Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 22:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Dynamika motoru Fabia HTP vs. Felicia 1.3 
Autor Zpráva

Příspěvek Dynamika motoru Fabia HTP vs. Felicia 1.3
Zdravím. Momentálně jezdím s Felicií 1.3 MPI 50kW. Výhledově uvažuju o Fabii 1.2 htp 47kW. Zajímalo by mě, jestli pojede tenhle tříválec aspoň stejně jako Felda, protože ta je pro mě dostatečná, ale nic línějšího už bych raděj nechtěl. Na papíře je na tom Fabia hůř (menší výkon, vyšší váha), ale zajímají mě spíš postřehy z reálnýho provozu od někoho, kdo měl možnost (nejlíp dlouhodobě) obě auta jezdit. Ještě je tu taky 40kW htp, s tou máte zkušenosti? Zdá se mi to už dost málo, ale údajně je v nižších otáčkách živější než ta 47kW verze.

17.3.13, 16:07
Pspvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek Re: Dynamika motoru Fabia HTP vs. Felicia 1.3
HTP jedině od 2007 vejš jinak maji průserový katalyzátory co ti zabijou hlavu ...
a ano felicii se vyrovná dynamikou ale musíš to víc vytáčet a bude to víc papat

17.3.13, 17:54
Profil ICQ
Mistr mechanik

htp kdteré mí někdo nové. stará se o něj pravidelný servis tak jezdí vcelku slušně. žádný zázrak pro toho kdo má horkou kref a musí předjet každého kdo je před ním, tak to pro něj není

jinak je dobré se řídit tím označením HTP ho**o to pojede a honem to prodej :oops:

17.3.13, 18:20
rejpal

Asi takhle... Poruchu na motoru Felicie poznám jednoduše, nepředjíždím HTP Fabie nebo mě dokonce HTP Fabie předjíždějí. :wink:

17.3.13, 18:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

No, ja zhodnotím hlavne Fobiu 1,2 HTP 47kW kombi...najazdil som na tom dosť, pre mňa príjmené zvezenie, som náročný na dynamiku, ale pocitovo ma toto autíčko nesklamalo...fakt je, že zvukový prejav ničmoc, ale mňa to bavilo...nemal som pocit, žebvy to bolo mr´tve, je to fajn nakrátko sprevodované. Felda 50kW? Šoféroval som raz, mne tá HTP prišla pocitovo živšia, lenže je to možno len pocit, lebo je to ozaj kratšie sprevodované, ako Felda...

Treba sa jednoducho povoziť a uvidíš.

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

17.3.13, 21:48

schvalne zkus HTP 51kw treba v Praktiku...to jede jak svine :D vazne

ma to kratkou prevodovku a ten motor je sam o sobe tocivej, takze to jede i lip jak felda, ale jak psal sadra, od 07 vejs, jinak je to pokladnicka...

ja bych to pro sebe nechtel, ale treba pro pritelkyni by me to vubec nevadilo :)

18.3.13, 21:53
Profil ICQ

mám obidva autá kombiky a htp je zivšie a tichšie

19.3.13, 10:38

Díky za reakce. Asi do té 1.2 47kW půjdu příští rok. V roce 2004 se na tom motoru něco upravovalo, takže ročníky 2005-2007 (právě tyhle ročníky bych chtěl) by měly být s dobrým a často měněným olejem v pohodě a spolehlivý. Aspoň to jsem četl. Sice se na netu dočtete spoustu špatnýho, ale zase si vemte, jaký obrovský množství těhle motorů v Česku jezdí. Řekl bych, že drtivý většině snad slouží dobře. Já bych to tak odhadoval, že problémy s tímhle motorem pramení z toho, že jim někteří řidiči dávají příliš zabrat (tohle prostě není auto na jízdu 150 kmh po dálnici).
No možná si to budu vyčítat. Ale na Felicie se taky hodně nadává a mně sloužila a slouží dobře, stačilo vybrat zachovalej kousek.

