Autor |
Zpráva |
kabala
|
svítí mi kontrolka " test" na palubce. Co to zname
Prosím prosím, poraďte mi... svítí mi červená kontrolka "test". Někdy se rožne a někdy ne... Dělá to především když mám volnoběh a čekám než se mi malinko vytopí autí. Když vypnu motor, znovu se většinou nerozsvítí... jen když zase dlouho stojím. Zato potom to svítí pořád. S palubní deskou bylo od původního majitele hýbáno, tak nevím, jestli je to nějaká blbost, nebo jestli s tím mám jet do servisu a platit za to... Mám Š favorit 1992. Nově koupeno. Děkuju za radu. Katty
|
19.12.06, 01:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
dobre by bolo vediet ci mas verziu s karburatorom alebo "polo-injektor" ecotronic
ale myslim ze na karburatorovom favorite ta kontrolka tusim ani nie je zapojena
skus tu:
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?p=18764
alebo tu:
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=1968
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
19.12.06, 01:40 |
|
|
Belial
|
jesi mas toho ecotronica tak to je asi spatny, co ja vim tak timhle to zacina a predelavanim na karbec to konci..
|
19.12.06, 10:27 |
|
|
Bukaj
|
To mi neříkejte, že něco nejde opravit. A zrovna ve škodovce. Když se chce, tak to přece musí jít, nebo co by tam muselo být za součástku, která není k sehnání, nebo která nejde opravit...
Určitě se najde někdo, kdo Ti poradí, nebo kdo si přímo troufne na opravu...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
19.12.06, 10:42 |
|
|
barton
|
Tady na foru jsou důležité odkazy a tak o tom něco seženeš. Diagnostika tak trochu podobná jako u stříkačky.P.S.-nejjednodušší oprava-vyjmout žárovku
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
19.12.06, 18:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nikdo ti to nespraví je to začátek konce je to pořád dokola, žádný servis škoda ti nepomůže bylo to fáro na vývoz a v podstatě na jeden rok pak začal BMM, pokud to někdo umí opravit hned mi napište konkrétní adresu na email, až se ti to pojebe napořát tak mi napiš jakákoliv oprava mimo předělání na klasiku je akorát ztráta času miloš
|
19.12.06, 22:21 |
|
|
kabala
|
[quote="deekay"]dobre by bolo vediet ci mas verziu s karburatorom alebo "polo-injektor" ecotronic
ale myslim ze na karburatorovom favorite ta kontrolka tusim ani nie je zapojena
Mno, tak to mám asi karburátor bo tam mám manuální sytič ještě a to by polostříkačka už mít asi neměla né? Nevím... je to rok 1992... ale pokud je to karbec tak já tu kontrolku zapojenou mám a rozsvítí se mi jen občas. Tak nevím co s tím je... asi to provedu tak že odpojím tu žárovku a bude po ptákách i po testech ) Nebo Tě napadá něco lepšího a profesionálnějšího? Uvítám nápady. Kujůůů
|
19.12.06, 22:46 |
|
|
spartra
|
jo smrt Lse
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
20.12.06, 21:48 |
|
|
kabala
|
spartra píše: jo smrt Lse
jsem jenom ženská.... co přesně znamená LSE? Je to označení typu vozu... ale co konkrétně? Nějak se v tom nevyznám... a upřímě jsem z toho celkem dost rozhozená páč nemám na vyhazování a tohle autí jsem nestihla ani přihlásit a už mi říkáte že je to začátek konce.... já potřebuju aby jezdilo...!!! říkáte že se musí pak předělat na karburátor z5 ale já nevím jestli mám polovstřikování.... to bych pak neměla ale manuální sytič u volantu kdyby to byl poloautomat nééé? Nebo to jde? Kde najdu takovou info co to vlastně je?
|
21.12.06, 00:32 |
|
|
roman heller
|
kabala píše: spartra píše: jo smrt Lse jsem jenom ženská.... co přesně znamená LSE? Je to označení typu vozu... ale co konkrétně? Nějak se v tom nevyznám... a upřímě jsem z toho celkem dost rozhozená páč nemám na vyhazování a tohle autí jsem nestihla ani přihlásit a už mi říkáte že je to začátek konce.... já potřebuju aby jezdilo...!!! říkáte že se musí pak předělat na karburátor z5 ale já nevím jestli mám polovstřikování.... to bych pak neměla ale manuální sytič u volantu kdyby to byl poloautomat nééé? Nebo to jde? Kde najdu takovou info co to vlastně je?
