Bouračka stopětky - plnění pojistky
| Autor |
Zpráva |
|
kdoasi
Registrován: 11.1.06, 19:35 Příspěvky: 212 Bydliště: Praha, Ostrava
|
 Bouračka stopětky - plnění pojistky
Zdravím,
sejmul mě maník v zatáčce - mám zničený levý blatník, nárazník, masku plast+plech, ohnutá kapota. Oprava 5 tisíc dle mechanika. Nemáte někdo zkušenost, jak plní pojišťovny na takovéto staré auta (105 LPG, r.v. 81)? Nebo je lepší to vyřešit cash?
|
| 7.2.10, 21:42 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
2500,- jako totálka 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 7.2.10, 21:48 |
|
 |
|
ppavel
Registrován: 29.9.09, 10:03 Příspěvky: 261 Bydliště: Horní Planá, prdel zakopaná
|
1500-2000 je totálka u český, opravu ti neuznaj,ta by byla v běžnym servisu 15tis a to přesahuje cenu totálky a tu ti z toho likvidátor automaticky udělá..... pohledej veškerý účty za opravy, díly a všechno a klidně i od kamarádů a pošli na pojišťovnu co nejdřív že si to do auta investoval a dostaneš víc... o moc zase ne, ale každá kačka dobrá..
něco podobnýho se mi přihodilo na jaře taky.. takhle jsem dopadl, nedal mi přednost kokot s čerstvym řidičákem
http://img.skoda-virt.cz/vase_auta_uplo ... -45_27.jpg
řízení s pojišťovnou byla pěkná obštrukce, pohledal a posháněl jsem účtenky a paragony od plechařiny, dílů a všeho možnýho v ceně asi 12-13tis. pojišťovna nějakym záhadnym způsobem teda vypočetla celkovou cenu auta 6000kč, z toho odečetli zbytkovou hodnotu 1500 a dostal jsem ušmudlaných 4500kč...
přeju hodně štěstí v jednání s tou verbeží pojišťovnickou! 
_________________ Kdybych to byl bejval věděl......
|
| 7.2.10, 22:02 |
|
 |
|
john simple
|
tak za to bych pojistovaka zabil.
když by mi řakl, že tak stare auto ma prd hodnotu,
tak bych mu rekl, proc neplatim taky prd pojistku?
5litru je moc, ne?
blatnik novy, zbytek ze šrotaku.
když dá víc cash, tak brát cash
|
| 7.2.10, 22:05 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Jo to je problem u takto starých aut a ještě větší korunu tomu nasadila vláda když zavedla ekodaň která se do toho vůbec nezapočítává a naopak sráží hodnotu auta, takže se to řeší asi tak že když by jsi to auto chtěl prodat tak původní tabulková hodnota byla 12000tis, vzhledem k ekodani 10 000 musíš o toto hodnotu auta snížit aby jsi ho možná prodal což jke teda hodnota 2000 a to je pro ně základní částka, pokud ji škodou přesáhneš tak máš totálku
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 7.2.10, 22:08 |
|
 |
|
john simple
|
někde jsem četl, že je dobré schovávvat učtenky, např při výměně blatníku apod.
pojištováci tak akorát umějí lákat, když shánějí ovečky.
když maji vyplatit oni, to se jim nechce.
řešení je udělat z auta veterána, ale to je možné jedině s nejstaršími užovkami zatím.
pak by pojištovna pěkně sypala, hajzlici
|
| 7.2.10, 22:15 |
|
 |
|
john simple
|
hezká 130tka, je jí škoda.
jak to dopadlo, opravils?
|
| 7.2.10, 22:17 |
|
 |
|
Jarda S.
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 7.2.10, 22:23 |
|
 |
|
john simple
|
parada, jako nova 
|
| 7.2.10, 22:27 |
|
 |
|
Jarda S.
|
a dalších 5 nových aut má nasyslených v dílech 
|
| 7.2.10, 22:31 |
|
 |
|
Šemik
|
Od pojišťovny těžko dostaneš dost na nákup nových dílů.. je to jeden z důvodů proč jezdím obyčejné Mko a ne vysněnou Š100
V takových případech se buď domluvit s viníkem pokud to bude normální člověk, nebo když ne tak to hrát na bolest zad - tu ti nikdo nevyvrátí a zranění to je - viník se pak bude chtít rychle dohodnout, je pro něj lepší dát pár tisíc než 25 za nehodu se zraněním a další obštrukce...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 7.2.10, 22:44 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
je to pakarna ty pojistovny..kdyz nam nic nechtej davat, nemely by chtit tolik platit 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 7.2.10, 22:56 |
|
 |
|
Mig315
|
Co remcate kurna nekdo musi cvaknout blatnik na noveho medoura ne! Tak to je spravne tak to ma bit. Nemas na nove? Tak neser ale plat.(ironie)
|
| 8.2.10, 00:16 |
|
 |
|
VeTeV
Senior TW team
Registrován: 18.6.09, 09:44 Příspěvky: 766 Bydliště: kde si ustelu, tam si lehnu...
|
a co čekáte? prostě pojišťovna musí živit aparát, a upřímně z těchto aut není hlavní příjem - je živí různe havarijky a další balíčky, které 80% lidí stejně nikdy nevyužije, ale množství peněz placených za tyto "výhody" je rozhodně vyšší než za ěnjaký povinko ... a pojišťovna se s nikým nemazlí v ničem - jsou to šejdíři a podvodníci a jejich business je na tom založen... realita je taková jaká je a na historickou hodnotu a zachovalost se nehraje - systém zajímají tabulkové ceny a fertich....
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Škoda 120L - spotřební vůz - končí
Xantia 1,8i 16v Break - ať se nám svět houpe
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
| 8.2.10, 13:30 |
|
 |
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
john simple píše: tak za to bych pojistovaka zabil. když by mi řakl, že tak stare auto ma prd hodnotu, tak bych mu rekl, proc neplatim taky prd pojistku? 5litru je moc, ne? blatnik novy, zbytek ze šrotaku. když dá víc cash, tak brát cash protože můžeš např přejet na přechodu dítě a pojišťovna mu bude platit trvalé následky měsíčně v řádu několik tisíc do konce jeho života? protože můžeš narazit do fungl nový ho auta v hodnotě v několika milionů? zde není relevance Citace: a co čekáte? prostě pojišťovna musí živit aparát, a upřímně z těchto aut není hlavní příjem - je živí různe havarijky a další balíčky, které 80% lidí stejně nikdy nevyužije, ale množství peněz placených za tyto "výhody" je rozhodně vyšší než za ěnjaký povinko ... a pojišťovna se s nikým nemazlí v ničem - jsou to šejdíři a podvodníci a jejich business je na tom založen... realita je taková jaká je a na historickou hodnotu a zachovalost se nehraje - systém zajímají tabulkové ceny a fertich....
škodovost se v čr pohybuje kolem 50% tzn vyberou 10 mega 5 mega vyplatí na škodách, něco jde na provize nás sjednatelů něco na správu pojištění zbytek zůstava jako zisk, např v DE je škodovost 90%
takže právě naopak na balíčcích se až tak nerejžuje stejně jako na hav
na tohle téma jsem psal diplomku pokud někdo chce rád poskytnu-ale je to hrůza
jinak na svoji obhajobu než mi začnete nadávat nedělám pro pojišťovnu, ale pro makléře-tzn zastupujeme více pojišťoven a úkolem je najít nejlevnější var pro klienta, s plněními pak už nemám nic společného 
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
| 8.2.10, 13:58 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|