19.3.13, 11:00

A proč neuvažuješ nad 1.4 16V 55kW, to je nejlepší motor co můžeš v jedničkový fábii mít a je to nesrovnatelně lepší a spolehlivější motor, kór v pofaceliftech...za ten strach to HTP nestojí..pokud neseženeš kus, kterej má prokazatelně pod 100tkm a měněnej olej max po 8 tisících, tak bych do toho nikdy nešel :) navíc se ti bude každej smát :P

Kolega z práce přešel z feldy 1.6 do Roomstera 51kW a i když řiká, že je spokojenej, tak vim, že neni...najeto 105tkm, pravidelnej servis a už mu měnily v hlavě ventily, měl špatný tlaky na motoru, věčně se mu z nějakýho důvodu rozsvěcí kontrolka motoru po výměně všeho možnýho..žere to víc jak moje fábie...no děs..já když v tom jel, tak mi bylo zle z vibrací a toho zvuku.. :)

19.3.13, 12:19

Najedu teď o dost míň km než dřív a navíc většinu ve městě. Menší motor mi bude stačit. A že se mi každej bude smát? To nemyslíš vážně... To spíš já se směju každýmu, kdo takhle smýšlí, to se na mě nezlob :lol:

19.3.13, 14:44

Myslel sem to samozřejmě s nadsázkou, ale tenhle motor je všeobecně terčem pomluv a posměchů..tak to holt je..

Jestli si v tom ještě nejel, tak sem v nějakym HTP projeď...potom to porovnej s tou 1.4 16V a uvidíš co je vhodnější

19.3.13, 15:00

Příspěvek 
V práci jezdím s 1.4 16V v 55 i 74 kW verzi a jsou to strašně tupé motory. Na přepravu to stačí, celkem to i jede, ale ten projev je bída. A spotřebu na delší trasy bude mít HTP asi větší, ale na pocuky po městě určitě ne. Zvuk je u HTP strašný, celá kastle se třese jako V3Ska. 1.4 jsou sice klidné ale zvuk taky nic moc.

Mimochodem, nedávno jsem absolvoval 1000 km ve Fábii HTP 47 kW s 5 lidmi na palubě po dálnici a kupodivu to jelo celkem slušně. Cestou tam napohodu, zpět trochu rychleji, ale i tak jsem nepřekročil 130 km/h a spotřeba byla tuším 6,7 l. Když už se ten motorek roztočí, tak se to dá, ale rozjezd s těžším autem, nedej bože zapnutou klimou je hrůza. To jde pedál na podlahu a stejně se člověk bojí, že motor udusí.

19.3.13, 16:15
rejpal

jenikk píše:
To spíš já se směju každýmu, kdo takhle smýšlí, to se na mě nezlob :lol:

Tě ten smích přejde, až se ti ten tříhrnek rozpadne. :roll:

19.3.13, 17:51
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re:
gokralik píše:
ale rozjezd s těžším autem, nedej bože zapnutou klimou je hrůza. To jde pedál na podlahu a stejně se člověk bojí, že motor udusí.

No hej, a presne na to ten motor nieje stavaný...sranda je, že ja mám skúsenosť s viacerými HTP a v globále je to spokojnosť. Šlo o:
1. Fobia I HTP 47 kW kombi, zánovné auto, veľa som na ňom najazdil a rád som na ňom jazdil. Ja som mal spotrebu na cca 1000 km jazdu (z toho cca 50% po diaľnici prevážne 140 km tacho, 40% mimo obec a 10% Praha) 6,3 l/100, 4 ľudia v aute, plný kufor. Dynamika ušla
2. Kámošova firemná Fobia I HTP kombi, najazdených 200 000 km, pravidelne servisované, väčšina km najazdených po diaľnici a to krutým štýlom, auto po 200 000 km ako nový (mali vo firme viacero HTP, ani na jednom neodišiel motor a to sa na nich jazdilo prasáckym štýlom)
3. Temer kúpená HTP kombi 47kW, 320 000 km !!!, LPG. Hej, motor šiel už ako sekačka, asi na 2 valce, ale ak sa dožil 320 000 km (a vraj jazdy tiež podiaľniciach), tak no comment.

Inak sa presne stotožňujem s Gokralikom, 1,4 16V je tupý motor, azda najlepšia je verzia 55kW...ale spotrebou je na tom dobre, dá sa dlhšia trasa za 5,5l/100; to s HTP nejde...a zvukový prejav HTP? Mne vyhovoval, má to taký športový zvuk, pri kľudnej jazde je tichý, v záťaži hlučnejší...

A tak, ja na HTP nemôžem povedať krivé slovo, ale kúpil by som si to len za vyslovene super cenu.

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

19.3.13, 19:57
Hluchoň

nieje stavany...

a na co je staveny ? prece kdyz si koupim auto s klimou pro pet lidi, tak musi to auto se zapnutou klimou pet lidi bez problemu uvest... coz HTP neumi, takze je staveny spis do nejake nakupni tasky velikosti smartu a ve fabii nema co delat

19.3.13, 21:36
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další