Lse znamenají dvě věci...LS...výbava vozu...E..znamená ecotronic....Jinak ecotronic má manuální sitič....Ecotronic se pozná tak že za baterkou má řídící jednotku a taky tak že bylo slyšet když se zaplo zapalování tak to v motorovým (v elekrickým karbeci) prostoru bzučelo.Jinak ecotronici z99% nejdou opravit protože to nikdo neumí a je daleko míň nákladnější to předělat na klasiku karbec....
|
21.12.06, 08:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kabala píše: spartra píše: jo smrt Lse jsem jenom ženská.... co přesně znamená LSE? Je to označení typu vozu... ale co konkrétně? Nějak se v tom nevyznám... a upřímě jsem z toho celkem dost rozhozená páč nemám na vyhazování a tohle autí jsem nestihla ani přihlásit a už mi říkáte že je to začátek konce.... já potřebuju aby jezdilo...!!! říkáte že se musí pak předělat na karburátor z5 ale já nevím jestli mám polovstřikování.... to bych pak neměla ale manuální sytič u volantu kdyby to byl poloautomat nééé? Nebo to jde? Kde najdu takovou info co to vlastně je?
toho testu si nevšímej a jezdi, až ti to nepojede poradím jak dál, slyšel jsem o diagnostice, náhradnách dílech, sám jsem to několikrát přehrabal, zkoušel všemožně opravit a k ničemu jsem se nedopracoval pouze jsem ztratil mnoho času, tady jednomu to blikalo a svítilo snad dva roky a pořád to jelo miloš
|
21.12.06, 08:44 |
|
|
elegant
|
roman heller píše: kabala píše: spartra píše: jo smrt Lse jsem jenom ženská.... co přesně znamená LSE? Je to označení typu vozu... ale co konkrétně? Nějak se v tom nevyznám... a upřímě jsem z toho celkem dost rozhozená páč nemám na vyhazování a tohle autí jsem nestihla ani přihlásit a už mi říkáte že je to začátek konce.... já potřebuju aby jezdilo...!!! říkáte že se musí pak předělat na karburátor z5 ale já nevím jestli mám polovstřikování.... to bych pak neměla ale manuální sytič u volantu kdyby to byl poloautomat nééé? Nebo to jde? Kde najdu takovou info co to vlastně je? Lse znamenají dvě věci...LS...výbava vozu...E..znamená ecotronic....Jinak ecotronic má manuální sitič....Ecotronic se pozná tak že za baterkou má řídící jednotku a taky tak že bylo slyšet když se zaplo zapalování tak to v motorovým (v elekrickým karbeci) prostoru bzučelo.Jinak ecotronici z99% nejdou opravit protože to nikdo neumí a je daleko míň nákladnější to předělat na klasiku karbec....
Rozhodne ale neni legálne prerobiť elektronica na karbeca. Teda aspoň podľa škodovky. Ale ak nemáš motor písaný v TP, tak potom môžeš, bo v ňom je len písaný objem valcov + nejaké ďalšie hodnoty motora a to už policajta ani poisťovnu nebude zaujmať (asi).
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
21.12.06, 09:05 |
|
|
Nepér
|
Kdybychom se to někdo naučili opravovat, byl by to možná dobrej kšeft, tak složitý to přece bejt nemůže... Jak by to dělal ofiko škodaservis? Nebo tam už tyhle auta ani neberou?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
21.12.06, 09:27 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Nepér píše: Kdybychom se to někdo naučili opravovat, byl by to možná dobrej kšeft, tak složitý to přece bejt nemůže... Jak by to dělal ofiko škodaservis? Nebo tam už tyhle auta ani neberou?
přesně tak neberou sousedovi naproti tomu to akorát skur...., prostě vozidlo nebylo určeno pro náš trh tak to tu nikdo neřešil miloš
|
21.12.06, 10:07 |
|
|
Kybergreg
|
Dyť tady na techwebu je někde odkaz na stažení dílenský příručky k ecotroniku, je to v PDF, má to 2,8 MB a 36 stránek, je tam i nějakej popis, jak diagnostikovat závadu. Neříkejte, že se nenajde schopnej automechanik nebo elektrotechnik, kterej by to podle toho nedokázal opravit. Nebo aspoň určit, co je vadný.
|
21.12.06, 10:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|