Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 20:49

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 Servis v LM 
Autor Zpráva

Příspěvek Servis v LM
Zdravim Vas, mam taku otazocku. Pozna niekto z Vas dakeho technika v LM ktory by mi pretesnil hlavu motora? pravdepodobne mi prerazilo tesnenie a voda mi tece do motora. uz som to mal minuly rok a znami mi to spravil. no teraz mi zas v nadobke mizne voda. a cakam ze kazdu chvilu bude olej sivy az biely.
ide mi o to aby ten technik podla skusenosti bol fakt dobry nech sa to neposere za rok zas a za rozumnu cenu .Dakujem za tipy.

28.6.10, 11:23
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Servis v LM
tkingu píše:
Zdravim Vas, mam taku otazocku. Pozna niekto z Vas dakeho technika v LM ktory by mi pretesnil hlavu motora? pravdepodobne mi prerazilo tesnenie a voda mi tece do motora. uz som to mal minuly rok a znami mi to spravil. no teraz mi zas v nadobke mizne voda. a cakam ze kazdu chvilu bude olej sivy az biely.
ide mi o to aby ten technik podla skusenosti bol fakt dobry nech sa to neposere za rok zas a za rozumnu cenu .Dakujem za tipy.

Zetory robia v poľnohospodárskom družstve Liptovská Teplička.... :oops: :lol:

28.6.10, 11:51

Příspěvek 
:D joj ne zetor ale skoda 120, som to zabudol dopisat.

28.6.10, 12:02
Profil ICQ

Příspěvek 
no, do 120 sa už servisáci nechcú púšťať nakoľko spravidla oprava presiahne cenu auta...

nemáš nejakého známeho, nič také zložité na to nieje, ale hlavu by som radšej zohnal druhú, a keď bude dole poriadne skontroloval presahy vložiek...

a prečo je to v poradne pre neškodovky :?:

28.6.10, 17:47

Příspěvek 
jezis pardon, som si nevsimol, ze je to neskodovky, iba som zbadal poradna a napisal som.
poprosim teda admina o presunutie temy do spravnej poradne.
jedneho znameho co som mal zial uz nezije tu v okoli a vlastne v okoli uz nikoho nepoznam co by to vedel spravit. viem ze on tam potom ventili nastavoval a aj mi to ukazoval ako sa valce hybu a ako treba nastavit no nepamatam si to a uprimne necitim sa na to, ze by som to bez pomoci niekoho skusenejsieho zvladol.
Mam jedneho chlapa co by mi to mozno spravil, no on ma vlastne taky maly servis a dost tam zaplatim, preto som tuto temu zalozil, ci niekto v lm nepozna niekoho sikovneho a ochotneho.

28.6.10, 22:53
Profil ICQ

Příspěvek 
pokiaľ niesi úplne ľavý tak si s tým poradíš aj sám, najprv pobehaj staršie témy v sekcii motor, tam toho bude dosť, keď nie tak ti poradíme...

28.6.10, 22:57

Příspěvek 
To nie je mozno bol som sa trocu pozrat na ten moj motor. a hladal som i tu na fore a kopec ludi ma podobne problemi ako ja. Tesnenie menene pred rokom, novy olej, setko islo ako malo. Po case mi zacalo robit bielu emulziu na viecku od oleja. cca pred zimou a robi ju do teraz. pocas zimi bola kvapalina v nadrzke OK. no teraz ako je po zima dako od aprila som si to vsimol. byva prazdna.nadrzka. Ked sa motor zohrene tak ju naplni. uz som aj dolieval do plna a teraz je zas prazdna. no ked sa zohreje tak opat v nej je. Motor zdymy iba za studena po starte, inak nedymi vobec. netecie som nespozoroval nikde. auto kuri normalne. emulzia sa robi stale, no utieram ju. jazdim prevazne kratke vzdial. cca 5-7km do prace a spat poobede. malokedy dlhsia trasa. co su to presahy vloziek? rovnost hlavy by som ako zistil? pri zmene tesnenia, musim zas novy olej davat? cistit vanu? zatial je na riske olej v pohode. no maval som ho cca v strede risky. teraz je tak 2-3 mm na samom spodku tycky. cize je dost mimo risku. ale nema este taku farbu ako ked mi pred rokov prerazilo tesnenie. no i vtedy mi dlho dlho mizla voda a zrazu bolo po. :(

