Autor |
Zpráva |
Martis
|
EKO likvidace
Zdravim, Plánuju do konce letošního roku zlikvidovat starou škodovku, ale nejprve bych z ní ještě vybrakoval užitečné díly. A tak se ptám, do jaké míry je akceptovatelné rozebrání vozu, aby mi ho nějaká likvidátorská firma vzala ? Hodlám vyndat skla, blatníky, kapotáž, něco kolem motoru(ale ten tam nechám, protože je na kaši), kola, světla, ... atd. Vím něco o tom, že existuje zákon, že vozidlo musí obsahovat hlavní části (karoserie, nápravy,..), ale raději se optám. Dík za rady
|
20.6.13, 12:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: EKO likvidace
To zalezi na firme co to likviduje, za jisty "nevsimny" se da ozelet leccos.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
20.6.13, 13:32 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
odkud si ? tady u nás si můžeš nechat cokoliv nekovový (z toho nic nemaji a ještě platí likvidaci)
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.6.13, 17:30 |
|
|
varok
|
Vím že u nás se na vrakáčích chtějí za každou chybějící prkotinu zaplatit, alespoň co jsem slyšel.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
20.6.13, 18:12 |
|
|
Martis
|
Jsem z Havlíčkobrodska, jinak jak psal pan Varok, bojím se, abych pak zbytečně neplatil za chybějící součásti. A co třeba ty blatníky nebo kapotáž, to tam také musí být?
|
20.6.13, 19:45 |
|
|
MATTESS
|
Zjisti si to přímo, kde bys to chtěl likvidovat. Obecně nelze říct, kdo co akceptuje. U nás chtěli taky za každou prkotinu platit, tak se z auta stala bouda
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
20.6.13, 20:28 |
|
|
john simple
|
nejlépe je si to zjistit přímo u dané firmy, co provádí likvidaci. obecně by to auto mělo být dotaženo na 4 kolech a mělo by mít i motor, jinak můžou být vymontovány díly interiéru i exteriéru. pak za demontovaný motor chtějí poplatek cca 500Kč. Ale to záleží firmu od firmy. pořád jde ještě odhlásit automobil z registru vozidel za účelem jiného využití. ( na úřadě mi řekla, že to půjde ještě do konce roku, ale berte to bez záruky ) pak si můžeš nechat co chceš a zbytek do šrotu nebo na směsný dvůr
|
21.6.13, 07:33 |
|
|
Martis
|
Tak to mě zajímá, odhlášení z registru za účelem jiného využití jsem zatím neslyšel, ale to by mi vyhovovalo nejvíc (jako asi každému ). Co jsem brouzdal na netu, tak okolo mých končin moc firem na výběr nemám... Nebo spíše to jsou firmy neověřené.
|
21.6.13, 10:50 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
21.6.13, 10:53 |
|
|
Martis
|
Dobrý nápad, ale nevim, jak bych doložil fotodokumenatci, nebo tedy co bych z toho udělal (možná tak boudu pro psa ). Zatím si to nechám v záloze, pro případ, že by to bylo urgentní.
|
21.6.13, 13:18 |
|
|
MATTESS
|
I tak záleží na úřadu, co bude po tobě chtít. V tom bordelu jménem státní správa co úřad, to jiný postup
|
22.6.13, 01:14 |
|
|
varok
|
Známý kdysy dával škodovku na vrakáč a musel ji dát pomalu v origo stavu. Dokonce tam musel nechat i světla a podobné prkotiny. Stejně si myslím, že to jsou naschvály, aby to člověk potom nemohl někde prodat a trošku si přilepšit. Oni to stejně potom rozeberou a rozprodají na díly a vydělají na tom hrozný balík. Jednou jsem se s někým bavil a z jednoho vraku mají docela dost, pokud to rozprodají. Lidí, kteří chodí kupovat nějaké díly na vrakáč na svoje starší autí je pořád dost, tak se nemusí vrakáče bát.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.6.13, 12:16 |
|
|
Martis
|
Tak tak, jsou to vyděračský šmejdi, štve mě právě to, že tam je pár dílů nových a člověk si to nemůže ani nechat. Podle mě to je jen další nedořešený předpis/zákon, z kterého pak těží jen likvidátorské firmy. Pro ně je přeci jednoduchý říct koupíme to komplet, nebo si na to plať do aleluja. Prostě to rozeberu, zkusím nabídnout nějaké firmě a fertig.
|
23.6.13, 17:28 |
|
|
MATTESS
|
Zajdi na úřad a odhlaš, jak ti radíme
|
23.6.13, 19:17 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Likvidacnich firem je dost, staci tam zajit a poptat se. Tady u nas je na vyber.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
23.6.13, 20:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|