Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 00:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 Rodinný rozpor: Felda 1,3 50kW vs. Felda 1,6 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek Rodinný rozpor: Felda 1,3 50kW vs. Felda 1,6
Myslím že je to jasné. Prosím objektivně, a ne to odsuzovat jen kvůli tomu že to je VW.
Spíš mi jde o to jestli je jeden z nich méně poruchovější, živost, žravost atd.
A pak jestli je ABS a servo spíš přínos, nebo jen další věc co se ráda kazí.
Díky za názory. :wink:

10.6.09, 21:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Rodinný rozpor: Felda 1,3 50kW vs. Felda 1,6
jasná voľba 1.3 po facelifte, určie by som hľadal s klímou, bagy to má ABS by bolo výhodou...

10.6.09, 21:33
Mistr mechanik

michalkatka píše:
jasná voľba 1.3 po facelifte, určie by som hľadal s klímou, bagy to má ABS by bolo výhodou...

Hele co si budeme nalhávat rodinný rozpočet není veliký, passat je už spíše rozložen, dneska už asi skapal uplně, no a po nějakém tom prolézání mi vyšly dvě auta. Červené kombíky, oboje nejnižší výbava, obojí 97 a jedno je 1,6 se servem a ABS, druhý je obyč 1,3 MPi 50kW. Jo a airbagy nepotřebujem, umřem jako chlapi. :lol:

10.6.09, 21:43

Příspěvek 
Tak to máš těžký no... já doma jezdím jak 1.3MPi, tak svoji 1.6 MPi obojí v kombíku no a těžko říct co vybrat... každá má svoje. Kdybych já měl ted vybrat si pro sebe, tak bych taky musel dlouho přemýšlet, ale asi bych to nechal podle kousku auta a výbavy taky než tolik na motor, ale je fakt, že 1.6ky bývají vybavenější jako posilovač bagy a klíma a el. okna.... u 1.3 to tak částé není třeba ten posilovač. C ose týče přímo těch motorů, tak 1.6 je o dost živější a fakt líp jede, ale oproti 1.3 bude spotřeba dycky o ten litřík vyší po městě. Na delší štreky po dálnici se dá jet s 1.6 za 6 litrů i méně. Jinak co se týč eporuchovosti na tom asi bude 1.3 lépe. Na 1.6ce je víc věcí co se serou třeba svody praskají a podobné blbosti a všechny díly sou na to dražší docela o dost. Ale co je prop mě výhoda, že má rozvodovej řemen a na řetěz což znaméná, že 1.6ka je tichounká oproti 1.3 pokud je teda vše v pořádku... Asi ale pokud jezdíš po městě doporučoval bych 1.3ki pokud mimo a delší štreky bral bych 1.6ku

10.6.09, 21:45
Profil ICQ

Carlos píše:
Hele co si budeme nalhávat rodinný rozpočet není veliký, passat je už spíše rozložen, dneska už asi skapal uplně, no a po nějakém tom prolézání mi vyšly dvě auta. Červené kombíky, oboje nejnižší výbava, obojí 97 a jedno je 1,6 se servem a ABS, druhý je obyč 1,3 MPi 50kW. Jo a airbagy nepotřebujem, umřem jako chlapi. :lol:

tie 1.3 sú dobré motory, 1.6 je monoblok niekde z Golfu I, má výdrž, ale je o 50kg ťažší, háklivejší na olej... každé má svoje + aj -

10.6.09, 21:47

Příspěvek 
Jak jsem sdělil po ICQ, za mě 1.3OHV bez ABS, servo bych bral

10.6.09, 21:52
Mistr mechanik

Příspěvek 
Áha, tak děkuji za názory všem, moc jste mi to neulehčili. Jinak auta jsou stejný ročník stejná výbava, stejná barva, více méně stejný stav. 1,6 o málo více najeto.
Jinak auto bude pořád s dosti zaplněným kufrem, a spíše více obsazené, jezdit spíš po městě. No a bude na liťácích 5,5" prozatím se 185kama.

