fridex testér refraktometr
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
fridex testér refraktometr
dnes jsem si koupil tenhle strojek http://www.global-trade.sk/antifreeze.htm dal jsem za něj pětikilo máto ho někdo
hledám jen návod k použití díky miloš
|
10.11.10, 21:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tož to tam kápnéš a čumíš kde je barva na stupnici
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.11.10, 21:56 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: tož to tam kápnéš a čumíš kde je barva na stupnici
to vím jen jsem si chtěl přešíst návod
|
11.11.10, 07:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
že když natáhnu vodu tak neukazuje nic a čistý fridextakynic miloš
|
12.11.10, 09:01 |
|
|
Milan Koukal
|
my to máme v práci kápneš fridex rozetřeš po tom sklíčku přiložíš to druhý aby tam nebyla vzduchová bublina a podíváš se proti světlu a na té stupnici se ti odráží taková čára a to je ta hodnota
osobně jsem nedělal z přesnější mašinou na měření fridexu a měří to i nemrzku do ostřikovačů
|
21.11.10, 22:08 |
|
|
Ondras83
|
mam to už dlouho..když to táta koupil, to ještě makal ve fabrice, tak chodil po parkovišti a každej chtěl před zimou měřit, tak za nim chodili, aby jim to udělal...jeden rok to dělal ještě tim hustoměrem zadačko, další rok přišel s timhle, vytáh pipetou, změřil, napsal na nádobku stav, vzal 150,- a šel dál...sice každej čuměl, ale za jeden den takhle vydělal 2000,-...refraktometr nás stál 2500,-
podivej miloši: vem čistou vodu, kápni a tim seřizovacim šroubkem nastav tak, aby se hladina (modrá čára) dotýkala bodu 0...potom kápneš fridex a ta čára se posune tam, kolik má chladící kapalina výdrž ...nejdřiv to ale musíš nakalibrovat tou čistou vodou a šroubkem
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
21.11.10, 23:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: mam to už dlouho..když to táta koupil, to ještě makal ve fabrice, tak chodil po parkovišti a každej chtěl před zimou měřit, tak za nim chodili, aby jim to udělal...jeden rok to dělal ještě tim hustoměrem zadačko, další rok přišel s timhle, vytáh pipetou, změřil, napsal na nádobku stav, vzal 150,- a šel dál...sice každej čuměl, ale za jeden den takhle vydělal 2000,-...refraktometr nás stál 2500,- podivej miloši: vem čistou vodu, kápni a tim seřizovacim šroubkem nastav tak, aby se hladina (modrá čára) dotýkala bodu 0...potom kápneš fridex a ta čára se posune tam, kolik má chladící kapalina výdrž ...nejdřiv to ale musíš nakalibrovat tou čistou vodou a šroubkem
ten šroubek schovali pod ten štítek tak jsem si to seřídil, jako ptám se
kdyš děláš do aut musíš vědět všechno a když nevíš musíš vědět ondro
tak to chodí díky miloš
|
28.11.10, 18:44 |
|
|
Ondras83
|
už měříš?
|
28.11.10, 19:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jo našel jsem ten šroubek a našteloval to na vodu občas jsem z toho pako neměří to nic přitom chladící kapalina je sladká,
a co remsa prodáváš je stále miloš
|
29.11.10, 18:06 |
|
|
Kristensen
|
musíš na to kápnout a přiklopit to víčko aby se to pěkně rozpilo a hlavně se vždy do toho koukat proti světlu, hlavně pamatuj na to že se do toho kouká pouze okem a ještě jen jedním
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.11.10, 18:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: musíš na to kápnout a přiklopit to víčko aby se to pěkně rozpilo a hlavně se vždy do toho koukat proti světlu, hlavně pamatuj na to že se do toho kouká pouze okem a ještě jen jedním
to všechno chápu sle prostě to sem tam nic neříká, neřeím měním kapalinu miloš
|
29.11.10, 18:42 |
|
|
Ondras83
|
jj, remsa pořád a pohoda...veldu sem s nima už prodal, tak nevim, ale teď je mam na oktě a někdy jim davam čouda a pohoda a zákazníci taky spokojený a cenofka víc než přijatelná...
|
29.11.10, 20:28 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: jj, remsa pořád a pohoda...veldu sem s nima už prodal, tak nevim, ale teď je mam na oktě a někdy jim davam čouda a pohoda a zákazníci taky spokojený a cenofka víc než přijatelná...
no právě na koktu to vypadá origo nebo remsa ty ostatní stojí za pendrek, chybí mi nějaký velkoslad kde to sehnat, kelly to nemá elit nevím
ty remsa zasírají kola ale problémy s brzdama nejsou, nepískají,
třeba na mojí fábce mám ate, když chceš nějak intenzivně brzdit tak je musíš jakoby prohřát, připravit je pak jim naložíš a OK ale jak jim naložíš hnet cuká volant, kotouče derou dost,
miloš
|
29.11.10, 21:06 |
|
|
Kristensen
|
já mám černý kola pokaždé když brzdím ať tam mám co mám za desky
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.11.10, 21:08 |
|
|
Ondras83
|
člověče my je berem od TROSTu, dříve Meteor
http://cz.trost.com/
dělaj i kotouče a myslim, že i pakny...
taky mam dost dobrou zkušenost s FRI-TECH, ty zas prodavaj buď Auto štangl nebo Genei, teď si přesně nevzpomenu...
kámoš dával na fáčko AP kotouče a když už vracel třetí sadu, že neseděj díry (4x99 a dirka na tu 6tku šroub byla taky jinde) tak už to vrátil a vrznul tam starline...
edit: v trostu maj pro registrovaný zákazníky online program repdoc...něco jako autodata (hlavně tam jsou rozvody a rozkreslený základní věci - brzdy, převodovky atd) no a k autům tam jsou elektrický schémata, servisní intervaly, náplně, utahovací momenty atd...prostě když něco nevim, jdu se tam mrknout ...jsou tam i zhruba daný normohodiny na jednotlivý úkony, takže po zadání kč na hodinu tam lze určit cenu opravy, se kterou třeba nejsou ještě takový zkušenosti a zákazník potřebuje vědět cenu...
|
29.11.10, 23:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|