, a naco se mam pri kontrole nejvic zamerit. Ja osobne chcu vybirat podle toho aby byla bez koroze, najeto do 150tis, LPG min 3 roky, stk min rok , na vybave , vykonu mi nejak moc nezalezi..nato by prislo na radu az pri nekolika vybranych ......no a co hledat pri kontrole ? je jasne ze budu hledat stopy bouracky, nejakou skrytou korozi zakrytou izolepou a prestrikane, prohlidnu si spodek, motor, interier...ale co dal ? na jake detaily nemam zapomenout ? za vase rady predem dekuju

spodky moc nehnijou spíš lemy a práh pod lemem před zadním kolem,

dveře to znáš jak hnijou, tlumiče pohoupeš, potor poslechneš, pak svezení aby v tom nevrzalo a netřískalo,

zbytek jsou prkotiny za pár korun oproti zahraničním fárům,

na výber si vem kamaráda, bazarista ti auto přichválí, přesto že se povleče do kopce jak zdechlina :shock: :?: bazarista dodá dobře táhne :D miloš

7.11.08, 07:31

Příspěvek 
tak lemy to poznám buď pohledem nebo když šáhnu žejo.....to je jasné.....dveře vím, taky mi hnijou takže vím co hledat :lol: , tlumiče pohoupu a zjistím co ?

7.11.08, 09:10

Příspěvek 
miloši jeslti sem pochopil tak asi myslíš spíše tu Felinku co ? když říkáš že zbytek sou prkotiny za pár kč oproti zahraničním fárům

7.11.08, 09:53

Příspěvek 
sharpers píše:
tak lemy to poznám buď pohledem nebo když šáhnu žejo.....to je jasné.....dveře vím, taky mi hnijou takže vím co hledat :lol: , tlumiče pohoupu a zjistím co ?

Pohoupu a auto se hned musí vrátit do normální polohy a nehýbat. Jestli se bude houpat ještě půl minuty po působení tvé síly, tak je to špatně. Při jízdě přes nerovnosti poslouchat jestli někde něco netříská (čepy) necvaká. Jakémukoliv podezřelému zvuku věnuj pozornost. Radši na to vem nějakého automechanika. Nebo majitele vozu té značky, na kterou se jdeš podívat. Koroze je celkem jasná, k tomu není co dodat. Taky prohlídni motorový prostor, jestli není celý od oleje, brzdovky atd.

7.11.08, 10:24

Příspěvek 
a ještě jeden dotaz....auto vybírat v barazu nebo přímo přes inzerát u nějakého majitele...co je lepší ? vím že bazarista mi toho hafo zatají, řekne jake to neni super atd....

7.11.08, 11:32

Příspěvek 
hoši dík za helpy a ještě jeden dotaz :

Auto bych třebas chtěl koupit od fyzicke osoby, našel sem ho přes inzerát.... dojedname si čas, ja si auto prohlidnu, atd ....zaplatim a melo by bejt moje...ale jak je to s přehlášením ??? Ten človíček musí to auto odhlásit, já pak přihlásit a uzavřít si povinné ručení ??? A co kdybych to někde voťuk po cestě od něho ? vztahuje se mi nato to jeho povine ručení nebo tu cestu dom jedu nahatej ? může mi to někdo polopaticky vysvětlit ? kuju

7.11.08, 12:54

Příspěvek 
sharpers píše:
hoši dík za helpy a ještě jeden dotaz :

Auto bych třebas chtěl koupit od fyzicke osoby, našel sem ho přes inzerát.... dojedname si čas, ja si auto prohlidnu, atd ....zaplatim a melo by bejt moje...ale jak je to s přehlášením ??? Ten človíček musí to auto odhlásit, já pak přihlásit a uzavřít si povinné ručení ??? A co kdybych to někde voťuk po cestě od něho ? vztahuje se mi nato to jeho povine ručení nebo tu cestu dom jedu nahatej ? může mi to někdo polopaticky vysvětlit ? kuju

pokiaľ viem musíte ísť spolu (dá sa to aj s jeho splnomocnením avereným u notára) na jeho DI, tam auto odhlásia z jeho mena a potom je v "poloprevode" potom ty pôjdeš na svoj DI a tam to prihlásiš, samozrejme si uzavrieš predbežnú poistku, on s papierom čo mu ostane pôjde do jeho poisťovne a vátia mu alikvotnu čiastku...

