Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 10:10

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Světla 
Autor Zpráva

Příspěvek Světla
Zdravim,
dlouhou jsem uvažoval zda-li to mám hodit sem, nebo do světel, ale už je to tady... na našeho žigula Leonida bych rád do zadních sloupků namontoval poziční světýlka, něco na způsob jako mají Octavie, Mbčka,... Neboť jsou tyhle lampičky dnes naprosto nesehnatelným zbožím, bude je muset vyrobit. Udělám je z bočních emkových blikačů s průhlednými sklíčky kterým polovinu obarvím nějakými lihovými barvičkami na červeno. Myslím že by to přispělo bezpečnosti, třeba kdyby se muselo stát v noci na nějakym nepřehlednym místě.... Ale vůbec netuším, jak by se na to tvářili policajti, stk,... :?:

12.1.07, 14:24
Pspvek Reklama

Příspěvek 
no pokud to nebude oslnovat, tak snad problem nebude.

nedavno sem v noci potkal kamion, ktery vypadal jak z reklamy na coca-colu - tolik tech svetylek mel. A nechce se mi verit, ze to kazdy rok pred STK sundava...

12.1.07, 14:56

Příspěvek 
Nápad určitě světový, akorát nevím co vydrží ty lihové barvičky. Myslím, že se to rychle vyšisuje a pak budeš dozadu svítit růžově.
A co se policie týče, určitě se jim to líbit nebude, protože tvrdě postihují jakoukoliv samostatnou aktivitu, směrem k bezpečnosti provozu ještě tvrději. Jinak já jsem měl na škodovce světla ve dveřích, ale ty už možná na Leonidovi máš z výroby. Víc na www.deepeyes.mysteria.cz .

Já jsem spíš uvažoval (a zkušebně realizoval) zapojení mlhovek na blikání. Prostě jsem bral šťávu ze světel (parkovačky), navíc jeden přerušovač blinkrů a když se vzadu přehodil kabel, tak blikaly zadní mlhovky. Jako doplněk furtbliků. Ještě dodělat obvod pro blikání levá-pravá.

12.1.07, 15:00
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jo, světla na dveřích žigul má. Ty lihové barvičky byl jen nápad, jestli někdo ví nějakou vhodnější metodu jak ty sklíčka obarvit, nechť mi ji prosím sdělí :wink: nebo co třeba ty průhledné spraye na světla? A můžou policajti za ty světla otravovat, i když nebudou svítit? Udělal bych je přes vlastní vypínače, takže by nemusely svítit při normálních světlech....

13.1.07, 08:27

Příspěvek 
Šemik píše:
Jo, světla na dveřích žigul má. Ty lihové barvičky byl jen nápad, jestli někdo ví nějakou vhodnější metodu jak ty sklíčka obarvit, nechť mi ji prosím sdělí :wink: nebo co třeba ty průhledné spraye na světla? A můžou policajti za ty světla otravovat, i když nebudou svítit? Udělal bych je přes vlastní vypínače, takže by nemusely svítit při normálních světlech....

Podľa mňa by ti za tie pozičné svetlá nič urobiť. treba ich len dať na dobré miesta a prezentovať ich tak, že tam majú byť.

viewtopic.php?t=18421

13.1.07, 11:35

Příspěvek 
chtěl bych je dát do zadních sloupků, to je na ně vcelku obvyklé místo (mají je tam třeba moskvičové).

13.1.07, 14:41

Příspěvek 
A nevěděl by někdo jak je to přesně napsané ve vyhlášce?

13.1.07, 15:22

Příspěvek 
Šemíku,v zákonech je takový mumraj,že ti neporadím,ale jak jsi psal že použiješ bílé boční směrovky ze 120cky.Co je uvnitř oddělit stěnou a dát na jednu stranu bílou a na druhou červenou LEDku.Náklady minimální,nic ti nevybledne a tu stěnu stříknout stříbřenkou,ať se světlo odráží.Nebo ještě,rozdělit vnitřek na tři díly a do prostřed dát oranžovou,jako blikač.Co ty na to? čus

14.1.07, 01:32

Příspěvek 
No, to je velice dobrý nápad :wink: Ale mám tak trochu obavy, že pokud se použijí ledky, že bude špatný rozptyl světla? myslím jako že pokud se bude stát za autem, tak že nebude moc vidět tu červenou ....

14.1.07, 09:20

Příspěvek 
I to je pravda,ale bude to chtít vyzkoušet.Dělal jem si osvět.do dveří,/jak má fábie-červená,bílá/,použil jsem osvětlení na SPZ z felicie /nebo boční blikač-je to stejné/,(ještě to mám ale na stole a né v autě ) a dělal jsem to stejným způsobem.Pravdou je ,že od té bílé vidět není/ má sloužit jako osvětlení prostoru,ale červená je vidět pěkně /použil jsem samoblik/,a otočil jsem ledku směrem svitu do parabolky.
Šemíku,ještě jeden nápad,-co použít na žárovky ty silikon. barevné návleky.To ale za předpokladu,že bude opět přepážka a dvě žárovky. čus

14.1.07, 09:51

Příspěvek 
Anebo něco jako mají návěsy vzadu. Poziční světlo s 1 žárovkou a 2ma sklíčkama. Kdyby se to dělalo v menším provedení, trošku upravit a je to. Jsme přece šikovnej národ... Pak už jedině vlastní výroba, třeba ze zbytků barevného plexi.
Ono to asi není přímo zakázaný, ale problém je homologace a hlavně místo kam to přijde umístit. Když to tam vlastně původně nebylo, to je jako dvouvláknovky do zadních světel na škodovku. Sice to pomůže, ale je to nelegální.

15.1.07, 09:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Příspěvek 
bohuzel vsechno co pomuze je nelegalni...cerveny sprcky bych nedaval, po par svitohodinach :-) vyblednou a mas z toho teply ruzovoucky svititko...podivej se na skodovky s pruhlednejma zadnima svetlama..

http://kachnis.techsajt.cz

15.1.07, 10:58
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No, Šemiku, sice nejsem příznivcem takovýchto úprav (něco, jako Tvůj vztah k škodovkám) :), ale když už bych něco takového realizoval, tak s použitím homologovaných dílů - třeba z Mockbuye, eMBéčka, Volhy, ... dost aut to mělo a není problém to sehnat...
Ještě jedna možnost - koupit tyto světýlka nová - prodávají se u benzínek, v pochybných mototechnách, tuzingšopech atd., ale asi budou bez homologace :roll:
Toť můj názor...
P.S.: Vzpomínám si, když jsem byl ve Tvém věku, taky jsem různě upravoval mimojiné i světla, ale už jsem z toho vyrostl...
...i když, některé úpravy jsou celkem fajn :wink:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

15.1.07, 12:19
Profil ICQ

Příspěvek 
fakticky se daj se sehnat? Já je tady v Pilsenu nikde v shopech nesehnal :x a na místní vrakoviště nepůjdu, tam jsou zloději nejvyššího řádu.... No, ale ono to je vlastně od dnešního rána víceméně pasé, neboť to žigul schytal od nějakýho náklaďáku co neviděl kam couvá do středního sloupku a střechy, takže teď mám zcela jiné starosti než světýlka do zadních sloupků.... :twisted:

17.1.07, 14:02
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]