29.6.10, 08:50
Profil ICQ

Příspěvek 
rovnosť hlavy sa kontroluje takým kovovým pravítkom, alebo uholníkom, sú na to aj spešl prípravky, ale na 120 to stačí.

presahy vložiek sú dôležité nakoľko tesnenie sa musí stlačiť aby to všetko zatesnilo tak ako má, najčastejšie sú vložky "utopené" to znamená že sú pod úrovňou bloku, to je zlé, vtedy treba vložky vybrať a podložit hrubšími podložkami, sú tam také medené krúžky, ale to je oprava ktorá sa už moc nevyplatí nakoľko celý motor sa dá zohnať za cenu železa. ak sú vložky ešte na úrovni bloku dá sa to zložiť ale ideálne je okolo 0,1mm nad blok...

biela emulzia je v podstate normálna pri krátkych trasách, to znamená že vlhkosť s oleja sa nestihne odpariť a horšie je keď voda pomaly niekde preteká do motora... olej tieto motory žerú cez vodítka ventilov...

29.6.10, 09:16

Příspěvek 
Než se pustíš do výměny těsnění pod hlavou, tak nejdřív zkontroluj jestli ti chladicí kapalina neteče někde jinde. Těch možností kudy může unikat je u stodvacítek víc než dost. Vyplatí se vyrobit tlakovací přípravek na expanzku a zastudena pod tlakem kontrolovat všechny spoje. A byl by skoro zázrak, kdyby některý netekl.

29.6.10, 11:56
Junior TW team

Příspěvek 
Je to jednoduche - studena sustava netecie ale ako sa zohreje uz su vole a voda si najde dierku . Skus kupit utesnovak chladiacich sustav - mne to uz viackrat pomohlo a aj kamarati si to celkom chvalia :wink:

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

29.6.10, 16:45
Profil ICQ

Příspěvek 
Studená soustava neteče, protože není natlakovaná. Ohřátím stoupne tlak a začnou se projevovat netěsnosti. Ale na druhou stranu se horká voda většinou stíhá odpařovat a není nic vidět. Geniálně vymyšlená chladicí soustava škodovek bohužel vyžaduje prakticky každodení kontrolu a její zanedbání se může vymstít.

29.6.10, 17:36

Příspěvek 
S chladící soustavou 742 nevidím sebemenší problém. Pokud se složí poctivě, funguje bez závad do aleluja.

Ad to těsnění po roce KO - problém je v přesazích vložek jak psal Michal, ono udělat přesahy vložek u 20 let starého škoda motoru není jen tak, je to práce aspoň na den od nevidim do nevidim, ty vložky jsou tam zabetonované že se musí přes dřevo doslova vytloukat ven z bloku, až se tohle povede tak nastupuje nekonečná fáze čištění a hlavně je vysoké riziko, že kroužky tohle nepřežijí a bude je nutno měnit, navíc tyhle vložky nejsou kvalita jak u favorita a výš, takže bývají vydřené. Tohle kvalitně opravit stojí ohromné peníze, kdo z lidí co to nemají jako koníčka to do staré stodvacítky dá?

29.6.10, 20:57

Příspěvek 
Chlapče pleteš se. Chladicí soustava 742 je pomsta konstruktérů. Dokonale utěsnit víc jak třicet spojů je dost problém a jak jí správně naplnit a odvzdušnit věděl a ví málokdo. Další obrovský problém je v hadici mezi expanzkou a termostatem. To se taky všeobecně moc neví. A právě díky těmto vychytávkám dochází k problémům s těsněními a hlavami. Těsnění pod hlavou v 95% odejde právě jako následek problému v chlazení. A pokud chlazení nefunguje tak jak má, odejde po výměně velice brzy znovu.

30.6.10, 14:59

Příspěvek 
tak naplnit a odvzdušnit 105 - 136 tady snad kazdy zvladne spravne.
ale co mas na mysli tou hadici od termostatu k expanzce?
aby nebyla prověšená ?

30.6.10, 19:51

Příspěvek 
Přesně to. To je totiž příčina toho, že po delším stání neotevře termostat a motor vaří.

30.6.10, 20:04
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]