7.11.08, 13:30

Příspěvek 
proč notář? Když jsem kupoval Rapida, odhlásil to na mě původní majitel na základě smlouvy (různé kraje) a teď jsem s plnou mocí od původního majitele přihlašoval manželky auto

7.11.08, 13:44

Příspěvek 
jojo, jak píše Mattess

pořádně si pročti topic od Sadry felicia 1,3MPI, je tam toho napsanýho moooc...

jinak, já sem furt nadával na bazary, ale když trefíš debila z inzerátu, tak seš taky v háji, my sme jeli přes půl republiky pro oktávku, na místě sme se dozvěděli, že to nemá klimu, neorigo rádio atd...přitom v inzerátu to bylo psaný...pak sme z majitele vymámili, že měl ještě dísla, že ho prodával a že jen vyměnil fotky a prodával tuhle 1,6tku....cestou domů sme se stavili v bazáru a bazárník tam měl krásnou oktávku (fotřik to chtěl vyměnit :D ) no a tak sme s nim pokecali, na pohled takovej nepříjemnej člověk, ale jak sme projevili zájem, hned se rozpovídal, jak je to s tachometrama atd...a co by nám z těch aut co tam má nedoporučil atd (jel sem já, fotr a starosta, chtěl kupovat auto...poměrně mladej kluk :D )

naše okta (nynější) je teď taky z bazaru, a když fotřik řikal, že to prostě nejede a vypadá to na turbo, ještě nám sehnali úplně nový turbo...takže podle toho, jak narazíš na lidi :wink:

třeba aaačka, trotina atd, to sou magoři, lepší je nějakej menší soukromej bazárek, ale zas ne nějakej pajzl, kde už vidíš, že ty auta tam sou vraky a stojej tam dooobu

7.11.08, 14:38
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
sharpers píše:
a ještě jeden dotaz....auto vybírat v barazu nebo přímo přes inzerát u nějakého majitele...co je lepší ? vím že bazarista mi toho hafo zatají, řekne jake to neni super atd....

to je uplně jedno, bazarník může být solidní i svině, ale totéž platí pro soukromníka na inzerát

7.11.08, 17:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Ještě určitě zkontroluj pečlivě číslo kastle i motoru. A vzhledem k tomu, že kupuješ felcku s LPG, tak si dej pozor- v případě že bude dotažená ze zahraničí, aby v ní nebyl namontován např. některý holanský nebo jiný systém LPG na který u nás nekoupíš membrány a budeš mít problém se servisem. Pak bych si určitě trochu připlatil za 50 KW motor, má vyšší kompresi, na LPG lépe jede a hlavně má v průměru oproti 40KW cca. o dobrý litr nižší spotřebu. Úplně nejlíp, kdy sis někde sehnal měřák komprese a na ohřátém motoru změřil tlaky ve všech válcích. Auta na LPG mají většinou hodně nalítáno, stočenej tachometr, trpí ventily – je potřeba u 50KW mít tlaky ve všech válcích v rozmezí 12,5-14. Já osobně bych koupil pěknou felcku na benzín a za 15000-17000 bych si do toho dal nový plyn.

7.11.08, 19:27

Příspěvek 
Čím víc lidí si vezmeš sebou tím líp, víc hlav najde víc chyb. :)

7.11.08, 22:19
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: pomoc s koupí auta
sharpers píše:

Chlape,až něco vybereš,tak ti to přijedu zkouknout:-)..Jinak ti doporučuju koupit feldu od 96 roku bez LPG a namontovat nové zařízení..Věř mi..
737930666

8.11.08, 01:57

Příspěvek 
taky sem uvažoval i tuhle možnost.....asi takhle budu mít na nove auto uvolněných 50tis...chtěl sem teda feldu kombík s lpg.....jak se dívam po netu tak sem zatim nejak moc peknych cilu nenasel...zatim jenom jeden ..viz popis nize.....ale taky sem si rikal ze by bylo mozno zkusit najit najekou obyc feldku kombika rv od 96 s tachometrem pod 150tis a bez prehnane koroze tak do 25tis, dat tam novy plyn a dat ji trochu dokupy.....

tak ja zatim mam vyhlidnute :

Felicia 1.3 rv 96 , pohon LPG
Najeto 113tis
Servisní knížka, 2hý majitel
Vybava : airbag, dalkovy central , mlhovky, tažné , střešní okno, hagusy , radio , dělené sedačky , alu kola , folie , otackomer , zamek zpatecky , sporotvni filtr
Opravy : Nova baterka, rozvody, komplet vyvařeno a nalakovano ,

Cena je 45tis...podle mě by to šlo nato kolik to ma najete, že je to opravene a taky že to ma servisku.

8.11.08, 07:35
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další