Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 00:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 výběr kompresoru 
Autor Zpráva

Příspěvek výběr kompresoru
Zdravim všechny škodovkáře,
potřeboval bych trochu poradit s výběrem kompresoru. Rozhodl jsem se, že udělám spodek auta. Takže aby to vypadalo trochu k světu zvažuju nad koupí nějakého kompresoru. Nanášet se bude suřík. barva. Pistoli mám kovofiniš. Teď jde o to jaké paramtery by měl splňovat kompresor. Trochu jsem se poohlížel na aukru. A našel jsem tyto dva:
1, jedná se o domácí výrobu
http://www.aukro.cz/item647806307_kompr ... ess_w.html
2, tento jsem našel jako první, ale vzhledem k tomu, že na netu není žádné bližší info, co je to zač, tak mi trochu chybí důvěra jestli se to po prvním natlakování nerozsype
http://www.aukro.cz/item668960862_kompr ... rotec.html

Každopádně co se týče vužití, tak hlavně aby to zvladlo nastříkat tu základovku eventuálně nějaké Body nebo tlumex.

Určitě tu bude spoustu kutilů, co o kompresorech na stříkání barvy mají větší přehled než já, takže budu vděčný za každou radu.

23.6.09, 21:42
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Ono je to vsechno na jedno brdo. Dneska bych vzal uz vice pistovej... mam jednopist a neni to na dlouhy foukani. Je uplne obyc, ty komponenty sou u tech levnejch furt stejny...

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

23.6.09, 21:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
já mam einhel s 50l nádobou a sacím výhonem 230l a při stříkání běží každou chvíli takže bych rozhodně nic menšího nekupoval a určitě olejovej :wink:

23.6.09, 21:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Určitě to zvládneš s timto kompresorem :wink: ....když si s nim malováním budeš hrát,bude docela horkej a možná se za nepřetržitýho stříkání vypne díky tepelný pojistce...Ale až se s nim sžiješ,tak bude tvůj dobrej kámoš....Já na něm začínal a strýc-profík autolakýra mě ukázal,že se s nim dá nastříkat celý auto...?!!! :wink: Sic jsme ho polejvali vodou,aby se dostatečně plnil,aby se nevypínal,ale zvládlo se to...A stále funguje...jen už jako primadona dohušťuje pneu když už je mu 8 let,má nárok :lol: ...na stříkání auta už mám olejovej dvouvál a 50sátku nádobu...Tak že se neboj...

23.6.09, 22:04

Příspěvek 
já vim kámoš s nim taky stříká ale já když kupoval tak už lepší

23.6.09, 22:12
Profil ICQ

Příspěvek 
pokud budes trikat jen spodky a tyhle tmely jako body..obcas nekde neco ofouknes.....dejme tomu..jinak ale ne...na strikani auta je rohodne slaby...treba nejaka vzduchova pistole na kola ani nemluve....ja konkretne mam stary dvouvalec orlik za 100kc ze srotu :D neco se do nej vrazilo ale nemam problem se vzduhcovym naradim nebo strikanim....ale to je zase asi druha extrem pro tebe.....take zalezi jaka by mela byt cena

23.6.09, 22:43
Profil ICQ

Příspěvek 
No ono zalezi na to aku mas pistol = kolko vzduchu ti zerie...
Najprv sme mali Elektra Beckum 280l/min a bolo malo a nanestastie casom zacal plut aj olej, taksme si kupili novu pistol a zrazu stacil aj maly bezolejovy Orlik 190l/min. Teraz mame 250l/min orlik (bezolejovy) a sme spokojny...

24.6.09, 07:59

Příspěvek 
my máme 2píst orlík 350 litrů nádrž, předtim sme měli samo domo, nádrž z vleku za traktor (cca 50 litrů) a na tom 2pístovej kompresor ze 111tky tatry, na půdě máme ještě postavenej ze 148mičky tatry a mám doma ještě uplně novej z matesa nebo taky tatry, teď nevim, ale sem schopnej ho prodat, doma k tomu hodíš motor a nádrž a máš kompresor :wink: 8)

24.6.09, 09:21
Profil ICQ

Příspěvek 
a co tlakovej spínač a přetlakovej ventil ? :lol: případně taky mam jeden starej s nádobou a rád bych se ho zbavil

24.6.09, 11:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Všem vám děkuju za cenné info. Zatim to tak vypada, že zvolim toho Orlika. Ma sice jen 24l, ale zase o něco vyšší sací výkon 190L/min oproti 150L/min u Eurotecu a myslím, že na to moje použití bude bezpečně stačit.

24.6.09, 13:21
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]