Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 22:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Prosím poraďte jak odhlásit škodovku co už nemám 
Autor Zpráva

Příspěvek Prosím poraďte jak odhlásit škodovku co už nemám
Zdravim všechny, mám akutní problém týkající se odhlášení jedné starší škodovky, kterou už dávno nemám a potřeboval bych radu nad zlato.
Jak to všechno začalo.. Kamarád jí dostal od známého jeho dědy zadarmo v r. 2005 a nechal ji odhlásit ve velkém TP na své jméno (tzv.mezikolonka). Prodal jí bez papírů mě a já jsem jí chvíli používal. Stále byla jen odhlášená na jeho jméno, nic víc se s tím papírově nedělalo. Pak jsem jí asi za půl roku za pětikilo prodal bratranci a ten jí trochu vylepšil a střelil dál nějakému týpkovi. Mělo to být všechno papírově. Podepsala se kupní smlouva (prodávající: kámoš na kt. to bylo odhlášené a kupující ten týpek) a ten týpek pak dostal malej techničák. Když kupující doplatil zbytek platby, byl mu zaslán velkej techničák, aby si mohl vše papírově dorovnat. Obálka s techničákem se ale vrátila z pošty, protože nebyla vyzvednuta. Nyní mám v ruce techničák, kupní smlouvu a obálku, na který je tisíc razítek od pošty a s vyznačením: nevyzvednuto. Původnímu majiteli - tomu starému pánovi, který je na na TP uveden, teď hrozí úřady pokutou až 50 000. Co mám proboha dělat? Bratranec mě ujišťoval, že jakmile mám kupní smlouvu, je všechno věcí toho týpka co jsme mu to prodali (ačkoliv není uveden ve velkém TP). Kontakt na toho člověka samozřejmě nemám..

6.1.09, 09:30
Pspvek Reklama

Příspěvek 
A kdo je teď momentálně napsanej v kolonce odhlášeno na?

6.1.09, 11:21
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Teď je tam napsanej kámoš, ten co to auto dostal zadarmo a pak mi ho prodal. Kupní smlouva je pak dělaná mezi ním a tím co to koupil naposled

6.1.09, 11:30
VYKOŘISŤOVATEL

Příspěvek 
co jsem se ptal tak 'viník' je poslední uvedená osoba tzn ted ten kdo je v odhlášce

http://www.japl.cz - služby od JIMa

6.1.09, 11:32

Příspěvek 
Hm, v tom případě ste v prdeli, jelikož on není zapsanej jako vlastník, takže to nemůže prodat a smlouva je neplatná. Řešení je buď najít majitele auta, dokončit převod na kámoše a pak to zlikvidovat, nebo nahlásit, že to ukradli.

6.1.09, 11:33

Příspěvek 
Dokončit převod na kámoše, na kterého je udělaná odhláška (bude stát 800Kč - pokud je auto v polopřevodu z dřívější doby, neměl by se platit ten koko.ský poplatek 10 tis.). Pokud bude chtít auto rovnou odhlásit, slyšel jsem, že nechtěli aby mělo platnou STK a evidenčku (ale ten člověk měl od toho papír o likvidaci z vrakáče). Jen před odhlášením musel dokončit přepis na sebe a zaplatit těch 800. Nebo nahlásit tu krádež a doufat, že s tím náhodou nikde nepotkají toho maníka, co jí má teď...

6.1.09, 11:47

Příspěvek 
Převod nedokončíš bez platné evidenčky a aspoň třídenního pojištění. Na stavu auta nezáleží, to je jim jedno, jestli na evidenčku přijede po svých, nebo ho tam vysypeš na haldu po součástkách.

6.1.09, 11:50
VYKOŘISŤOVATEL

Příspěvek 
kamarad měl v polovopředu 850 a stačil doklad o eku+platná poji
doklad je chápan zároveň jako evidencka

6.1.09, 11:53

Příspěvek 
Drak: To jo, ale pokud to auto má propadlou STK, nepřihlásí ho ani s čerstvě platnou evidenčkou. Aspoň v Budějcích ne, jednou mě takhle vyhodili s motorkou...

6.1.09, 11:53

Příspěvek 
To je nesmysl, bez STK ti akorát nevydají značky z depozitu, prodej tím nijak omezenej není. Nikdo ti nemůže mluvit do toho, jestli si kupuješ vrak, nebo super káru, na tobě akorát je, abys dodržel zákon a bez STK s tím nelezl na cesty. Poslední dvě auta, co sem kupoval při přihlášení měly propadlou STK a nikomu to nevadilo.

6.1.09, 12:06

Příspěvek 
A jéééééje, novináři objevili svět http://www.novinky.cz/clanek/158344-ure ... -auta.html

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

9.1.09, 09:08
Mistr mechanik

Příspěvek 
kocourkov odhlásit nejde a platit za to co nemám je taky blbost,

pravděpodobně blci dělají z lidí blbce :D miloš

12.1.09, 19:28
Mistr mechanik

Příspěvek 
a někde se tu psalo že pujde odhlásit auto že mám pro něj jiné využití tak už to prej pár lidí zkoušelo a vysmáli se jim na úřadě, mám to dnes od borce co přijímá autovraky do likvidace

přišel jsem ještě na jdeden způsob zajít do šaškecu a napsat auto na nějakého chovance :D miloš

12.1.09, 19:34
VYKOŘISŤOVATEL

Příspěvek 
v pv i brně to funguje
dnes mi bazarista zase rikal jak delai z favorita včelí úl a uplně v pohodě zrušili

12.1.09, 19:36
Mistr mechanik

Příspěvek 
SEATJim píše:
v pv i brně to funguje
dnes mi bazarista zase rikal jak delai z favorita včelí úl a uplně v pohodě zrušili

mně se snad zdá že jsem viděl i nějaký zákon o tom jiném využití , ale jak píšu tu informaci od borce je pár hodin stará lidi za ním chodí jestli by to nějak nemohl udělat ale že čísla na likvidaci se berou přímo z internetu tak už to prej nijak nejde miloš

12.1.09, 19:58
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další