Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 16:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Odhlášení auta na díly 
Autor Zpráva

Příspěvek Odhlášení auta na díly
co všechno musim zařídit když chci odepsat auto na díly??? a co to stojí? cca .. díky

červená Š 120L,1988,import z Belgie - Moje první auto. Odpočívej v pokoji kámo ;)

18.8.08, 23:45
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Promiň, ale to jde? Já myslel, že dnes už musíš auto "ekologicky" zlikvidovat. Leda přes nějakého známého, zaplatíš 1500,- a auto si necháš...ale číslo kastle nebo blok motoru nesmíš nikde použít.

19.8.08, 00:08

Příspěvek 
nejde že? ... a ja se nechal ukecat že to jde :D ... no, snad to prodam, a nebo seženu nějaky kontakt na likvidaci ;)

červená Š 120L,1988,import z Belgie - Moje první auto. Odpočívej v pokoji kámo ;)

19.8.08, 00:10
Profil ICQ

Příspěvek 
JeeRKa-JRK píše:
nejde že? ... a ja se nechal ukecat že to jde :D ... no, snad to prodam, a nebo seženu nějaky kontakt na likvidaci ;)

Jak říkám....poptat se známých nebo případně se domluvit na vrakecu, že jim dáš třeba 1500 a dostaneš papír že to máš zlikvidované...přitom auto ti zůstane stát na dvorku...nebo to ukecat jenom na to, že jim dáš kastli a motor (spíš jen blok motoru) v tom jediném je problém.

19.8.08, 00:21

Příspěvek 
auto vystroj, dily prodej, kasli rozsekej na milion kousku, motor radsi taky rozeber na hlinik a ND.

s kasli hup do srotu (treba jim tam privez kazdy den jiny blatnik, cislo vyrez a nech na policce v pokojicku)

motor hup do srotu na hlinik, cislo z nej radsi vybrus flexou.

Za tyden az dva zajdi na policii, s tim ze ti to nekdo ukrad, polisi seberou maly technicak a sepisou kradez. necekej, ze nekdo (agenti v bilo-zelenych feliciich) bude hledat skodovku za cca 2000kč, policajti na to serou, jen ti za mesic prijde VYJADRENI ZE PACHATEL JE NEZNAMY. S tim zajdes na dopravku a auto zrusis zadarmo. (prece nebudes provozovat auto ktere ti "nekdo" ukrad.

uz mi tak "ukradli" 3 stíhačky :-) a na uradu no problem,odhlasene v pohode a to i jedna skodovka nebyla moje, majitel mi ji dal, ze ji chce odepsat, tak sem si ji "jako" pujcil a "jako" mi ji pred kauflandem ukradli. Majitelovi prislo vyjadreni a spokojenost s odhlasenim.

19.8.08, 02:11
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Někde se tu psalo o lepším řešení, prohlášení o zániku vozidla. Proč otravovat policii, když to jde i jinak...

19.8.08, 11:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
Někde se tu psalo o lepším řešení, prohlášení o zániku vozidla. Proč otravovat policii, když to jde i jinak...

protoze to prohlaseni o zaniku vozidla je k necemu, kdyz jsi auto fyzicky zlikvidoval PRED vymyslenim toho zakona o ekolikvidaci.

to znamena, kdyz jsi treba auto rozebral v roce 1997 a ted jsi zjistil ze je porad psane na tebe. K tomu slouzi to PROHLASENI O ZANIKU VOZIDLA. ale opakuju, vozidlo muselo zaniknout PRED tim vymyslem.

pokud byl s tim autem loni na technicke, nebo vcera dostal s tim autem pokutu, nebo ho ted koupil a prepsal....proste pokud delal cokoliv v dobe kdy je uz zakon v platnosti, je ti to prohlaseni na houno a v krajnim pripade kdyz na to prijdou, a to si pis ze pokud byl na technicke nebo delal prepis (evidencka) v dobe platnosti zakona, v podstate to auto FYZICKY EXISTOVALO a tudiz by PODAL KŘIVÉ PROHLÁŠENÍ.....chapes?!