10.6.09, 21:59

Příspěvek 
já sem zase po ICQ sdělil, že bych bral 1,6 se servem, do města se hodí :lol:

je fakt, že 1,3 sou držáky, ale dneska bych se nebál ani 1,6 ikdyž sem na ně dřív hoooodně nadával...vono když na ní stojíš, tak to i vcelku bezpečně předjíždí 8) :lol:

10.6.09, 22:05
Profil ICQ

Příspěvek 
a v nádrži je vír :D Jura: jak to děláš že po dálnici pod šest litrů? kolik ti bere řekněme při 110 (jestli máš palubák)

10.6.09, 23:19
Voditelj brodice

Příspěvek 
Carlos píše:
Áha, tak děkuji za názory všem, moc jste mi to neulehčili. Jinak auta jsou stejný ročník stejná výbava, stejná barva, více méně stejný stav. 1,6 o málo více najeto.
Jinak auto bude pořád s dosti zaplněným kufrem, a spíše více obsazené, jezdit spíš po městě. No a bude na liťácích 5,5" prozatím se 185kama.

spytaj sa kwika... ten teraz kupil 1,6 a hned musela ist pretesnit
chlapik vravel ze tie OHCcka su niekedy po 40tis zrele na opravu. je sice tichsi, o malo vykonnejsi ale aj chces lacny servis tak jednoznacne staru dorbu vecnu 1,3
na 1,6 sa neda ani GO spravit nakolko vlozky su sucast bloku

10.6.09, 23:21

Příspěvek 
ale taky se nechá vybrousit... ale kdo by to dělal, ten motor je držák a zrovna tohle není jeho slabina

10.6.09, 23:29

Příspěvek 
Pravda je, ze 1.6 ma kratke voditka ventilov, co sposobuje problemy so spotrebou oleja a predcasne opotrebenie ventilov... Takze 1.3 je nesmrtelnejsia... Inak plne suhlasim s Jurom a osobne by som momentalne siel do 1,6 (1,3) s posilovacom a tonovanymi sklami.

11.6.09, 05:56

Příspěvek 
no_-_name píše:
a v nádrži je vír :D Jura: jak to děláš že po dálnici pod šest litrů? kolik ti bere řekněme při 110 (jestli máš palubák)

No nevím, jak to dělám, ale nehonil sem to.... Já jel tak mezi 90-120km/h. Já normálně po dálnici nejezdím jedu po ní 2x do roka, ale tenkrát sem jel 150 km s plným autem po dálnici...ještě než sem na ni vjel blikalo hladový voko, tak sem vzal pár litrů ujel sem na tom těch 150km po dálnici a pak ještě po městě a vypočítal sem to nějak a vyšlo mi to dokonce, že to muselo mít spotřebu přibližně 5.3-5.5litru, ale po městě s tím jezdím za devítku a nešetřím to. Palubák nemám

11.6.09, 05:59
Profil ICQ

Příspěvek 
Za mě 1,3 ale bez serva bych ji nebral. ABS podle vkusu každého, já si na něj zvyknul a už mnohdy ocenil.
1,3 jsme jednou málem uvařili v praze na jižní spojce, motor přežil bez ujmy a jezdí dodones. (152 tisíc Km.)

11.6.09, 06:03

Příspěvek 
Dawid130 píše:
Za mě 1,3 ale bez serva bych ji nebral. ABS podle vkusu každého, já si na něj zvyknul a už mnohdy ocenil.
1,3 jsme jednou málem uvařili v praze na jižní spojce, motor přežil bez ujmy a jezdí dodones. (152 tisíc Km.)

1.3 servo nepotrebuje, ak máš dobre nafúkané predpísané gumy (max 185), tak nieje problém, ešte aj 1.6 je tak na hrane, ale 1.9 servo jednoznačne potrebuje...

určite keď nie klímu aspoň tie tónované okná...

11.6.09, 06:10
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další