|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
skoda
|
Kúrenie felda 1.3 r.1996
Zdravím škodovákov,rosí sa mi čelné sklo a pod telesom sa objavuje občas potečené,chcem meniť radiator,objednal som si ho plus hadice k nemu,má toto kúrenie aj kohútik ?Na fóre som našiel tému o iných typoch felícií alebo š.105 a podobne,favority ... Ten radiator sa vyberá jednoducho?Ďakujem.
_________________ Felícia 1,3
|
12.4.09, 10:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
kouhoutek to nemá u feldy voda cirkuluje přes topení neustále alorát tam pouštíš vzduch
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.4.09, 11:24 |
|
|
skoda
|
Borci,poraďte,pri demontáži kúrenia,ako je to s jeho ovládacím panelom ktorý sa nachádza nad popolníkom,ako ho vyberem,dal som zatial dole predný kryt,knoflíky svetlovod,nechcem niečo odtrhnúť-pokaziť.Dík.
|
18.4.09, 20:23 |
|
|
kwiko
|
skoda píše: Borci,poraďte,pri demontáži kúrenia,ako je to s jeho ovládacím panelom ktorý sa nachádza nad popolníkom,ako ho vyberem,dal som zatial dole predný kryt,knoflíky svetlovod,nechcem niečo odtrhnúť-pokaziť.Dík. ak si nezlomil doteraz, tak uz ani nezlomirs, drzia to dve skrutky. Len uz neviem, ci je tam pristup zhora, al. zdola. Asi zhora. Takze pristrojovka dole....
Jemne odklopit krytky (ja to robim sirokym priborovym nozikom)
A pristrojovku povytiahnut k sebe. Dlhym skrutkovacom by si sa k skrutkam mohol dostat.
Ked nie, treba dat dole kryt volantovej tyce a povolit 4 skrutky drziacu volantovu tyc (13ka orech) trocha spustit cim sa vytvori priestor a pristrojovka sa da vybrat.
Pristrojovka sa vybera tak ze, najprv v motorovom priestore vyberies nahon rychlomeru zozadu z diferencialu, potom povytiahnes pristrojovku a rukou odpojis nahon zozadu rychlomeru (staci stlacit). poodpajas konektory a vyberies pristrojovku.
Nieje to nic zlozite, za par minut hotovo...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
18.4.09, 20:47 |
|
|
skoda
|
Tak,dnes som vymenil radiator kúrenia.vybral som ho z boku.Všimol som si,žepo zložení ventilátora je prvá klapka,otvorim ju len rukou za páčku pri motorčeku stieračov,ak bola v zime zatvorená a postil som fúkanie na okno a rosilo sa,tak asi bol slabý prúd vzduchu?Ten radiator bol vlhký,a skrištalizovaný povrch od nemrznúcej zmesi,čiže prepúšťal vodu a rosilo sa okno-som zvedavý či bude ubúdať voda z nádržky.
Vymenil som aj nádržku aby som videl kolko vody je v nej,motor som zahrial asi na 90 stupňov,voda je na maxime,prečo sa mi trocha zvýšilo z vody ktorú som vypustil?
Keď som zahrieval motor,všimol som si,ako z prepadovej trubky tiečie do nádržky voda,má to tak byť? Dík.
|
19.4.09, 14:48 |
|
|
patrik-hp
|
Pokud ti z té malé hadice co vede k víčku chl.kapaliny teče voda během zahřívání,nikoliv při max. provozní teplotě kapaliny,máš v kopru termostat...Až ho koupíš originál,kup si i nový originální termospínač...automaticky.... A přezkoušej též větrák chladiče.
|
19.4.09, 20:45 |
|
|
michalkatka
|
skoda píše: Tak,dnes som vymenil radiator kúrenia.vybral som ho z boku.Všimol som si,žepo zložení ventilátora je prvá klapka,otvorim ju len rukou za páčku pri motorčeku stieračov,ak bola v zime zatvorená a postil som fúkanie na okno a rosilo sa,tak asi bol slabý prúd vzduchu?Ten radiator bol vlhký,a skrištalizovaný povrch od nemrznúcej zmesi,čiže prepúšťal vodu a rosilo sa okno-som zvedavý či bude ubúdať voda z nádržky. Vymenil som aj nádržku aby som videl kolko vody je v nej,motor som zahrial asi na 90 stupňov,voda je na maxime,prečo sa mi trocha zvýšilo z vody ktorú som vypustil? Keď som zahrieval motor,všimol som si,ako z prepadovej trubky tiečie do nádržky voda,má to tak byť? Dík.
to sa odvzdušňuje, voda trocha po zohriatí stúpne, to je normálne...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
19.4.09, 20:46 |
|
|
Ondras83
|
michalkatka píše: skoda píše: Tak,dnes som vymenil radiator kúrenia.vybral som ho z boku.Všimol som si,žepo zložení ventilátora je prvá klapka,otvorim ju len rukou za páčku pri motorčeku stieračov,ak bola v zime zatvorená a postil som fúkanie na okno a rosilo sa,tak asi bol slabý prúd vzduchu?Ten radiator bol vlhký,a skrištalizovaný povrch od nemrznúcej zmesi,čiže prepúšťal vodu a rosilo sa okno-som zvedavý či bude ubúdať voda z nádržky. Vymenil som aj nádržku aby som videl kolko vody je v nej,motor som zahrial asi na 90 stupňov,voda je na maxime,prečo sa mi trocha zvýšilo z vody ktorú som vypustil? Keď som zahrieval motor,všimol som si,ako z prepadovej trubky tiečie do nádržky voda,má to tak byť? Dík. to sa odvzdušňuje, voda trocha po zohriatí stúpne, to je normálne...
no ale ta voda tam tlakuje až když to je ohřátý, studený ne-e
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
19.4.09, 21:07 |
|
|
kwiko
|
Ondras83 píše: michalkatka píše: to sa odvzdušňuje, voda trocha po zohriatí stúpne, to je normálne... no ale ta voda tam tlakuje až když to je ohřátý, studený ne-e
90stupnov je malo?
Nevzrusoval by som sa tym teraz, az casom....
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
19.4.09, 22:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|