19.8.08, 20:44
Profil ICQ

Příspěvek 
aneb jednoduseji:
pokud byl vcera na evidencce a prepsal to, tezko mu urednik uveri, na zaklade nejakeho prohlaseni, ze auto opravdu a cestne rozebral v roce 1998 :-)

to same s STK, pokud to auto bylo v poslednich 2 letech na STK, jako ze predpokladam asi bylo, tak taky neobkecas prohlasenim, ze jsi ho rozebral 10 let nazpátek a loni si s nim byl na technicke :-)

podotykam pripad 1 i 2 zjisti urednice ihned z papírů od auta a ty ji budes mit v ruce čestné prohlášení že auto opravdu zaniklo pred 8 léty :-))))

chtelo by to ale zjistit, kdy ten ekolikvidacni zakon zacal platit, v kterem roce....tusim ze nejak okolo 2002-3??? ale to opravdu jen tusim, nevim

19.8.08, 20:53
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
LiMaK píše:
fatal píše:

protoze to prohlaseni o zaniku vozidla je k necemu, kdyz jsi auto fyzicky zlikvidoval PRED vymyslenim toho zakona o ekolikvidaci.

o tom jsem v zákoně nic nečetl

19.8.08, 22:07
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:

o tom jsem v zákoně nic nečetl

já jo ... tohle ... snad prvni odkaz co hodil google na : prohlášení o zániku vozidla :

Zákon č. 56/2001 Sb. ve svém ustanovení § 13 odst. 2 výslovně stanovuje, že se žádostí o trvalé vyřazení vozidla z registru předloží vlastník motorového a přípojného vozidla, nejedná-li se o případ podle § 13 odst. 1 písm. a) (motorové vozidlo a přípojné vozidlo zaniklo), i doklad o likvidaci vozidla.
Zákon č. 56/2001 Sb. ve svém znění nepřipouští jakoukoliv možnost nahradit doklad o likvidaci vozidla jiným dokladem.
Čestné prohlášení je ve smyslu správního řádu podkladem pro správní rozhodnutí. Správní řád svým ustanovením § 39 odst. 1 stanovuje, že správní orgán může čestné prohlášení připustit místo důkazu, pokud zvláštní právní předpis nestanoví jinak.
Závěr
S odkazem na výše uvedený právní rozbor lze konstatovat, že předložení dokladu o likvidaci vozidla ve smyslu § 13 odst. 2 zákona č. 56/2001 Sb. nelze nahradit čestným prohlášením podle § 39 správního řádu.

Praktický důsledek tohoto stanoviska pro výkon činnosti registru vozidel je následující.

Jedná se o pojem zániku vozidla jeho rozebráním na náhradní díly registrovaným vlastníkem nebo provozovatelem po 1. 5. 2004, aniž bylo vozidlo předáno subjektu pověřenému sběrem a likvidací vozidel a autovraků. V takovém případě nesmí úřad čestné prohlášení přijmout namísto dokladu o likvidaci vozidla. Možnost podat čestné prohlášení o zániku vozidla jeho rozebráním na náhradní díly před 1. 5. 2004 zůstává zachována. Tímto je čestné prohlášení nikoli dokladem, kterým je nahrazen doklad o likvidaci vozidla, ale důkazem o skutečnosti, že vozidlo zaniklo již v době, kdy zákon ještě nepožadoval existenci dokladu o likvidaci vozidla.

Druhým dotčeným tématem je registrace původně tuzemského vozidla v cizině. Po 1. 5. 2004 lze využít pouze institut odhlášeno na vývoz, protože trvalé vyřazení nepřichází v úvahu z důvodu nepředložení dokladu o likvidaci vozidla.

19.8.08, 23:15
Profil ICQ

Příspěvek <<<<------ tamty hodiny ;)
jak tak koukam tak jdou blbě hodiny v záhlaví

19.8.08, 23:19
Profil ICQ

Příspěvek Re: <<<<------ tamty hodiny ;)
JeeRKa-JRK píše:

Časy uváděny v GMT + 1 hodina

19.8.08, 23:47

Příspěvek 
Dík za presne datum.... 1. 5. 2004

z toho jasne vyplyva, ze pokud jsi papirově delal s autem neco po tomhle datu (prepis,technitska,pokuta atd..), mas s cestnym prohlasenim smulu. v tomhle pripade zbyva jedine to moje puvodni -->auto rozebrat a nechat si ho "jako" ukrast.

pokud ti ale auto stoji vice jak 4 roky na zahrade aniz by se hnulo, mozna mas s tim cestnym prohlasenim sanci....ale opakuju,nesmis mit nikde zadny zaznam, ze by se to auto mohlo od roku 2004 pohybovat po ceste....

20.8.08, 00:41
Profil ICQ

Příspěvek 
no, loni jsem ho kupoval, přepisoval a evidenčkoval :( .. takže musim vykutut nějaké šméčko na úřady :( jak mě se nechce ...

20.8.08, 07:19
Profil ICQ

Příspěvek Re: <<<<------ tamty hodiny ;)
gokralik píše:
JeeRKa-JRK píše:

Časy uváděny v GMT + 1 hodina

no tak to jdou ještě hůř ne??? ja mám na kompu časové pásmo +1 hod ... na mobilu jsem měl taky 0:15 a to napsalo 23:15 ..

20.8.08, 07:23
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další