|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
kingbacker
|
jak přilepit lištu?
Borusil jsem rez pod ochrannou lištou, a te´d řeším, jak to co nejlíp nalepit zpátky. Předtím tam byly dva lepivý proužky, ale ty nejdou sehnat. za každou radu budu rád, jde o ochranný lišty dveří na dveřích u Favoritu
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
18.8.09, 20:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Petr105
|
Milotec prodává lepidlo, je v tubě a lepí se s ním plastové ozdůbky na karoserii. Drží festovně, je pružný, ale zase docela drahý...
http://www.milotec.net/lepidla-a-primery/
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
18.8.09, 20:54 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
oboustranna lepici paska, zajdi do nejblizsiho zelezarstvi, baumaxu nebo podobneho kramu, nekde budou mit, dela se ruzna tloustka i sirka, listu i auto pred lepenim odmasti tech. benzinem
jo a jde to taky sekundakem, to nalepil na favorita blbec prede mnou, listy jsem trhal i s barvou z plechu, tak to tak nedelej
|
18.8.09, 21:14 |
|
|
Petr105
|
Oboustranka je dobrá, ale neztrouchniví časem? Přecejen je to venkovní prostředí, voda, sůl...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
18.8.09, 21:15 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
nejakou, a neptej se me po te dobe jakou, oboustranou paskou jsem nalepil pred peti lety a ctyriceti tisici kilometry napisy skoda, favorit, a 135L na zadek svyho auta a nic nenasvedcuje tomu, ze by to melo byt spatne, ostatne original listy a napisy na autech jsou prilepene taky oboustranou paskou, jen to chce koupit neco rozumnyho, ne u tamanu a ne za desetinovou cenu nez ostani, tam bude hacek
|
18.8.09, 21:19 |
|
|
kingbacker
|
Tyhle tam byly očividně origo a když jsem je trhal, pravda, nedržely pevně, ale jezdil jsem s tim rychle a vítr to nepodebral. Jinak se sekunďákem, jen přizvukuju, předchozí majitel nalepil štítky sekuňdákem a taky to tak vypadalo, když jsem je sundaval
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
|
18.8.09, 23:17 |
|
|
ventYl
|
ja som ich lepil na 105ku normalne chemoprenom, predtym som zdrsnil lak na mieste, kam som ich siel nalepit, ocistil gumy od predoslej vrstvy toho, co ich drzalo na aute, napatlal chemoprenom, pockal, dal na auto a pritlacil. Drzalo to dobre, prezilo to tusim aj nejaku tu zimu.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
21.8.09, 18:56 |
|
|
škodař
|
silikon
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
21.8.09, 19:21 |
|
|
kingbacker
|
Užv jsem tam dal oboustranku, jinak slovo silikon lepší nevyslovovat, nejde dolů
|
22.8.09, 16:37 |
|
|
LiMaK
|
nedá mi to nereagovat....
1) to lepidlo od milotecu, je silene predrazene.
zajdi do prvních barev-laku, tam kde prodavaj spreje, kity na auta, smirgle, aceton.....
a kup PUR lepidlo v kartuši....taková ta kartuš na vytlačovací pistoli. je to 500ml nebo kolik, oblepis tim listy na 300
autech a stoji +- 150korun ceskych.... m.j. se s tim samym lepidlem lepí autoskla, napr. do fabie atd...(auta co maj
lepene okna
Výhody? levné...lištu ti nesundá ani autobus, co ti v 50km/hod jebne do boku auta....zustane prilepena na veky.
pod listu ti nezateka voda, ktera tam spolu s necistotami dovede delat poradnej bordel...PURem to proste
hermeticky prilepis....voda pak listu obteka, misto aby pod ni protekala.
Nevýhody? prakticky nemozne sundat listu bez poskozeni laku - nozem odrezat....
pur lepidlo dlouho schne, dejme tomu 2 hodiny to musi byt fest pritlacene ke kastli....urcite to nestaci jen
prifixovat páskou....chce to necim poradne zatízit na dobu cca 2 hodin...já lepil ty listy na dverich
sundanych z auta, polozenych vodorovne na zemi a zatizenych....
Pur musis davkovat opatrne, aby moc z pod listy nevylezl...chce to zkusenost...a pokud uz vyleze, je nutne ho ihned hadrou obetrit....vytvrzeny pur lze odstranit pouze mechanicky....
2) sekundove lepidlo a silikon sem netahejte.... sekundak naleptá barvu a nikde neni receno, ze ta barva pak zaschne....
silikon se hodí tak na tesneni olejove vany...silikon moc neprilepi 2 veci k
sobe... je to jen takove tekute tesneni ...vetsina silikonu je kyselych, coz
jak vime kyselina moc dobre laku a kovu nedela..... Snad leda silikon na
lepeni akvarii... a v posledni dobe se stejne akvaria lepi PUR lepidlem
zminenym v bode 1)
3) obostranna lepici paska se vyrabi pro miliony pouzití...bud je to oboustranna izolepa na papir...nebo univerzalni oboustranna paska napr. na zrcadlo na zed (interier) a nebo jsou oboustranne lepici pasky primo na karoserie automobilu...proste to samé, cim se to lepi origo....odolna vuci vlivum pocasi, teplotam....maji v kazdem solidnim baumaxu, vetsinou je na obalu primo obrazek karoserie auta a ochranne listy. Ja mam treba pasku od 3M, na lepeni pitchovin na kastli....vono je s ni celkem problem na ruznych povrsich,ale pokud ji nahreju fenem, tak lištu z karoserie urves i s lakem.....
Vyhody? sundas z pasky folii a lista okamzite drzí na kastli, odpadá nutnost cokoli nechat zaschnout, zatězovat...lepit....
Nevyhody? pod listu ti zateka voda, ktera se blbe odparuje....drzi se pod listou bordel... z dlouhodobého hlediska (3roky +) hrozi, ze vlivem zatekajici vody a necistot se ti ta paska zacne odlepovat....
Z dlouhodobé praxe se mi osvedcila kombinace PUR a samolepici pasky....
lepici paska drzi listu okamzite na miste, a mezitim PUR vklidu zasychá....Pod vysledny spoj nejenze nezateka voda,ale dá se prakticky okamzite s autem odjet, aniz by byla nutnost 2hodinoveho stani a vymysleni zatězování nebo pridrzovani listy (jako u samotneho pur...chemoprenu apod..) delam to tak, ze na listu lepim po delce 2 uzke pasky lepici pasky a na kraje listy a doprostred listy jeste maznu trochu PURu....
_________________ Vsechny správné vozy mají motor na té správné straně....ferrari,porsche, lambo...a 742
|
5.9.09, 04:15 |
|
|
kingbacker
|
Tak jsem jel aj s lištama 130, držej, nevybrovali, tak věřím, že tam chvíli vydrží. PS. je to tou nejlepší oboustrankou, co jsem u nás sehnal, mj. se tím lepí i zmíněná zrcadla. Právě jsem chtěl předejít tomu, že ta lišta bude nesundatelná, protože za dva roky to bude muset jít s kastlí a jak jsem zjistil, předchozí lak šel bez odstrojení, a pod lištou byla jiná barva než na dí a byl tam schod, ktrej sova doma odstranim s více estetikou než poškozením
|
5.9.09, 21:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|