Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 00:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Poslední favorit nebo první felda? 
Autor Zpráva

Příspěvek Poslední favorit nebo první felda?
Zdravím. Chci si koupit auto, jako student mám ale trochu omezený rozpočet, řekněme kolem 20.000,-
Za tyhle peníze jsem viděl více favoritů (modely 93-94 se vstřikováním) v opravdu parádním stavu. Dnes už se dá za stejné peníze sehnat i felicia 1,3 z prvních ročníků výroby a je celkem z čeho vybírat, viděl jsem celkem dobře vypadající kousky téměř bez koroze. Přece jen ale za stejné peníze bude felicia v horším stavu než favorit. Tak teď váhám, co by bylo lepší, favorita bych sehnal asi v lepším stavu, ale felicia už je od pohledu novější auto... Co byste volili vy?
Dík, Honza

19.8.09, 14:20
Pspvek Reklama

Příspěvek 
No, Feldu spíš, líp MPI. Za 20 by to nemusela bejt taková tragédie.

19.8.09, 14:29
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Pokud vybíráš mezi pěknym fávem a feldou 95, tak fávo, obě auta jsou co do bezpečí na stejný úrovni. Nejlépe ale feldu 96 a výš, a nejlíp 1,3 MPi, kde máš ekodaň "jen" 3000.

19.8.09, 15:00
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Carlos píše:
Pokud vybíráš mezi pěknym fávem a feldou 95, tak fávo, obě auta jsou co do bezpečí na stejný úrovni. Nejlépe ale feldu 96 a výš, a nejlíp 1,3 MPi, kde máš ekodaň "jen" 3000.

Já bych bral raději feldu BMM 50 kW,s tímto motorem je měně problémů než s MPi..Ale pokud seženeš pěkné fávo 93- tak proč ne?;-)

19.8.09, 17:32

Příspěvek 
CARLOS: Já platil na favo taky 3 tis a i feldy BMM mají 3 tis..! Motor 136 B určitě..

19.8.09, 17:35
Mistr mechanik

Příspěvek 
NOVON píše:
CARLOS: Já platil na favo taky 3 tis a i feldy BMM mají 3 tis..! Motor 136 B určitě..

Cožéé? Dyk to má bejt za 5 ne? My platili za MPi 3ku.

19.8.09, 18:14
Ignorant pravidel

Příspěvek 
Carlos píše:
NOVON píše:

Cožéé? Dyk to má bejt za 5 ne? My platili za MPi 3ku.

favorit/felicie BMM ma EURO 2 takze se plati 3 tis

19.8.09, 18:39

Příspěvek 
NOVON píše:
Já bych bral raději feldu BMM 50 kW,s tímto motorem je měně problémů než s MPi..Ale pokud seženeš pěkné fávo 93- tak proč ne?;-)

rozhodně nesouhlasim

19.8.09, 18:58
Profil ICQ

Příspěvek 
21lucas píše:
favorit/felicie BMM ma EURO 2 takze se plati 3 tis

nemystifikujte tu zas... Favorit/Felicie BMM maj EURO 1 ...takže 5000 ...nevim přesně jak to bylo u Felicií, myslim, že pozdější ročníky BMM měli už EURO 2 díky nějaký úpravě na hlavě, ale možná už to bylo na MPi...ale ten Favorit a první Feldy sem si jistej...už to vidim jak se tu zas rozpoutá diskuze plná neshod, ale už se to tu řešilo tolikrát, že si to radši najděte a neřešte to tady :)

19.8.09, 19:04

Příspěvek 
Já jsem teď prošel hromadu inzerátů a má se to tak, že u většiny favoritů se vstřikováním se uvádí EURO I, u některých (není jich moc) se uvádí EURO II, těžko říct proč. U felicií je to přesně naopak, hodně malý procento má jen EURO I a většina splňuje EURO II. Ale to zas nehraje takovou roli, jde o rozdíl 2.000 Korun.
Spíš se teď přikláním k tý felicii, inzerátů kolem 20.000,- je opravdu mraky, ale asi to bude chtít trpělivost a pečlivě vybírat. To, jestli má jednoduchý vstřikování nebo MPi zas takovej rozdíl nebude, ne? Jediný čeho se děsím, je boj s rezavěním, no to mě asi nemine...

