Autor |
Zpráva |
hans
von GLEXR
|
Kudy vám to teče?
Protože se mi pořád nedaří uspokojivě zastavit únik oleje z auta, zakládám hlasování, kudy škodovkám nejčastěji tečou maziva.
U Gargyho ani u Felicie s tím problém nemám, obě auta můžou stát měsíc na jednom místě a je pod nimi sucho, ale Sára stále dělá loužičku pod převodovkou. Njehorší je, že ne pravidelně. Někdy ani po jízdě, kdy je olej ohřátý, nic nekápne, jindy stačí, aby stála hodinu a je kapka pod manžetou... Nechápu... Není to moc, ale stejně.
Na jednu stranu si říkám, že s jistým únikem maziv se snad u těchto aut počítalo už jako u nových, na druhou stranu se mi to ale vůbec nelíbí...
Takže jak to vypadá u vašich vozů?
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
19.6.09, 12:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
chemer
Moderátor
|
U 120L trochu z měrky oleje, jelikož ta guma na měrce už není nic moc a trochu z převodovky přes polosu
|
19.6.09, 12:22 |
|
|
Nepér
|
Trochu to mám mastný pod převodovkou, vana mi reziví...
Ale teď budu mít úplně novou převodovku, tak mi to nepoteče nikde.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
19.6.09, 12:25 |
|
|
bitmap
|
Ahaa, jsem si rikal, kdo je ten druhej zajemce
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
19.6.09, 14:42 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nepér píše: Trochu to mám mastný pod převodovkou, vana mi reziví... Ale teď budu mít úplně novou převodovku, tak mi to nepoteče nikde.
Takhle naivni sem byl taky.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.6.09, 14:44 |
|
|
darklord
|
skodovka vzdy v garazi stavala na handre ja som naivne pri vymene rozvodov vycistil vnutro kam som sa len dostal, pretesnil vsetky kryty (vanu,prsa,ventildekel, kryt zdvihatok, gufera na kluke) a ono to vydrzalo 20tkm. to ze kape z prevodovky riesit asi ani nebudem pretoze mam strach to rozoberat, ale vysledok by bol predpokladam taky isty ako u motoru - zo skodovky tecie vzdy
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
19.6.09, 16:33 |
|
|
fatal
rejpal
|
Mi to teď teče hlavně z výpustného šroubu. Jinak vana suchá, motor taky, jen ta převodovka a hydraulika zlobí...
|
19.6.09, 18:57 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Mě už nikde, ale voslizlý to je pořád, dřív mi to sáklo u manžety poloosy, na kyvce.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
19.6.09, 19:04 |
|
|
Dawid130
|
Já asi hlasovat nemám co?
|
19.6.09, 21:21 |
|
|
MOLSO
|
moj motor je načisto že olejnička .... neriešim bude čoskoro další
prevodovka napustí ani kvapku - pred montážou som na deliacu rovinu prírub (rozumej iba tak z vonka na spoje) napatlal tekutého kovu po 3000 km ani kvapka
_________________ Draxo 105 L ... smädné kone Šporhelt 120L - samochodné približovadlo LPG
|
20.6.09, 05:20 |
|
|
michalkatka
|
pod autom stále nič, žiadna kvapka na zemi, trocha mi uteká olej cez gufero pod zotrvákom, spoj motor/prevodovka je od oleja, ale pokiaľ to nekvapká na zem tak je to dobre.
inak najviac oleja mi to žralo pred výmenou gufer ventilov, od vtedy ani nedolievam...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.6.09, 07:35 |
|
|
shrekzv
|
moja 105ka krasna cistucka....len kym som sa k tomu dopracoval tieklo hadam zo vsade..vana, horne a bocne viko, gufero za zotrvakom, manzety na oboch poloosiach je to skodovka
_________________ Škoda 105 S, rv.86 - raz to bude ulozenka Volkswagen Caravelle, rv.97, VR6, LPG - Spotrebak www.pixsite.net
|
20.6.09, 08:15 |
|
|
URU
|
mě v Rapidu prosakuje kolem oil filtru, a převodovka je od oleje celá, ale fleky pod tim nejsou (zatim)... a u Rudý Rakety nějak nevim, motor je mastnej skoro celej, ale olej neubejvá...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
20.6.09, 08:48 |
|
|
Ondras83
|
já mám krásně sucho, akorát trošku kolem ventilovýho víka
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
20.6.09, 08:59 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
mě donedávna kapalo z převodovky od řadícího táhla a ted už mi to nekape nikde huráá
_________________ #2580 fávo 135 LSe - Get Hard
|
20.6.09, 15:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|