|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Když chcete vědět, v jakém stavu máte auto...
Autor |
Zpráva |
jenikk
|
Když chcete vědět, v jakém stavu máte auto...
Dotaz hlavně na ty, kteří si nekontrolují/neopravují na autě všechno sami. STKáčka nabízejí často možnost prohlídky vozu na žádost zákazníka, využíváte to někdo? A jaký s tím máte zkušenosti? Jde mi hlavně o stav podvozku... tlumiče, brzdy, vůle apod.
Přijde mi lepší dát auto napřed k nezávislýmu posouzení a až pak do servisu (když bude třeba) s tím, že přesně budu vědět co chci opravit, než to dát rovnou do servisu "ať se mi na to kouknou"...
edit: zformátování textu...
_________________ Getz 1.1i (2007), Felicia 1.3 MPI 50kW (2001), LPG
Naposledy upravil jenikk dne 19.4.12, 10:47, celkově upraveno 1
|
19.4.12, 09:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
SStanley
|
Re: Když chcete vědět, v jakém stavu máte auto...
Ja som bol teraz na jarnej servisnej prehliadke s autom v autorizovanom servise Skoda. Skontrolovali mi brdzy, tlmice, svetla, cele auto zospodu - chlapik ma potom zavolal do garaze a pod autom mi poukazoval, kde co treba opravit. Dostal som vypis z diagnostiky brzd a tlmicov. Ak by som si tam chcel konkretny diel opravit, tak mi povedali aj cenu za diel + cenu za pracu - to na STK nie je. Cela jarna servisna prehliadka stala 9,90,- Eur + k tomu original sprej od Skody na sklo, plasty, gumu.
_________________ Skoda Octavia 1.6 MPi Tour, 75 kW, r.v. 2009, naj. 72 tis. km Skoda Felicia 1.3 MPi Family, 50kW, r.v. 2000, naj. 121 tis. km
|
19.4.12, 09:52 |
|
|
fatal
rejpal
|
Vše si kontroluju sám, brzdy jsem si jednou nechal zkontrolovat na STK asi za stovku.
|
19.4.12, 10:27 |
|
|
darklord
|
Chodim tam celkom pravidelne, kontrolovat stav podvozku a brzd, vojde sa to do dvoch stoviek, pustia ma pod auto 'zatriast' si napravami, na bubny si preslapat brzdy, a pokial pridem v case ked nikto necaka tak nieje problem si na valcoch nastelovat rucku, takze ano, vyuzivam.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
19.4.12, 11:30 |
|
|
zokot
|
jo a pak už tě ven nepustí a známka jde dolů
|
23.4.12, 19:37 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ne ne pokud se jedna pouze o prohlidku stavu nemaj pravo ti znamky odebrat
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
23.4.12, 19:38 |
|
|
ventYl
|
SStanley píše: Ja som bol teraz na jarnej servisnej prehliadke s autom v autorizovanom servise Skoda. Skontrolovali mi brdzy, tlmice, svetla, cele auto zospodu - chlapik ma potom zavolal do garaze a pod autom mi poukazoval, kde co treba opravit. Dostal som vypis z diagnostiky brzd a tlmicov. Ak by som si tam chcel konkretny diel opravit, tak mi povedali aj cenu za diel + cenu za pracu - to na STK nie je. Cela jarna servisna prehliadka stala 9,90,- Eur + k tomu original sprej od Skody na sklo, plasty, gumu. a dali by ti zlavu na originalny diel skoda, ktory dost pravdepodobne kupili v intercars, velkom dealerovi neoriginalnych nahradnych dielov )
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
24.4.12, 07:25 |
|
|
SStanley
|
Hmm - to je dost mozne. Feliciu by som si tam nenechal opravit. Normohodina na Skodu Felicia je 20,- Eur. Zadne brzdy mi brzdili trochu slabsie, takze za rozobratie bubna a nasledne ovzdusnenie mi bola povedana cena 50,- Eur - takze 2,5 hodiny prace.
_________________ Skoda Octavia 1.6 MPi Tour, 75 kW, r.v. 2009, naj. 72 tis. km Skoda Felicia 1.3 MPi Family, 50kW, r.v. 2000, naj. 121 tis. km
|
24.4.12, 08:05 |
|
|
Jaguar92
|
Co když tam zajedu a oni mi zjistí, že mám ty brzdy špatné? Mi ani odjet nedovolí ne? Jak je to s tímto?
_________________ Přikoupím koně...
|
9.5.12, 22:09 |
|
|
SStanley
|
Po prehliadke som dostal vysledok, ze sa nedoporucuje s vozidlom dalsia jazda a ze auto mam nechat u nich v servise. Samozrejme som s tym nesuhlasil, podpisal som papier, ze som bol oboznameny s vysledkom kontroly a normalne som na aute odisiel. Servisny technik ma upozornil na vaznost zavady a ze si mam davat pozor na ceste - to je vsetko. Nemozu ti zobrat auto ani ta nijako obmedzovat.
|
10.5.12, 05:39 |
|
|
zokot
|
Tady by tě nepustili z baráku ! A když tak tě cajti na tipa pošlou zpět.
|
12.5.12, 08:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|