19.8.09, 19:52
Mistr mechanik

Příspěvek 
Myslim že sehnat rozumnou felicii za málo peněz není problém. Možná jsou na venek odpudivé, ale většinou nejsou hnilé na těch zásadních částech. Třeba nedávno tatík pořídil za 23 000 to na co mužeš mrknout v garáži (odkaz v podpise). Stačí projet nějaký inzertní servery a najdeš. :wink:

19.8.09, 20:18
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
felda 96 jasná volba :D

19.8.09, 20:21
Profil ICQ

Příspěvek 
no hlavně chlape nejdřiv sháněj info (nejlíp tady :wink: ) a pak kupuj...ne jak jeden nejmenovanej místní člen koupil altik na feldu a pak hodil foto a všichni sme mu řekli, že je na fáčko a byl z toho špatnej :wink:

MPI a BMM je docela rozdíl (MPIčko má trošku kratší převodovku) no a jinak špatný MPI jede hůř než BMM a špatný BMM jede hůř než MPI, třeba já mám BMM a není problém strčit do kapsy jakýkoli seriový MPIčko :wink:

osobně sem s mojim BMM spokojenej, jak šlápnu, tak jede, MPIčka šlápnu, jede, kolem 3-3300rpm díra a pak zase jede...nevim čim to je, ale docela mě to sere, ale dá se stim naučit jezdit :wink:

jo a jestli bude možnost, ber s LPG a ser na ty kecy, že plyn patří do sporáku....vono se ti to časem vrátí a jako student budeš nadmíru spokojenej s provozníma nákladama...já třeba jezdim za 0,8 kč na kilometr, jezdim do školy za 25kč a kdybych jezdil busem, mám to denně 42kč...samozřejmě auto se musí občas opravovat a udržovat, což bus nemusíš, ale zase já to kompenzuju pohodlím a tim, že když chci, tak jedu, nemusim hodinu čekat na autobus :wink:

takže se hlavně ptej a pak kupuj :wink: :)

19.8.09, 20:45
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
dvacet tisic je na peknou felicii v poradku malo

jestli najdes auto s lpg (a mas o ten pohon zajem), podivej se hlavne, kdy ti konci bomba a ja nevim co jeste se na tom meni, abys nemusel psat jeziskovi o novy veci jeste na lpg, bohate ti bude stacit nakup dilu a svareni

19.8.09, 20:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Díky za reakce pánové. Co se týče LPG, tak po něm ani netoužím, s autem si myslím nenajedu tolik km ročně, abych to musel řešit (ale zase ne že bych ho zavrhoval, to ne, ale zkrátka je to starost navíc). Jinak nějaký příjmy mám (pracuju), takže věci okolo auta poplatím (nic jinýho mi ani nezbyde), ale čím míň, tím líp. Proto chci ale škodovku - nečekám žádný zázračný jízdní vlastnosti ani výkon, ale levnej servis. Zahraniční auto ani náhodou, vím o čem mluvím - mám doma 18 let starou japonskou velkou motorku a to je teprv černá díra na prachy... jenže to je trochu jiná story. Od auta chci praktičnost.
Jinak jasan že napřed sbírám informace. Auto chci kupovat až po novým roce, rád bych sehnal něco rozumnýho, tak se ptám už teď.

Pokusím se dát dohromady víc peněz, když to neklapne, asi teda vezmu nějakýho favorita v áčkovým stavu. Pár opravdu hezkých jsem viděl, bylo tak kolem těch 18 nebo 20 tisíc, žádná rez, až se člověk diví, jak se to mohlo po tolika letech tak zachovat.

19.8.09, 21:32
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další